Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Tulipanowamamusia

Co na zaparcie u 6 latka?

Polecane posty

Gość Tulipanowamamusia

Może jakieś czopki czy co? Słyszałam o czopkach z mydła ale nie wiem dokładnie jak się robi. Synek ma od 5 dni, soczki i sliwki nie działają

Gość gość
Moze podaj mu sok jablkowy na czczo rano tak pol godziny przed sniadaniem,podawaj probiotyki i jogurty z dobrymi bakteriami,moja czteroletnia corka bierze syrop "lactulosum"wlasnie na czczo z sokiem jablkowym i to pomaga..miala takie zaparcia ze robila kupke raz w tygodniu,teraz robi codżiennie ale troche czasu minelo zanim syrop zaczol dzialac

Gość Tulipanowamamusia
Dałam mu w łeb patelnią i kał wyskoczył jak z procy prosto w moją twarz . Oblizałam i nawet smaczne . Zalatuje nutą czipsów z Biedronki i batoników "Pawełek"

Gość gość
U 6 latka masz wiele możliwości naturalnego pozbycia się zaparć, pierwsza sprawa, przyjrzyj się temu co mu dajesz do jedzenia i co dają kochani dziadkowie, bo u mnie tak raczyli dzieciaka słodyczami i czekoladą że się skończyło piciem dicopegu, w tej niełatwej walce odkryłam że lubi jogurty z otrębami, może spróbuj mu podać, dodaj do tego to co lubi (poza czekoladą i kakao oczywiście) rodzynki, żurawinę, miód..