Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bulinka2211

Skurcze Braxtona Hicksa

Polecane posty

Hej kochane Kafeterki ;) Jetsem w 25 tc .. i mam strasznie napiety brzuch.. szczegolnie gdy dluzej leze albo duzo chodze... normalnie miejsca sobie nie moge znalezc i odpowidnij pozycji do spania... czy to sa te skurcze Braxtona-Hicksa?

Gość gość
U mnie to było oznaką przedwczesnej czynności skurczowej macicy na B-H to chyba trochę za wcześnie.

Gość gość
wcale nie za wcześnie, u mnie zaczęły się już w 18 tc, a ty skonsultuj to z lekarzem i zacznij brac magnez

z tego co cztalam na innym forumm. to skurcze takie pojawiaja sie od 20 tc.... chociaz moze masz racje o ile nie towarzyszy temu wiekszy bol .... mam rowniez obrzek na lozysku jednego bliznaika (ktorgo juz nie da sie uratowac) co tez moze jest tego powodem...

Gość gość
Tobie bulinka to się chyba nudzi co?

Gość gość
ja kończe 39 tydzień i nic poza zwykłymi ruchami dziecka nie czuje, a może nie umiem rozpoznać tych skurczów. zwyczajnie tylko syn sie rozpycha. jak odczuwacie te skurcze BH?

Gość gość
Mi brzuch twardnial i się spinal i trwalo to jakis czas, a potem spokój

Gość gość
Ja mialam te skurcze bardzo czesto przez ostatnie 6 tygodni ciazy czasem nawet co piec minut przez kilka godzin. Okropnie to jest meczave i denerwujace ale dzidzie urodzilam zdrowa

Gość H helix
Skurczu B-H nie są bolesne. Ja je odczuwałam jako napięcie brzucha, robił się wtedy twardy jak deska.