Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy test ciazowy wykaże ciaze w 5 miesiacu?

Polecane posty

Gość gość

Czy hcg w moczu jest w okresie całej ciazy? Raz czytałam ze od 3 miesiaca spada, raz ze utrzymuje sie na stałym poziomie? Jak to wkoncu jest? Z góry dziekuje za odpowiedz.

Gość gość
nie

Gość gość
Ponoć nie. Dlatego niektóre mają ciążę z zaskoczenia :p na początku mają plamienie myślą że okres itp a potem bum

Gość gość
To ma być żart???

Gość gość
Co ma być zartem? Pytanie autorki?

Gość gość
To dlaczego jest tyle pytań kobiet po porodzie kiedy im ten hormon zniknie, a ginekolodzy odpowiadają ze 2 miesiące po porodzie nie powinno byc juz śladu?

Gość gość
Owszem, żartem wydaje się pytanie autorki. Nie zauważyła, ze jest w ciąży? Do 5 miesiąca włącznie?

Gość gość
Ja też o tym czytałam. Było to właśnie przy tłumaczeniu dlaczego test nie wykrył poznej ciąży. Bo stężenie spada. Nie wiem może potem rośnie znowu.

Gość wszystko macie w necie
"Hormon gonadotropiny kosmówkowej może zostać wykryty we krwi nawet sześć dni po implantacji. Hormon ten pomaga utrzymać ciążę i wpływa na rozwój płodu. Poziom hCG wzrasta równomiernie przez pierwsze 14-16 tygodni ciąży od ostatniej miesiączki przez zapłodnieniem. Szczytowy poziom hCG ma miejsce około 14. tygodnia, po czym zaczyna stopniowo opadać. Ilość hormonu gonadotropiny kosmówkowej, która zwiększa się na początku ciąży dostarcza informacji na temat ciąży i stanu zdrowia dziecka. Wkrótce po porodzie hCG znika z krwi(...).Analiza moczu nie dostarcza dokładnego pomiaru poziomu hCG, ale wykazuje ewentualną obecność hormonu. Próbkę moczu najlepiej jest pobrać rano po wstaniu z łóżka, ponieważ w pierwszej porcji moczu poziom hCG jest najwyższy. " https://parenting.pl/portal/hcg-w-ciazy

Gość gość
Up Czyli odpowiedz na moje pytanie to tak?

Gość gość
Nie. Hormon caly czas jest. A test wykazuje jego obecność, a nie poziom.

Gość gość
Gość To czemu napisałaś nie?

Gość gość
Jestes w ciąży? W 5 miesiącu? Czujesz ruchy dziecka? Bylas u ginekologa i widziałaś dziecko na usg? To po cholerę ci teraz test ciążowy?

Gość gość
"nie"napisałam z rozpędu. Generalnie nie rozumiem tego pytania.

Gość gość
A to nie jest czasem tak, ze jakas panikująca panienka współżyła 5 miesięcy temu, od tego czasu ze 4 razy miała miesiączkę, ale teraz czuje kłucie w boku, uważa ze cycki jej urosly i...boi sie, ze jednak zaszła w ciążę???