Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Andzia2244

Chęć bycia w ciąży

Polecane posty

Gość Andzia2244

Cześć, mam duży problem a mianowicie od marca 2015r. mam ogromną chęć bycia w ciąży i nie wiem jak sobie z tym poradzić mimo iż mam już 2 małych urwisów 5 i 2,5 lat. Ogólnie się zarzekałam że nie będę mieć więcej dzieci bo przy tej dwójce brakuje mi cierpliwości bo ją nadużywają i mam dużego nerwa. Jak nie mogłam się doczekać kiedy mała wyrośnie z pieluch i ciągłych pobudek w nocy i ogólnie te ciąże źle znosiłam (wymioty przez całe 2 ciąże, duża anemia, zapalenie żylaków) tak teraz mnie ta sytuacja nie zraża i ciągle mnie prześladuje myśl i chęć o 3 dziecku. Mąż chce więcej dzieci ale jeszcze nie teraz bo mieszkamy z teściami ale w najbliższych latach i tak to się nie zmieni. Wiem też że z mojej strony rodzina będzie się cieszyć ale gorzej ze stroną męża mimo iż on ma 8rodzeństwa to u niego więcej niż 2 dzieci to za dużo i ja ich nie powinnam mieć bo wychowuje po swojemu a dzieci do grzecznych i spokojnych nie należą bo dużo stresów i nerwów "najadłam" się w dwóch ciążach przez teścia- nie życze nikomu. Co sądzicie, co zrobiłybyście na moim miejscu?

Gość gość
Pieprzyc tesciow. Róbcie co wam się podoba

Gość gość
Nie boisz sie w dzisiejszych czasach miec tyle dzieci??teraz malo kto ma dwoje!przewaznie jedno,a nawet w ogole.

Gość H helix
Ja Cię rozumiem. Też bardzo chciałam mieć dziecko już od kilku lat i w końcu z mężem postanowiliśmy, że to już najwyższy czas. Dopiero co urodziłam synka. Ma 2 miesiące, a ja już myślę o następnym... i kolejnym. Ponieważ miałam cesarkę, to lekarz nakazał odczekać najlepiej ok. roku i postraszył, że na 90% kolejne rozwiązanie ciąży też nastąpi przez cięcie. Jeśli rzeczywiście tak się stanie, to z trzecią ciążą będzie podobnie. A więcej niż 3 cesarki to za duże ryzyko. A ja kocham dzieci i zawsze chciałam mieć minimum 2 a najlepiej 3 urwisów. Już się nie mogę doczekać kiedy ten rok minie i będę mogła starać się o kolejne Szczęście. Tyle że my mieszkamy sami, a rodzice i teściowie nie wtrącają się w nasze życie, choć są zawsze chętni do pomocy. Myślę, że jeśli chodzi za Tobą myśl o kolejnym dziecku i mąż jest temu przychylny, to nie masz się co dłużej zastanawiać. Skoro dajecie radę z 2, to i z 3 będzie dobrze. A teściom nic do tego. Oni sobie narobili tyle dzieci, ile chcieli i do Twojej macicy niech się już nie przyczepiają.

Gość H helix
gość dziś Nie boisz sie w dzisiejszych czasach miec tyle dzieci??teraz malo kto ma dwoje!przewaznie jedno,a nawet w ogole. xxx A dlaczego się bać?

Gość gość
Przede wszystkim to Twoje życie. Jeśli chcesz się z nim podzielić i mieć jeszcze jedno dziecko, przeciwwskazań medycznych nie ma to nie ma na co czekać :) Na forum ludzie Ci tylko będą pisali "tak bo..." albo "nie bo...", nie szukaj na forum tylko odważ się znaleźć odpowiedź w sobie samej :) Powodzenia!