Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czop śluzowy w 20 tygodniu?!

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Wizyta u lekarza niestety dopiero za tydzień, a ja zauważyłam białą, gęstą wydzielinę o konsystencji galaretki. Czasami dosłownie jest to kawałek czegoś lepkiego... Wygląda jak czop śluzowy, ale to dopiero 20 tydzień. Dodam, że ruchy odczuwam bardzo nisko (pod linią bielizny) i mam tak od samego początku i ani razu nie poczułam kopiaków wyzej. Czy jest to niepokojące?

Gość gość
Jeżeli masz jakieś problemy to pogotowie, tam powinnien zbadać Cię lekarz. Co do kopniaków to dziecko może być ułożone pośladkowo i dlatego tak nisko czujesz?

Gość gość
No na pogotowie pojadę i powiem że leci mi śluz... Raczej pogotowie to przesada. Chciałam wiedzieć czy któraś tak miała.

Gość gość
ja miałam identycznie, dokładnie w 22 tygodniu. pojechałam na IP, okazało się, że to normalna wydzielina, ale przy okazji lekarka stwierdziła, że szyjka się lekko skraca i przepisała mi luteinę. Czop odszedł mi w 39, tygodniu, był krwisty i o wiele bardziej gęsty i obfity z niż wydzielina z połowy ciąży. Każdy przypadek jest inny, jeśli masz wątpilowści jedź na IP, zdrowie Twoje i maluszka najważniejsze.

Gość gość
Czop tak szybko chyba nie odejdzie

Gość gość
Moje jest ułożone już główką do dołu i też czuję stuknięcie nisko ale wiem też że na przedniej ścianie mam łożysko i może dlatego nie czuję trochę wyżej. Tak czy inaczej mniej więcej koło 20 tygodnia mój śluz właśnie zmienił konsystencję na bardziej gęstą ale do głowy mi nie przyszło że to czop. Jednak jak się martwisz to lekarz. Nie musisz przecież iść do swojego.