Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

DLACZEGO BÓG CHRONI SKU R WIELI?

Polecane posty

Gość gość
no właśnie, wytłumaczy mi tą SPRAWIEDLIWOŚĆ za dychę według Boga jakiś ksiądz, teolog czy choćby wierny żarliwy katolik? xxx Żadna boska sprawiedliwość, to po prostu takie gadanie księży żeby mieć owieczki pod kontrolą :) co prawda nie wierzę w boga, ale to widać gołym okiem, stary testament robi z boga skur****na, a księża i religia katolicka robią z boga idiotę - na szczęście coraz więcej osób widzi te nieścisłości (hehe tak, bóg zrobi tak, jak ksiądz powie - to kto tu k***a ma władzę? :D ) i zaczyna zadawać coraz więcej pytań. Może wasza religia w końcu trochę będzie ewoluować.

Gość gość
Już samo stworzenie człowieka i zwierząt tłumaczy s************o Boga. Wiedział, jak to się wszystko potoczy, wiedział, że ludzie zgrzeszą, i narażą przyszłe pokolenia na wieczne zatracenie w piekle, ale i tak niczego sobie z tego nie robił. Wręcz przeciwnie, chciał zabawy, to zachciało mi się zsyłać człowieka, nazywając go swoim synem, aby ten naprawił błąd, który on sam zapoczątkował w swojej głupocie.

Gość gość
bóg dał ci ręce żebyś sam ich karał. nie masz odwagi to na nie zasługujesz na ten dar. może cie zdziwie ale bóg to nie święty mikołaj ani sędzia anna maria wesołowska czy nawet komisarz wątroba. dał ci życie ale skąd możesz o tym wiedzieć skoro przekonano cie, że wykształciłeś sie z trylobita? masz racje zabij sie. życze powodzenia

Gość gość
też uważam, że jesteście nieporozumieniem. to był faktycznie błąd.

Gość gość
właściwie to racja, zauważcie że kiedyś palono na stosie, a wszystko to w co mamy wierzyć i prawo kościelne, te wszystkie formułki na mszy układają ludzie! czarna mafia w sukienkach Weźcie sobie jakie było prawo kościelnechoćby 50-70lat temu, mnóstwo od tego czasu sie zmieniło, np wcześniej były TYLKO msze po łacinie (drugą kwestią jest też to dlaczego akurat po łacinie? przecież Bóg tego nie nakazał, to znów ludzie wymyślili) a dziś mamy w różnych językach w różnych krajach, tak samo sobie zmieniają odnośnie komuni świętej czy bieżmowania chociażby wiek w jakim to ma sie odbyć, kiedyś chyba bierzmowanie było jak ktoś był pełnoletni, a dzisiaj? 15 lat i to znów nie jest od Boga, tylko to ludzie sobie tak wymyślili, tak samo wiek pierwszej komuni też obniżyli. Teraz chcą pozwolić rozwodnikom na przyjmowanie komuni!!!! przecież to jest masakra jakaś ile to sie pozmieniało, a jak teraz pomyśleć co było 100 czy 200 albo 400 lat temu to już jest kompletnie o 180stopni wywrócone do góry nogami. To wszystko nie jest od Boga, to tworzą ludzie i nam tą papke wciskają

Gość gość
jeszcze jeden prosty przykład Bóg i pismo mówi żeby pościć w piątki ale jak takiemu biskupowi sie zachce to może sobie dla całego swojego dziekanatu dać odpust i jedzcie sobie mięsko. Czyli mamy sytuacje gdy w ten sam piątek katolicy mieszkający w Gdańsku mogą jeść mięso (bo ksiądz im dał odpust) a ci z Warszawy, poznania czy Katowic juz nie mogą bo tam ksiądz im nie dał...

Gość gość
znów historia samca alfa ??

Gość gość
prowo

Gość gość
nie to nie jest prowo

Gość gość
tak to ja, Jestem zerem

Gość gość
nie jesteś!!

Gość gość
gość dziś a ty Kim Jesteś, że wiesz lepiej? ja mówie otwarcie kim jestem - zwykłym zerem

Gość gość
nikim

Gość gość
to ty Patrysiu?

