Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to ja jestem dziwna czy te starsze babcie są wredne?

Polecane posty

Gość gość
U nas w kraju nie szanuje się starszych ludzi. Nawet samo to że większość osób nie mówi starsza pani/pan tylko babcia/dziadek albo stara baba, stary dziad. Traktuje się je jako nieużyteczne, zbędne, nawiedzone mohery. Młodzi ich nie szanują to i oni nie szanują młodych;) Oczywiście trochę ironizuję, bo nic nie jest czarne albo białe ale niestety część prawdy w tym jest.

Gość gość
Własnie w sejmie jest projekt ustawy gdzie komunikacja miejska bezie zarezerwowana tylko dla 40+. PIS zadba o starych, a młodsi maja nogi. Skończy się narzekanie na brak kultury w autobusach, bo sami niekulturalni będą jeździć.

Gość gość
To prawda nikt starszej osoby nie sznuje i nikt się z nim nie liczy. Znajomy opowiadał mi że jak był w szpitalu to na obchodzie lekarz podchodził do każdego omijał tylko starszego pana. Polska to nie kraj dla starszych osób

Gość gość
Do 16:59 większej bzdury nie słyszałam.

Gość gość
A młodych się szanuje? Szanujcie najpierw dzieci i młodzież, a dopiero potem oczekujcie tego na starość. I żeby nie było jestem 35+ a nie dzieciakiem. I uważam, ze ludzie najpierw powinni nauczyć dzieci co to znaczy szanować, a dopiero potem wymagać. Skoro nie szanują młodego to i młody nie będzie nikogo szanował. A taka edukacja zaczyna się w domu rodzinny. Elementarna wiedza wyniesiona z domu, poparta praktyką.

Gość gość
A kto nie szanje młodych?

Gość gość
17:04- No własnie bo starsi ludzie maja takie przeswiadczenie, ze mlodszy to jakis gorszy i szacunek mu się nie należy :O Bardzo czesto w Polsce tak jest...

Gość gość
Ja tam uczę dzieci szacunku do starszych, czyli do mnie. W domu najważniejsza jestem ja i mąż, dzieci na końcu zawsze i we wszystkim. Jak się najemy i obkupimy, to reszta dla dzieci. W końcu jeszcze użyją, bo dłużej będą życ. Nasze pociechy sa grzeczne w odróżnieniu od dzieci znajomych.

Gość gość
Ta znowu z tą schizą znów źli starzy którzy nie szanują młodych.

Gość gość
autorka skonczy 35 lat to inaczej bedzie gadac, teraz nastolatki ja szanuja bo jest w zasadzie w tej samej kategorii wiekowej.skoro 40 i 60 to to samo to tym bardziej 17 i 24

Gość gość
Autorko nie słuchaj większości wypowiedzi ludzi powyżej bo widać ze piszą z nudów i byle na kogoś najechac. Ja mam samochód, ale do niedawna musiałam jeździć MPK choć i nie tylko tam starsze babcie miały wielkie pretensje do świata. Nie zgodzę się z tym, że w Polsce starszych ludzi się nie szanuje bo często widzę pomoc dla nich ze strony osób młodszych, sama nie raz pomagałam kiedy widziałam ze babcinka czy dziadziuś rzeczywiście tej pomocy potrzebuje, ale chamstwo kobiet w tym wieku często sięga zenitu i niech nie wymagają szacunku jeśli same nie są w stanie traktować drugiej osoby z szacunkiem, a co do miejsc w autobusie to w życiu nie ustąpie miejsca starej babie, która najpierw biegnie do autobusu szybciej niż "gówniary" byle by sobie miejsce zająć, a kiedy się okazuje ze w autobusie nie ma już miejsc siedzących to zaczyna narzekać jaka to ona chora jest, albo wymagają aby ktoś im zwolnił miejsce, a same siedzą na jednym siedzeniu, a obok na fotelu kładą ziemniaki i jak ktoś prosi grzecznie żeby je ściągnąć i zwolnić miejsce to nie zrobią tego bo ziemniaki tez muszą posiedzieć bo się zmęczyły

Gość gość
Autorka leń chyba jakiś straszliwy i nieuk,bo każdy normalny człowiek robi prawo jazdy najszybciej jak to możliwe.Twierdzi,że ma 24 lata,więc od 6lat powinna mieć,ale wstyd.Teraz zamiast się na kurs zapisać ma czas głupoty pisać.Nie sądzę,żeby jej się udało tak łatwo zdobyć,pewnie za 50-tym razem,albo wcale.Potem zacznie się cyrk,bo takiej wszystko przeszkadza,kolejny cham za kierownicą,mam nadzieje,że nie zda:-P

Gość gość
No wlasnie jestem w trakcie robienia prawa jazdy, byłam zajeta dotad praca, studiami i innymi waznymi rzeczami :P Moze te babcie to nieuki skoro sa stere i do tej pory nie maja prawka...

