Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oczyszczanie twarzy jesienią jakie zabiegi?

Polecane posty

Gość gość

Jakie zabiegi jeśli chodzi o oczyszczanie twarzy jesienią są najlepszą opcją? Zastanawiam się w jaki sposób można sobie pomóc, ale nie wydać na to fortuny, a przygotować skórę do zimy.

Gość gość
Polecam ci zabieg hydradermabrazji, ja go uwielbiam!

Gość etiuda79
Możesz też zrobić sobie peeling złuszczający z retinolem. Taki zabieg szczególnie sprawdza się u osób, które mają już pierwsze objawy starzenia się skóry. Dzięki temu można trochę opóźnić te procesy. Poza tym z taką maską można w ciągu dnia chodzić nawet kilka godzin po zabiegu. Z tego co wiem, to Wyspa Piękna we Wrocławiu ma coś takiego w ofercie. No i widziałam na ich stronce, że teraz w listopadzie są jakieś promocje, więc można się na coś załapać.

Gość gość
A ja polecam oczyszczenie manualne twarzy u kosmetyczki (koszt od 100 do 150 zł) a po około 3 tygodniach zabieg z kwasami. Możesz samej kupić krem z kwasem np z Isis Pharma 12% (bezpieczne stezenie) i stosować codziennie na noc. Buzia będzie odświeżona bez zaskórników, pory się pozamykają i znikną przebarwienia. POLECAM bo sama tak robię. A zima to idealny czas na intensywne oczyszczanie.

ja polecam zrobić to samemu. Proste i tanie kosmetyki. Piling do twarzy, lepiej ten z ziarenkami. Po nim woda rózana i olej arganowy. Twarz jest cudowna, tak jak ta tego kolesia w moim zdjeciu profilowym.