Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość margol 25

dzień wypłaty

Polecane posty

Gość margol 25

kto miał dziś wypłatę i zamiast być happy jest w****iony na ten kraj zwazny Polską? nędzna wypłata po 5 latach studiów , praca kilkaset km od domu rodzinnego bez zadnego wsparcia ze strony panstwa nawet zlotowki gownianej mi nie dali by pomoc lub chociaz oslodzic smutki rozłaki z rodziną. Dlatego patriotką NIE jestem od urodzenia. Dziekuje za uwagę.

Gość gość
dzień wypłaty jest słońcem po burzy :)

Gość margol25
jeszcze jakies zlote mysli??

Ja miałem 12 dni temu i dostałem o 2 stówy więcej. To nie kwestia państwa, a mentalności naszych "wspaniałych" pracodawców...

Gość gość
Dzień wypłaty ma być dniem dzięki któremu masz szanse przetrwać i masz za to być wdzięczny :-)

Gość margol25
w d***e mam ich mentalność.. na to wszystko składa się ustrój państwa i to na co państwo pozwala.. a pozwala na nieszanowanie swoich obywateli ..

Gość gość
Kontenery do nurkowania czekają jak ci coś nie pasuje :-)

Gość margol25
nie po to z************m na studiach zeby nurkowac w kontenerach ... moglabym to robić i po podstawówce

Gość gość
Ja miałam 2 listopada, ponieważ mam płatne z góry, jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
a jeden temat CI nie wystarczy!

Gość margol25
jak widzisz jestem wszechstronna - nie nie wystarczy mi

Gość margol25
i jak to jest w tym kraju ze po 30 latach ciezkiej pracy jako pielegniarka pewna kobieta zarobila w jednym miesiacu 1500zl? jak to jest ze w innych krajach Unii pielegniarki zarabiaja duże pieniądze a w Polsce gówniana wypłata po tylu latach poświęcenia i pracy ?> jak to swiadczy o Polsce ja się pytam

Gość gość
Czyli wniosek ,jestes zachlanna jak kazda baba malo,malo chcesz teraz i juz i najlepiej 2 tematy ( 2 wyplaty) a wez sie do porzadnej roboty ,a nie pierwszej lepszej!Öd narzekania sie nie wezbogacisz!

Gość margol25
ale coż już trudno się Polsce dziwić i wymagać ze pomoże swym obywatelom skoro dług publiczny zaciągnięty od innych państw liczony jest w miliardach , ale jak to jest że Polska ciągle bierze od swych obywateli a nic nie daje a i tak ma dług publiczny...

Gość margol25
gosciu z 19;11 masz dzieci?

Gość gość
wielcy patrioci na forum sie znalezli

Gość margol25
jesli uwazasz ze nauczanie dzieci to nie jest porzadna robota to Ci gratuluje ..

Gość gość
Tak mam .Corka na 9 semestrze studiow .Glupio to zabrzmi( Tak naprawde to jest przykre) ale przy wyborze studiow kierowala sie tym czy da sie z tego w przyszlosci wyzyc i czy w przyszlosci bedzie miala prace.Niestety takie czasy trzeba myslec wczesniej.Öd lat w polsce pielegniarki skarza sie na swoje zarobki to wie kazdy....niestety ,wspolczuje paniom z dlugim stazem ,ale mlode pielegniarki wiedzialy na co sie decyduja!

Gość gość
Przeciez nauczyciele i pielegniarki zawsze malo zarabiali.Na co liczylas ?

Gość margol25
hahaha ja bylabym wdzieczna za pelny etat w szkole publicznej - jest to moim marzeniem we wspolczesniej Polsce - tak praca za 1800zl miesiecznie jest moim marzeniem , ale niestety sa takie czasy w Polsce , ze ciezko dostac prace w szkole panstwowej,bo działaja plecy itd

Gość margol25
pozatym stare nauczycielki trzymaja sie stołka ile mogą .. miałam kiedys nauczycielke która otwarcie powiedziała ze ona w szkole umrze... - wiec co maja zrobic młode dziewczyny nauczycielki ?? ? ktorym potrzebne sa pieniadze itd no pytam sie co>???

Gość gość
To opowiedz co porabiasz dokladnie i ile zarabiasz .Tu mozesz Tod zdradzic.Nie wiemy o co CI chodzi?

Gość margol25
sama z racji swojego zawodu bywam w szkołach panstwowych i to co rzuca sie moim oczom to to ze ani jednej młodej nauczycielki na etacie tam NIE MA - same stare - a szkola podstawowa gdzie za dziecmi czasem trzeba biegac pilnowac ich na dyzurach , takie dzieci maja nieskonczone poklady energii - tu potrzeba mlodych zeby opanowaly tą dzieciarnie i ich kosmiczne pomyśly , a stara nauczycielka jak se siadnie na stołku tak siedzi i ciezko jej wstac - a dzieci trzeba miec ciagla na oku

Gość gość
OK to twoj punkt wiedzenia ,nie neguje,zgadzam sie z Toba.Ty nie jestes pierwsza osoba ,ktora to dostrzega.Dlaczego wybralas sobie takie studia bez przyszlosci!? Niestety jak sobie poscielilas tak sie wyspisz..przekwalifikuj sie " z glowa" na cos co ci pozwoli godnie zyc .Jesli nie masz jeszcze rodziny moze cos zaocznego.Tutaj wypalisz sie szybciej niz myslisz .W tam zawodzie nawet za granica nie masz szans,bo pielegniarki- owszem

Gość magol25
czekam az te stare wymra a raczej szybko sie to stanie wiec czekam cierpliwie :)

Gość margol25
a co k***a mialam isc na maszynistke tramwajów? chcialam uczyc jezykow obcych chyba przyszlosciowy zawód prawda ale oczywiscie nie w Polsce

Gość gość
Nie ,nie na maszynistke tramwajow jest jeszcze /nawet w polsce/ wiele zawodow i kierunkow studiow dla naprawde ambitnych ludzi i wierz mi da sie zarobic nawet w polsce.Twoj zawod ,ktory wybralas niestety ale jest malo atrakcyjnay,zwlaszcza dla portfela- nie mow ,ze o tym nie slyszalas.?Takze nie narzekaj ,chcialas to masz.

Gość margol25
jezyki obce - malo atrakcyjne.... swiadczy to tylko o tym ze mamy malo ambitne spoleczenstwo dziekuje!!!!

Gość margol25
jakie to sa zawody i kierunki dla naprawde ambitnych ludzi ? no slucham!!!!