Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu To już 930zł używki minimum widzę Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Też musi się zmieścić w budzie trzeba będzie wszystko pomierzyc Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu 4 minuty temu, Fajny ten sen tak napisał: Też są do 650 to jakom najlepiej kartę graficzną w budżecie 650 max? https://allegro.pl/oferta/sklep-karta-graficzna-msi-geforce-rtx-3050-gaming-x-8g-8-gb-2073-17771466998 Nie ma DLSS ale mocniejsza wyraźnie niż 3050 i masz alternatywę w postaci iltelowskiego XeSS i FSR Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, RC + napisał: ... Nie ma DLSS ale mocniejsza wyraźnie niż 3050 i masz alternatywę w postaci iltelowskiego XeSS i FSR A to dlss działa ze wszystkimi grami nawet starocie czy tylko najniższe gry? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu No i prądu mniej bierze 350W bodajże, więc nie obciąża zasilacza tak bardzo, ale 8-pin też wymaga. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Bo np anty aliasing jestem zacofany 23lata to można wymusić w sterowniki Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Fajny ten sen tak napisał: A to dlss działa ze wszystkimi grami nawet starocie czy tylko najniższe gry? Najnowsze generalnie, ale przy starociach jest zbędne szczerze mówiąc. Natywnie da radę uciągać bez problemu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, Fajny ten sen tak napisał: Bo np anty aliasing jestem zacofany 23lata to można wymusić w sterowniki DLSS robi antyaliasing, m.in. na tym się uspcalling opiera, niektóre gry dają opcję ustawienia ostrości suwakiem, ale przy włączonym FSR/DLSS/XeSS antyaliasing robi się sam. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Bude zawsze mogę kupić i zasilacz lepszy ale to się robi maslo maslane raczej będę celowal w coś co się ladnie zmiesci i zasili i nie zbankrutuje Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Ogólnie doplacilem do i5 i ramu 40zł myślę że dobry interes i3 ma 2 oszukane ht wątki cpu i5 już jak i7 tylko bez ht Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu 3 minuty temu, RC + napisał: DLSS robi antyaliasing, m.in. na tym się uspcalling opiera, niektóre gry dają opcję ustawienia ostrości suwakiem, ale przy włączonym FSR/DLSS/XeSS antyaliasing robi się sam. No ja właśnie bym się kierował w minimum 3050 żeby się pobawić te wszystkie rzeczy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Bez karty też 3 monitory i video 4k stasyq myślę że fajna sprawa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Od razu mogę kombinować miejsce nie muszę czekać na karte Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fajny ten sen tak napisał: No ja właśnie bym się kierował w minimum 3050 żeby się pobawić te wszystkie rzeczy Ja bym brał RX 6600 8GB. Mniej żre prądu, mniejszy, wydajniejszy w grach od 3050 o ~20% , jedyna wada brak DLSS, ale masz zamiennik FSR i xeSS od intela do wyboru. No ale jak tam wolisz. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, RC + napisał: Ja bym brał RX 6600 8GB. Mniej żre prądu, mniejszy, wydajniejszy w grach od 3050 o ~20% , jedyna wada brak DLSS, ale masz zamiennik FSR i xeSS od intela do wyboru. No ale jak tam wolisz. Nie lubię amd sterowników ale popatrze testy Amd wygrywa za liczbę monitorów ich karty ciągną do 8szt chyba Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu H Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, Fajny ten sen tak napisał: Nie lubię amd sterowników ale popatrze testy Amd wygrywa za liczbę monitorów ich karty ciągną do 8szt chyba AMD ma już dobrze zrobione sterowniki. Skopane mieli w czasach RX 5XXX Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Przed chwilą, RC + napisał: AMD ma już dobrze zrobione sterowniki. Skopane mieli w czasach RX 5XXX To się pozmieniało mnie zawsze irytowaly u mnie u kolegi Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu Na tym filmiku hellblade 2 AMD już prawie pod 60FPS uciąga... bardzo wymagająca gra swoją drogą... widać ile ma mocy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu 2 minuty temu, RC + napisał: Na tym filmiku hellblade 2 AMD już prawie pod 60FPS uciąga... bardzo wymagająca gra swoją drogą... widać ile ma mocy A ty co masz teraz pewnie 5090 xD Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Pc master race wszystko w kompa xd Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Różnie z tym jest re4 z rt 40fps nVidiie a amd 25fps to już nie grywalne Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 1 minutę temu, Fajny ten sen tak napisał: A ty co masz teraz pewnie 5090 xD Nie, RTX 5070 16GB Mam zasadę, że najwyżej jadę do XX70, bo powyżej już stosunek ceny do mocy jest zwyczajnie nieopłacalny. Edytowano 1 godzinę temu przez RC + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu Amd lepiej sobie radzi bez rt strasznie popieepszone Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, RC + napisał: Nie, RTX 5070 16GB Mam zasadę, że najwyżej jadę do XX70, bo powyżej już stosunek ceny do mocy jest zwyczajnie nieopłacalny. No tyle co konsola nextgen tanio nie jest Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Fajny ten sen tak 7 Napisano 1 godzinę temu 7gen to by udusil i tak 5070 to trzeba inny cpu Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu (edytowany) 2 minuty temu, Fajny ten sen tak napisał: Amd lepiej sobie radzi bez rt strasznie popieepszone Ray Tracing to jest lukrowana posypka dla oka, ale jak patrzysz ile ci to klatek zabiera, to wyłączasz w cholerę... skoro mogę mieć 120 FPS w CyberPunku to leję na Ray Tracing taka prawda, a gra i bez tego wygląda pięknie. Edytowano 1 godzinę temu przez RC + Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu Poza tym RT na kartach RTX 3050/ RX6600 da się, ale jest nierealistyczne, bo tyle ci to klatek zjada, że zwyczajnie bez sensu... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
RC + 307 Napisano 1 godzinę temu 1 minutę temu, Fajny ten sen tak napisał: 7gen to by udusil i tak 5070 to trzeba inny cpu Do 5070 nawet 10-th gen ma problemy. Niestety. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach