Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teraz PIS iory cofną ustawę in vitro! Macie rząd radykałów religijnych! Szo

Polecane posty

Gość gość

Nie jestem staraczką, mam dziecko, ale patrząc na to co wyprawia PiS jestem w szoku. Mają po 500zl na dziecko (guzik mają) a nie mają na in vitro?! Nie, nie, tu chodzi o radykalny fanatycyzm religijny! Często ostatnimi czasy wieczorami w weekendy, włączalismy z mężem radio Maryja, by posłuchac co tam bredza zaproszeni pisowcy. To co tam usłyszeliśmy wołalo o pomstę do nieba. Becia Kempa największa wazelina ojca "Ryzyka". Inni pisowcy nie lepsi. Macie teraz państwo kleru. Zadowolone?! PS. A na 500 zł nie liczcie, jeśli dlatego głosowaliscie na PiS, nie ma nawet szans zważając na budżet państwa, no chyba, że za 5 lat chcecie być druga Grecją :o

Gość gość
ja tez czesto slucham dla fanu jak brat mi grozi uduszeniem. I jakos do tej pory zyje z nim pod jednym dachem

Gość gość
I slusznie! Jak kogos nie stac na in vitro,to na dziecko nie bedzie go stac tym bardziej! Wiem,co mowie. Ciesze sie,ze pieniadze beda wydawane na zycie juz poczete niz na in vitro. Wole ,aby moje podatki przeznaczone byly na sluzbe zdrowia,leczenie chorych, wyrownywanie szans dzieci z biedniejszych rodzin. Bardzo,bardzo mnie to cieszy.

Gość gość
bardzo dobrze. bezplidnosc to nie zagrozenie zycia w przeciwienstwie do raka na leczenie ktorego brakuje kasy

Gość gość
a ja to się cieszę że będzie to 500 złoty bo poprawi to mój niski budżet :-) jakoś w krajach ue są bardzo wysokie zasiłki i nie ma tak źle jak tu :-p

Gość gość
Z czego się cieszysz? Ze dostaniesz 500zl a za 5 lat nie będziesz mieć co do gara włożyć bo się rypnie gospodarka, i nikt ci nie wypłaci zasiłku z mopsu, wypłaty, renty, bo nie będzie z czego, bo będziemy druga Grecją. Ale ciesz się idiotko, dorobisz sobie jeszcze 2 dla tych 500zł, a potem trzeba będzie się starać o azyl uchodźcy. Te 500zl to w 80% wspieranie nierobów i leni. Bo ten, który chce to pracuje

Gość gość
a po co ta ustawa :-o

Gość gość
z reszta,tylko polaczki takie zawistne i wredne. W Niemczech,gdzie mieszkam, sa bardzo wysokie zasilki na dzieci oraz zapomogi dla biedniejszych rodzin i niky nie robi z tego problemu,ani nie pluje jadem,nie wypomina,ale polactwo by sie zesralo,zeby ktos nie mial lepiej

Gość gość
Ok, pomagajmy biednym, ale nie nierobom, którzy tylko dzieci klepia, a państwo ma dać bo im się należy. Mam w rodzinie takich, ona robota nie skalana, masa długów, on ma 30lat nie pracuje, narobili 4 dzieci i im się należy, ale do roboty to już im za daleko :o oddzielny ziarno od plewu!

Gość ja jestem za tym żeby
nie refundować in vitro i nie ma to nic wspólnego z wiarą:O także dobrze PiS robi

Gość gość
to prawda że tu jeszcze nikt nie dostał nic a już ma pseudonim MOPSIARA ,ale oni nie rozumieją ,że można żyć inaczej w cywilizowanych krajach gdzie rodzinne na dzieci jest naprawdę wysokie i nikt nikomu z tej racji do kieszeni nie zagląda :-) a tu obliczone zanim wzięte :-D

Gość gość
Niemcy mają z czego płacić, jak się nakradli podczas wojny w naszym kraju za wszystkie czasy! Śmiać się chce ale z Niemców, że tak się dają doić Turkom, Cyganom i uchodźcom ::-D

Gość gość
dokladnie, sa bardziej potrzebujacy. Bezplodnosc nie jest choroba smiertelna, bez dziecka mozna zyc, ewentualnie mozna adoptowac. Jak dla mnie rozdmuchany problem. Ludzie gdacza skad wezmie sie te 500zl, no to juz wiecie- najpierw zabiora tym od in vitro. I slusznie, dzieci juz zyjace sa wazniejsze od zachcianek.

Gość gość
Moja mama przepracowała w fabryce 38 lat. 38 lat składek, ciężkiej pracy. Nie chlała, nie ćpała, nie paliła, a dzisiaj gdy ma raka nie ma dla niej na leczenie. Terminy wizyt po 3-5 miesięcy czekania, większość leków nierefundowanych i sama mówi, że czuje sie wykorzystana i poniżona. Pomagam jej jak mogę ale też nie na wszystko mnie stać. Gdzie jest służba zdrowia w tym momencie? gdzie są pieniądze? ano w probóweczkach staraczek, bo co tam jakaś stara baba która swoje zapłaciła, wytyrała czyli juz korzyści z niej nie będzie i może sobie iść do piachu i to najlepiej w tekturowej trumnie żeby tanio było. Przecież fasolinki najważniejsze i niezbędne do życia więc wszyscy płaćmy. Moja mama całe życie na te zaje/bane fasolinki min. płaciła, a teraz tak jej się ten kraj odpłaca. Tak jak pisu nie lubie tak jestem za wycofaniem tej fanaberii. Na takie bzdety to sobie może Skandynawia pozwalać ale nie my.

