Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danozek

praca na zachodzie

Polecane posty

Gość danozek

chce wyjechac gdzies na zachód do pracy najlepiej do niemiec/holandii/francji. czy myslicie ,że lepiej samemu szukac i wyjechac czy może lepiej przez jakaś agencje?

Gość gość
a jaki jezyk znasz? niemiecki, niderlandzki czy francuski?

Gość gość
Nie wyjeżdżaj polska wg wskaźnika rozwoju społecznego Human development Index jest krajem bardzo wysoko rozwiniętym na 35 miejscu na 49 bardzo wysoko rozwiniętych krajów wpiszcie sobie w necie wskaźnik rozwoju społecznego HDI 2014 oraz list of countries by Human development Index 2014

Gość gość
spróbuj poszukać ofert pracy na gowork

Gość maaalinkaaa
do Holandii to najlepiej z vpu polska

Gość gość
Po co chcesz wyjeżdżać? Przecież polskie pensj***ardzo się ostatnio poprawiły i u nas jest dużo taniej niż na zachodzie. Pracuj na polskiego pracodawcę a nie na obcego.

Gość gość
U nas jest taniej niż na zachodzie? Chyba sobie żartujesz. nasze ceny są praktycznie europejskie już, czego nie mozna powiedzieć o zarobkach. Ja jeżdże rok w rok z VoornePutten co najmniej na 3 miesiace, najdłużej byłem z nimi dwa lata z rzędu. Probuje znajeźć coś w Polsce, ale co z tego że probuje, skoro nic nie znajduje? Moge iść na pieczarki za 7 zl/h, ale na zwyklych zbiorach w Holandii mam co najmniej 9-10 euro/h. Nie mowiac o budowlance.

Gość TakajaWercia
Nie słuchaj tych którzy polecają voorne putten to najgorsza agencja chyba już nie maja jak ludzi do roboty ściągać wiec na Kafe zachwalają

Gość gość
To zależy. Ja sam znalazłem pracę w Niemczech, ale najpierw stwierdziłem, że muszę dobrze nauczyć się języka. Uczyłem się 3 lata w http://www.mawil.pl/ i na szczeście dobrze mi się trafiło, jeśli chodzi o pracę. Teraz mieszkam w Berlinie od 5 lat i jest dobrze.