Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KLARA 1212

UREAPLASMA czy mogła byc przyczyną moich poronień????

Polecane posty

Gość KLARA 1212

witam, moje dwie ciąże zakończyły się obumarciem w 7 i 9 tygodniu. Razem z Mężem porobiliśmy wszystkie możliwe badania z których nic nie wynikało,ale w ostatnich znaleźliśmy ureaplasmę .To jedyny punkt zaczepienia w naszym przypadku.Dlatego zwracam się do dziewczyn które być może przez to przechodziły.Napiszcie proszę wasze historie,bo chciałabym mieć nadzieję,że jeszcze może być dobrze. Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość Emi12345
tak, u mnie tak bylo. 11 tydzien. po kuracji antybiotykiem mnie i meza, zaszlam w 2 cyklu. Moj maly rozbojnik ma juz 2 lata i wlasnie wyrywa mi kabel od kompa. Ciaza bez problemow.

Gość KLARA1212
Emil12345,dziękuję za odpowiedz. Mam nadzieję ,że i u nas przyczyną tych strat była ta ureaplasma i że następnym razem na pewno się uda.Właśnie skończyliśmy kurację antybiotykiem.

Gość gość
Ja staram się o ciążę i niestety mam podejrzenie tego dziadostwa, lekarka stanowczo zakazała współżycia bo powiedziała, że i tak doszłoby do poronienia.

Gość gość
Milalam ureaplasme w ciazy, bralam dwa antybiotyki, urodzilam w terminie zdrowego syna.

Gość gość
do gość 18:45 czy te antybiotyki brałaś po 12 tygodniu dopiero?czy dostałaś wcześniej?

Gość gość
Moje objawy urea w ciazy to plamienia mimo duphastonu i wysokie leukocyty w moczu.

Gość gość
Po 12 tyg

Gość gość
to całe szczęście ,że dzidziuś wytrzymał...bo właśnie słyszałam że antybiotyki dopiero po 12tyg się stosuje.

Gość gość
W pierwszym trymestrze nie wiedzialam nawet ze mam urea. Dobrze, ze wszystko dobrze sie skonczylo. Autorko zrob kontrolny wymaz zanim zaczniecie sie starac. Um mnie pierwszy antyniotyk nie podzialal.

Gość KLARA1212
już jestem umówiona na kontrolny wymaz.Mąż również powtarza badanie.Oby leki podziałały,bo kolejnej straty już nie wytrzymam.Dziękuję dziewczyny,że napisałyście.

Gość gość
Odczekajcie 3 tyg po antybiotyku z wymazem bo moze wyjsc pozytywny wynik. Ile wyszlo urea w 1ml po ostatnim wymazie?

Gość KLARA1212
u mnie liczność kolonii >=10^4 CFU taki mam wynik

Gość KLARA1212
80

Gość KLARA1212
ale teraz wydaje mi się że to 80 to jest mój numer jako próbki pacjentki a ten wynik to jest to co wcześniej napisałam

Gość gość
U mnie bylo 10000 uspp w 1ml, to podobno duzo.

Gość KLARA1212
Ja nie mam podanej wartości w 1 ml,ale najważniejsze że mamy ją w ogóle wykrytą.Bo do tej pory nie mieliśmy żadnego punktu zaczepienia który mógł być powodem tych strat ciąży .Teraz zobaczymy, czy leczenie podziałało. Dam znać za jakiś czas. Jeszcze raz dzięki.

Gość Emi12345
Powodzenia!

Gość gość
Powodzenia, badz dobrej mysli

Gość gość
Serio bierzecie antybiotyki w ciąży? To jest bardzo niebezpieczne

Gość gość
znam osoby, które zażywają antybiotyki w ciąży. Moja lekarka twierdzi, że to jest zawsze bardzo ryzykowne. :(

Gość gość
AUTORKA nie jest w ciąży ,i badania robiła przed planowaną ciążą.Wcześniej poroniła dwie ciąże i po prostu szuka przyczyny.

Gość KLARA1212
witajcie,odebrałam wyniki i pozbyłam się tej ureaplasmy.Oby u męża też leczenie podziałało .Trzymajcie kciuki. Pozdrawiam

Gość AgataKoznacka
Skonsultuj się z dobrym wenerologiem, ja byłam u Michajłowskiego, który szybko zlecił mi kilka podstawowych badań no i wyleczyłam się dzięki niemu, tutaj nr ☎ +48 794 421 332