Gość gość
Ja tych roszczeniowych nigdy nie przepuszczam. Jak widzę, że naprawdę starsza osoba ledwie stoi i nie przepycha się, to ustępuję miejsca. Poza tym nie rozumiem po co te starsze osoby jeżdżą np. na targ rano ok. 7-8 godz, kiedy ludzie jadą do pracy, szkoły i w autobusach jest tłok. Po godz. 8 są już miejsca wolne w autobusach, co im zależy tę godzinę poczekać i pchać się w tłok w szczycie komunikacyjnym.

Gość gość
Ja przeważnie też nie przepuszczam, jakby mnie ktoś ładnie poprosił, że się słabo czuje i czy mógłby usiasc to pewnie bym przepuściła, ale jak stoi nade mną jakas baba i sapie to udaje, ze patrze przez okno i nakladam słuchawki :) A jak ktos ma jakieś ale to nie mam zamiaru tego brac do siebie, mam takie samo prawo siedzieć jak i one

Gość gość
Jasne,prawo jazdy się robi w maturalnej klasie,żeby potem nie zawracać sobie głowy na studiach.Jak ktoś nie pntrafi pogodzić kilku rzeczy to jakaś ofiara losu i tyle.U mnie w klasie każdy robił prawo jazdy najszybciej jak to możliwe,a na studiach prawie wszyscy już mieli.

Gość gość
Autorko ty jestes normalna, w kazdej sytuacji zachowałas sie dobrze a do tego kibla to mialabys stac w kolejce az do rana by wszystkim ustąpić ? No szok, naprawde nie musialas nikomu ustępować do kibla. Ustępuje sie starszym miejsca siedzące a stojące to jak wymaga sytuacja np gdy ktos prawie siusia w majty albo ktos sie zle czuje( jesli chodzi o kibel) nieartw sie, poprostu masz pecha do takich ludzi:):)

Gość gość
jak ktoś nie ma pieniędzy to nie zrobi prawka a już tym bardziej nie kupi sobie auta

Gość gość
Nie sluchaj autorko tych glupich ludzi tutaj niektorych :) ja mam prawko a jezdze MPK bo nie stac mnie na auto, proste. Sluchaj siebie bo jestes w porzadku i wiesz jak sie zachowac. Daj sobie spokoj z tym tematem bo tu prostaki siedza. Pozdrawiam cie i sie nie martw :)

Gość gość
ludzie majacy prawo jazdy również jeżdżą mpk bo to taniej wychodzi 1. kupno auto czyli pare tysi 2. paliwo które też nie należy do tanich 3. naprawy auta 4. platny parking o wiele bardziej sie oplaca jechac mpk

Gość gość
Najbardziej mnie denerwują głupi ludzie,którzy wszystkie swoje felery tłumaczą brakiem pieniędzy:-PTo do roboty lenie śmierdzące,gardzę wami.Chcieć to móc,nie chce się pracować,lepiej żebrać,narzekać i wymagać i rościć od pracodawcy.Tacy mi wadzą,stare dziady nie:-(

Gość gość
Dlatego autorka taka znerwicowana i wredna gdyż nie stać ją na nic i wydaje jej się że prasladują ją starzy ludzie tu tylko psychiatra może pomóc.

Gość gość
Takie zachowania jak opisuje autorka były rzeczywiście na porzadku dziennym kiedyś dawno. Natomiast teraz są rzadkością, niemniej jednak autorka powinna przygotowac sobie zestaw ciętych i dowcipnych ripost, aby zawstydzić i ośmieszyć roszczeniowe babcie.

Gość gość
Skąd tu tyle niemilych ludzi? Autorko masz rację, starsi ludzie przeważnie są roszczeniowi i bardzo zlośliwi. Kobiety przodują oczywiście. Mlodości im chyba szkoda.

Gość paulinaaaaaaaa
To zalezy od człowieka, zdarzają się bardzo mili starsi ludzie, ale niektórzy faktycznie są złośliwi czy niemili, ja się zetknęłam z jednymi i z drugimi

Gość gość
babci są super to ja jestem wredna i specjalnie żałośnie je zaczepiam :)

Gość gość
kup słuchawki do smartfona, jak gdzieś jedziesz zatkaj sobie uszy i udawaj że słuchasz muzyki:)

Gość gość
Ja kiedyś jak takie babsko zaczelo sie pytac mnie w mpk z pretencja dlaczego to jej nie ustapie to powiedziałam ,ze jestem w ciazy i nie moge stac :P Odczepila sie

Gość gość
Czekajcie jak wy będziecie takimi samymi star******* Wy to dopiero będziecie mieć pyski w takich sytuacjach jak teraz uważacie się za pępek świata.

Gość gość
Jakie na przykład riposty znacie?