Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chciałam zabraniać teściów kontaktów z moją córką ale chyba nie mam wyboru

Polecane posty

Gość gość

Moja córka ma 5,5 roku. Prawie rok temu zmarł jej ojciec. Byliśmy wtedy małżeństwem, ale wyłącznie na papierze, czekałam na pierwszą sprawę rozwodową. Wdał się w złe towarzystwo, pił, stracił pracę i był agresywny. Zginął w wypadku samochodowym, prowadził pod wpływem alkoholu. Rodzice męża od początku mieli do mnie o to żal, cały czas mówią, że to przeze mnie, bo zostawiłam ich synka, itp. Pół roku temu odmówiłam znajomość z przyjacielem ze szkolnych lat, spotykamy się ze sobą. Teściowa wie o tym, bo widziała nas razem w kawiarni. Wczoraj teściowa odebrała córkę z przedszkola (tak byłyśmy umówione) i poszły razem na cmentarz. Kiedy ją odebrałam mała była jakaś dziwna, cały wieczór nie odstępowała mnie na krok, nie chciała sama spać, całą noc miała koszmary. Okazało się, że babcia powiedziała jej, że już nie długo zdechnę za to co zrobiłam tatusiowi, a córka będzie pod jej opieką. Powiedziała też, że razem z "kochankiem" zabiłam tatusia. Naprawdę bardzo nie chciałam tego robić, ale będę musiała ograniczyć teściom kontakty z wnuczką, bo dziś dziecko nie chciało pójść do przedszkola, boi się, że umrę, bo babcia tak powiedziała.

Gość gość
w takim wypadku - bezwglednie !

Gość gość
Pogoń dziadow!!

Gość gość
Tak bardzo zależało mi na tym żeby tego nie robić :(

Gość gość
Zaprowadź córkę do psychologa niech w jego obecności powtórzy to co powiedziała tobie i nagrajcie to aby miec dowód w sądzie, gdyż niechybnie teściórwa założy ci sprawę o uregulowanie jej kontaktów z wnuczką. Nie daj sie!!! dziadkowie mają prawo do kontaktów z wnuczką tylko wtedy, gdy mają one pozytywny wpływ na dziecko, a w tym przypadku tak nie jest!!!

Gość gość
Osoba wyzej świetnie radzi, ewentualnie wyślij dziecko do babki po raz ostatni ale z podłożonym dyktafonem w maskotce, musisz zgromadzic dowody bo inaczej tesciórwa zmiesza cie z błotem w sądzie, tacy są ludzie jej pokroju, nie zawahała sie zrobic dziecku pranie mózgu aby ci dowalic!!!

Gość gość
12:27 dlaczego nie chcesz tego zrobić, siedzisz u tesciowej w domu czy w kieszeni?

Gość gość
będę musiała ograniczyć teściom kontakty z wnuczką xxxxxx nie ograniczyć a całkiem zlikwidować i to natychmiast, chcesz żeby dziecko dostało nerwicy przez tą starą wiedźme???

Gość gość
Ani w domu ani w kieszeni, ale przez wzgląd na pamięć o ojcu. Sama jestem z rozbitej rodziny i mama całe życie wmawiała mi jaki mój ojciec był zły, okropny, jaki potwór, jak byłam niegrzeczna, że jestem taka sama jak on, nie pozwalała jemu ani babci widywac mnie. Źle to wspominam. Myślałam, że teściowie są w stanie uszanować moje dziecko i będą dla niego dobrymi dziadkami, ale najwidoczniej żałoba przyslonila im rozsądek. Córka cały czas jest pod opieką psychologa i na pewno o tym wszystkim mu na wizycie powie.

Gość gość
Zabron i jak ktoś wyżej napisał idź z dzieckiem do psychologa. Albo złóż sprawę w sądzie o to żeby dziecko nie miało kontaktu z dziadkami. A sądowi psychologowie już sobie poradzą.

Gość gość
złóż sprawę w sądzie o to żeby dziecko nie miało kontaktu z dziadkami xxxxxxxx i to jak najszybciej! xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx żałoba przyslonila im rozsądek xxx to nie żałoba, nie tłumacz ich, mają po prosu parszywe charaktery a do tej pory świetnie się maskowali po prostu

Gość gość
Kobiety dobrze radzą idź do psychologa i nagraj spotkanie. Taka osoba jak twoja teściową zniszczy psychicznie dziecko tylko po to aby cie zmieszać z błotem.

Gość gość
mam podobną teściową, unikam jak ognia. dzieci jeszcze nie mam ale jak będę mieć to na pewno nie będę jej co chwilę umożoiwiać kontaktów z nia