Gość gość
tak ja uważam nie stać Cię na invitro jakim cudem stać Cię na dziecko tym bardziej zarodki są zamrażane :-o a próby po kilka razy :-o jakim prawem człowiek aż tak ingeruje w coś co jest Boskie a nie ludzkie nie mamy prawa decydować już wolę te 500 na dziecko :-o niż in vitro

Gość gość
Ale jesteście niektóre dziwne.. Nie stać na in vitro to nie stać na dziecko kogoś tak? To skoro dzieci powinni mieć tylko Ci, co ich stać to po co te 500 zl im jeszcze dokładać? Przecież zdecydowali się to ich stać na pewno! Ani jednym, ani drugim bym nie dała!.Niech idzie na leczenie chorych dzieci kasa!

Gość gość
w sumie to chyba dobrze ze cofna refundacje in vitro . Sa ważniejsze wydatki.

Gość gość
ja uwazam ze jesli ktos juz ma dziecko to musi go na nie byc stac wiec te 500 zl nie powinno sie nalezec. a in vitro powinno byc refundowane bowiem to sa koszty na ktore stac jedynie bogatych....to nie jest kupienie pieluchy czy wozka ktory mozna dostac tanio jako uzywany...to nie ciuszki ktore mozna dostac od rodziny ktorej dzieci wyrosly...majac dziecko jakos sobie kazdy radzi...ale in vitro to koszt naprawde dobrego samochodu...bzdzra jest wiec stwierdzenie ze jak stac na dziecko to i na in vitro...jestescie poprostu strasznie bezserca zalowac szczescia macierzynstwa innym!!!!!i to jeszcze w imie religii...ingerecja w plany boskie?????co za bzdura!!!!raka chcecie leczyc to tez ingerencja!!!!moze bog chce tego czlowieka zabrac do siebie!!!!!jestescie jednostronni i zaslepieni tym co wam w te lby wbijaja i nie zadacie sobie trudu zeby ruszyc glowa i to przemyslec!!!!!!ze wasze podejscie i argumenty nie trzymaja sie kupy!!!!wstyd za bezmyslnosc!!!!!i za ta bezdusznosc pusta!!!!

Gość gość
nie obchodzi mnie religia, bo jestem niewierząca. Jestem przeciw refundacji in vitro, bo uważam, że właśnie jest za drogie. Bez dziecka można żyć, można adoptować, a są ludzie, którzy cierpią na poważne choroby i lepiej n nich przeznaczyć te pieniądze. Nie stać cię na in vitro, a jesteś bezpłodna? Przykro mi i współczuję, ale nie uważam żeby potrzeba/zachcianka takiej kobiety była ważniejsza od potrzeb żyjących dzieci, a szczególnie ludzi chorych.

Gość gość
Ja tez jestem przeciwniczka refundacji in vitro . Nie ma kasy na leczenie chorych na raka a państwo finansuje takie zabiegi ?

Gość gość
Fakt. Gdyby nasza służba zdrowia nie kulala z braku środków to nikt nie czepialby się in vitro. Nie ma pieniędzy na badania, operacje czy leczenie ratujące życie. Masa ludzi zbiera pieniądze na różnych fundacjach i prywatnych akcjach zeby ich dziecko dostało szansę życia bo na panstwo nie ma co liczyc.

Gość gość
Sztucznie zapładniane lewaczki , pomioty PO dostają piany na pysku :D

Gość gość
Ludzie umierają na raka bo nie mają kasy żeby przedłużyć życie o ten rok - kasy na leki na które nasz cudny rząd nie ma bo ms np na in vitro.Marze o tym żeby te niesprawiedliwość ogromną zlikwidować. In vitro tak ale płaćcie sobie za to a raka i inne choroby lecimy. To nie humanitarne ze ludzie umierają bo leki na pewne rodz. raka nie są refundowane .... Nie głosowałem na PiS ale akurat o porządku w sferze on vitro marze

Gość gość
gość dziś ty jesteś popierdo/lona czy udajesz? może jedna osoba napisała tu o bogu i tyle. ja nie jestem wierząca, nawet ochrzczona nie jestem więc nie o ingerencję w boskie plany mi chodzi nie rozumiem po prostu dlaczego jedni obywatele są gorsi i skazuje się ich na śmierć, a innym funduje się zabawę w in vitro która nikomu ani życia ani zdrowia nie ratuje :o

Gość gość
czego szczekacie o te 500zł? jeszcze nikt nic nie dostał, a już toczycie pianę. In vitro jednak jest refundowane wiec mówimy o dwóch różnych sytuacjach.

Gość gość
zabawa w in vitro? taka to przyjemność i kaprys,fantazja ? 1/5 par jest bezplodna. Zobaczymy, co powiecie, jak dotknie to was czy wasze dzieci.

Gość gość
Niedługo jurni Somalijczycy spełnią wasze marzenia o dziecku :D i to za darmo .

Gość gość
Ostatnio tuż przed wyborami PO rzuciła klinikom In Vitro dotacje 300 milionów pln !! W sytuacji gdy obcięto refundację leków i zabrano dotacje do leków kalekom w sytuacji gdy państwo nie pomaga chorym na nowotwory ( jak choruje samotna matka 2 dzieci to jej śmierć uderzy w DWIE żyjące osoby...) .Same widizcie o co tu chodzi - biznes iv ma się kręcić choćby 5000 ludzi miało umierać z braku leczenia "bo nie ma funduszy" . I TU jest sedno sprawy .

Gość gość
Niech ch... strzeli in vitro , gender , pedauw , imigrantów i lewackie szmaty :D