Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tracę cierpliwość. Syn 2 mce ssie 5 razy po czym zasypia i tak w kółko!

Polecane posty

Gość gość

Co robic?

Gość gość
Jezeli ci chodzi o to ze ssie piers to posmyraj go po policzku albo szyjce, moja mala zawsze zaczyna jesc spowrotem. A tak wogole to ciesz sie ze zasypia bo moja mala spi tylko na rekach noszona przez minimum pol godziny ;/

Gość gość
Co robić? Cieszyć się ;) Uszy do góry! Dziecko nie ma wiecznie 2 miesięcy;) Pamiętaj, że dla takiego maluszka bliskość mamy jest tak samo potrzebna do życia jak powietrze. Ssie bo dzięki temu czuje się bezpieczny, czuje, że nic mu nie grozi

Gość gość
Ale on ssie chwilunie i przerwa i spi. A słabiutko przybiera. Jedno karmienie trwa ponad godzine.

Gość gość
Mam tak samo. Mały ma 1 m-c. Mam wrażenie, ze non stop mam go przy piersi. Nic nie mogę zrobic jedynie jak jedzie na spacer to dłużej śpi. Jestem wyczerpana :(

Gość H helix
Miałam ten problem z maluchem tuż po porodzie. Też się męczyłam z nim nawet godzinę, a on niewiele jadł. Położna doradziła mi wtedy, żeby drapać go po pleckach lub smerać po stópkach, kiedy przysypia. Na mojego działało. Trochę się rozbudzał i zaczynał ssać dalej. Znów przysypiał, znów drapanie, kilka zassań i w kółko. Masakra. Na szczęście mu minęło. Wciąż często zasypia przy piersi, ale najpierw porządnie się najada. A czy Twój maluch zawsze tak jadł czy to przyszło z czasem? Czy on tylko przy piersi tak podsypia, czy w ciągu dnia też jest ciągle senny? Bo jeśli to drugie, to ja bym to skonsultowała z pediatrą.

Gość gość
Nie budź go on nie chce jeść jak zasypia. Mój ma 8 tyg i przesypia już 6h bez jedzenia bo maluszki w tym wieku już same sobie regulują porę karmienia, tez wybudzalamnajpozniej koło północy to pediatra mi powiedziała kobieto nie budź jak słodko śpi i sie ciesz ;-)

Gość gość
Jest jeszcze podobno cos takiego jak kryzys laktacyjny tez przez to przeszłam niedawno karmienie masakra jak na początku ale już jest dobrze

Gość gość
Zawsze tak jadł, ale teraz mało przybrał, wiec musze tego bardziej pilnować. Wczesniej myslalam, ze te przerwy sa sobie, ale ze sie najada, jednak nie. W dzien ok *******iwy, pogodny, zawsze dośpi rano, potem na spacerze i troszke w bujaczku na wieczor.

Gość gość
Tu autorka : Gość od 8 tyg syna ;) - spi 6h - moj tez, od samego poczatku :) a ile razy karmisz w dzien, co ile godzin, z jednej czy dwoch piersi. Mojemu zwolnił przyrost masy ciała!

Gość gość
Jak tracisz cierpliwość to przerzuć się na butelkę. Szkoda Twojego czasu na szarpanie się z KP.