Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lilka1111

Dziewczyny pomóżcie co używać w ciąży aby nie mieć rozstępów?

Polecane posty

Gość Lilka1111

Witam Jestem w 8 tygodniu ciąży, i mam pytanie jaki krem, żel polecacie by nie mieć rozstępów? Rynek jest tak pełny różnych preparatów, że ciężko mi coś wybrać, a nie mam żadnej koleżanki, która mogłaby mi coś doradzić. Słyszałam o kremie fissan ale jest już nie do kupienia w Polsce. Co sądzicie o musteli czy bio oil? Brzuszek jest prawie niewidoczny ale wolę dmuchać na zimne. Bardzo proszę Was o radę. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi.

Gość asdsas
Nie żaden krem na bazie min dwutlenku tytanu, czy parabenów, a nierafinowany olej kokosowy-poczytaj sobie w necie.

Gość gość
uwierz- jak będziesz miała mieć rozstępy, to najlepsze kremy nie pomoga, oczywiście smaruj się czymś, może być olej migdałowy

Gość LilkaLilka1111
Tu autorka, wiem że genetyki nie przeskoczę ale wolę przynajmniej spróbować się zabezpieczyć przed rozstępami. Dziękuję za odpowiedzi.

Ja uzywalam musteli, nie mam ani jednego rozstepu po ciazy, ale to u mnie raczej genetyka wygrala, chociaz kto wie. Musteli uzywalam od poczatku ciazy

Gość gość
Ja używałam w pierwszej ciąży krem Pharmaceris, w drugiej Palmersa. Nie mam rozstępów, ale nie przypisywałabym tego kremom. Palmers fajnie i na długo natłuszcza, ale zapach męczący.

Gość gość
a ja używałam i pharmacerisa i bio oil i bieledy i oleju migdałowego i guzik to wszystko dało

Gość gość
Czego nie co...

Gość gość
gościu z 12:49 autorka pyta jakich preparatów używać a twoja odpowiedź nie wnosi nic do jej pytania. Ale chyba ci się nudzi na maxa że wyłapujesz błędy.

Gość Lilka1111
Bardzo dziękuję za wszystkie Wasze odpowiedzi. Spróbuję zacząć od tych naturalnych pozycji, zacznę od oleju kokosowego, jeśli się nie sprawdzi sięgnę po następne propozycję.

Gość gość
Zwykła oliwka dla dzieci też powinna Ci wystarczyć. U mnie wystarczyła. Na pewno lepiej czegoś używać, niż później sobie pluć w brodę, że nie próbowało się zapobiegać.

Gość gość
Mnie dzis pani w aptece polecila PALMERS,podobno stosowala go cala ciaze i b.zadowolona.,wiec kupilam mam nadzieje,ze to dobry wybor.

Gość gość
Ja uzywalam balsamu z Ziaji, w pierwszej ciąży smarowalam tylko brzuch i brzuch wygladal rewelacyjnie, natomiast nogi cale w rozstepach :( teraz jestem w 35 tygodniu drugiej ciąży i smaruje się prawie cala tez ta Ziaja Mama Mia i jak na razie nic się nie pojawilo.

Gość gość
Ja używałam olejku z rossmana lub zwykłej oliwki. Jest bardzo tłusty, ale brzuch miałam jak nastolatka. Dodam, że teraz jestem w kolejnej ciąży i też stosuje to samo, choć w szafce mam mustelle i palmersa, ale jak dla mnie to szybko się wchlaniaja. Oczywiście, jak gdzieś wychodzę to stosuje kremy, ale na noc po kąpieli tylko olejki. Mam 38 lat więc jestem już wiekowa jak się dowiedziałam na kafe ;)

Gość gość
Ja też stosowałam całą ciążę kremy przeciw rozstępom. Do końca 8 miesiąca nie miałam nic mimo ogromnego już brzucha. W 9 miesiącu poszłoooooo... i mam cały brzuch, pupę i uda w rozstępach. Jeśli mają się pojawić, to się pojawią, jeśli nie tonie. Wszystkie te kremy to tak na prawdę tylko natłuszczanie i nawilżanie skóry, ale przed rozstępami nie uchronią.

Gość gość
Do połowy ciąży używałam kremu z ziaji. Potem oliwka dla ciężarnych babydream, ale po którymś tam opakowaniu zaczął mnie męczyć zapach. Od siódmego miesiąca krem Elancyl - rewelacja, oraz krem elastiq czy jakoś tak, fioletowa tuba. Smarowanie trzy-cztery razy dziennie, plus szorstka rękawica pod prysznicem i lekko chłodniejsze prysznice na koniec kąpieli. Rozstępów nie mam żadnych. Myślę że kremy jednak u mnie pomogły, bo w rodzinie wszystkie kobiety rozstępy miały...

Gość gość
Olej kokosowy

Gość gość
palmer's