Gość
Nie czytałam całego tematy tyko twój pierwszy post autorko...i powiem że myślałam tak samo. Po czymś co mi się przytrafiło odwróciłam się od Boga na 3 lata. W ogóle nawet nie chodziłam do kościoła, nie mówiąc już o spowiedzi. Jedak potem powróciłam na właściwą drogę i tobie też tego życzę.:)

Gość gość
I takie s*******ny wystarczy że na łożu śmierci przeproszą Boga albo wezwą księdza i już Bóg im wybacza... już są w raju, a ty pokorny człowieku który cierpiałeś tu na ziemi i który nie wytrzymałeś psychicznie, na końcu odbierając sobie życie - won! do piekła... x Większa radość w niebie z nawrócenia jednego grzesznika niż z dziesięciu sprawiedliwych... Bo tamci wyrwali się ze szpon diabła co jest nie lada wyczynem i wielką zasługą w oczach Boga że chociaż szatan Cię kusił łatwym przyjemnym życiem Ty i tak szczerze z serca wezwałeś Boga i zdałeś się na Jego sprawiedliwość.

Gość gość
Tyle że taki s*******n w czyśćcu i to w najdalszym kręgu, przedsionku piekła przesiedzi jeszcze ze sto lat a i tak nigdy nie zobaczy z bliska Boga i już na zawsze będzie czuł Jego obecność ale też dystans a sprawiedliwy już po paru latach bedzie ogladał Boga i codziennie cieszył się że przeżył życie jako prawy uczciwy człowiek. Będzie mógł pomagać bliskim którzy zostali na ziemi itd. Sprawiedliwość Boża istnieje na każdym etapie.

Gość gość
współczuję Ci autorze bardzo ,ale nie rozumiem, jak można modlić się do Boga o wygraną w totolotka, Boga to się prosi o zdrowie, bezpieczeństwo, np. by uchronił nas przed wypadkiem na drodze, możesz poprosić Boga, by pomógł ci wyjść z nerwicy,depresji i pomógł znaleźć pracę, tak byś mógł stanąć na nogi, ale ty jesteś egoistą i idziesz na skróty prosząc Boga o wygraną w totka, totolotek to hazard i Boga w to nie mieszaj. Na świecie jest tyle zła, wojnen, głodnych dzieci np. w Etiopi które umierają z braku pożywienia,albo chore umierają bo nie ma ich za co leczyć, a ty prosisz Boga o wygraną w totolotka?

Gość gość
ale ja nie oczekuje milionów tylko choćby głupie 5-6tys żeby móc sie wynieść od tego alkoholika, wynająć pokój, zapłacić kaucje i mieć chociażby na 2-3mce życia za nim zaczne zarabiać i samemu sie utrzymywać. Wy to jesteście zawsze najmądrzejsi, syty głodnego nie zrozumie... łatwo jest z góry osądzać, wejdź w moją skóre i zobaczymy czy będziesz taka mądra

Gość gość
pytanie powinno byc dlaczego Bog w ogole cos tworzy, moze nie ma innego wyboru? kreacja jest po prostu czescia jego natury a jego natura po prostu taka jest zawsze on zwyczajnie jest a natura jego dopelnia dziela, dzielo przeroslo mistrza, bo mistrz cos tworzy kiedy tylko jest, a ze jest zawsze, to zawsze przejawione zyje swoja wlasna naturą, no i dlaczego inna od niego samego, eh moze tak jest bo byc powinno :D

Gość gość
będę Cie kochał i nie zapomnę o Tobie aż do śmierci zera takie jak ja zdychają w samotności...

Gość
bóg nie chroni złych ludzi choć może ci się tak wydawać. Za złem stoi tylko szatan...:) i to jego sukces że tak myślisz. Wyjdę teraz na nawiedzoną, ale mniej więcej o tym mówił mi znajomy ojciec franciszkanin.:)

Gość gość
to czemu Bóg nie chce mi chociaż troszke troszeńke pomóc? Ja chce pracować, chce zapierdalać harować ale wiem ze przy nim nie zrobie NIC :( gdybym mógł się tylko wyrwać od niego, tak jak pisałem w poście z dziś taki mój los, musze sie obwiesić bo już i tak długo nie wytrzymam

Gość gość
good girl gone bad dziś masz rację :)

Gość gość
już sobie sama z gościa nie przyklaskuj...

Gość
gość dziś ile masz lat? przecież jeszcze pewnie tyle lat przed tobą choć nikt nie wie ile.:) jak patrze na to teraz to jednak tamta sytuacja-dla mnie bardzo trudna-zmieniła mnie na lepsze, nauczyła mnie być wrażliwszą na innych...

Gość gość
Kogo będziesz kochał?