Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak pomóc kociakowi ??

Polecane posty

Gość gość

Witajcie, moja kicia (3lata) trafiła do lecznicy z żółtaczka. Wczoraj po 2-tygodniowym leczeniu szpitalnym oraz operacji oczyszczania woreczka żółciowego zabrałam ją do domku. Kicia jest strasznie chudziutka, widać jej wszystkie kości i jest słaba. Podaje jej antybiotyk oraz sterydy (oba będzie zażywać przez 3 miesiące).Od weterynarza dostałam pokarm z Royala Convalescence ale troszkę poskubie i nie je, suchego pokarmu tez nie je. Pytanie, co zrobic aby przytyła i miała apetyt? Moze jakieś mleko w proszku dla kotów? Dodam ze mięsa czy szynki nie zje(ogólnie jest niejadkiem) a z pokarmu w saszetkach to głownie zlizuje galat(tłuszcz). Proszę o porady

Gość gość
Leki podaje strzykawką

Gość gość
Może spróbuj podawać jej jedzonko w formie pasztetu oraz mleko w proszku. Stopniowo powinna mieć lepszy apetyt po sterydach i powinna przytyć.

Gość Marrrgarrret
Biedna :( współczuje

Gość gość
Autorka: moze ktoś doradzi jeszcze ?

Gość gość
Rozdrabniaj jedzenie i do pyszczka wsadzaj.

Gość gość
Moze spróbuj jaj dawać obiadki dla niemowląt np ziemniaki z mięskiem albo same mięsko. Jak moj kotek był po operacji i musiał przytyć to słoiczki-obiadki np indyk badz kurczak pomagały. Do tego mleko w proszku ale przystosowane dla kotków. Podejrzewam ze jest bardzo słaba wiec moze namocz jej suchy pokarm w gorącym mleku (z proszku) i zblenduj. Moze to pomoże. Trzymam kciuki za kicie !!

Gość gość
A co weterynarz mówił odnośnie karmienia? Może spróbuj się skontaktować z http://weterynarz-szczecin.info/ po poradę w tym zakresie. Powinni wiedzieć co robić.

Gość gość
Mleczka mogą pomóc, ale nie jest to długoterminowe rozwiązanie. Dobrze byłoby w tej sprawie skontaktować się z lecznicą http://lecznica.pila.pl/po solidną poradę.

Gość gość
a może trzeba go jakąś kroplówką wspomóc, u nas tak musieliśmy robić. Znaleźliśmy małego kota, który był w ciężkim stanie. Na szczęście trafiliśmy na dobrego weterynarza z www.agrowet.com.pl, który postawił go na nogi i teraz kociak mieszka z nami, ale weterynarz sporo miał przy nim pracy:(

dawaj jej to, co zawsze lubiła najbardziej, niech nawet będzie niezdrowe, ale żeby jadła cokolwiek moje, żeby nie wiem jak były chore, to np. kawałeczek surowej wołowiny posiekanej zjedzą zawsze