Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy doswiadczyliscie kiedyś głodu?

Polecane posty

Gość gość

? Tak ze nie mieliscie zupełnie nic albo prawie nic do jedzenia?

Gość gość
nie, tzn miałam parę razy pusta lodówke ale w takiej sytuacji szłam po zakupy od razu

Gość gość
nigdy

hm, parę razy w życiu w ramach walki z zatruciem pokarmowym nie jadłam nic łącznie jakieś 2 doby, a potem to tyle co tygrys napłakał

Gość gość
Ale chodzi mi o głód z powodu braku kasy albo w dzieciństwie przez niezaradnych rodziców a nie z powodu zatrucia, czy dlatego ze nie chciało się iść na zakupy

Gość gość
Tak, całkiem niedawno, brak pracy, brak wypłaty, oszczędności poszły na opłaty a do jedzenia nic, przez dwa dni nic, praktycznie tylko spałam a potem pożyczyłam kasę i jakoś udało się zdobyć pracę .

Gość gość
tak , a wiele razy przez biedę długoletnią , często byłam głodna ale los się uśmiechnął i teraz dobrze mi się powodzi

Gość gość
Jak byłam mała, to rodzice wyjechali i w domu nic nie zostało oprócz kiełbasy, masła i takich tam, więc w końcu po wewnętrznej walce zjadłam kawałek tej kiełby, a to były czasy kiedy nie tykałam mięsa, także to była trudna chwila :D

Gość gość
Dwa tygodnie nic nie jadlem :(

Gość gość
niestety dużo razy nie miałem co jeść. Chodziłem do kolegów, żeby dali mi cos do jedzenia. Dziś jest lepiej, ale doświadczyłem głodu i wiem co to znaczy :/ Dodam, że jestem normalnym chłopakiem i nikt by nigdy nie pomyslał o tym na mój widok

Gość gość
Tylko 21:36 doswiaczyla glodu. Reszta z was guzik na ten temat wie.

Gość gość
Pamiętam jak byłam mała i mieliśmy pustą lodówke.Mama zrobiła nam herbate do szklanek,kazała moczyć ctary zaschnięty chleb i go jeść żeby zapchać żołądek.Kiedyś miałam taką biede że mojej 1,5 rocznej córce wydzielałam po 2 kromki chleba na dzień i mleko rozcieńczałam z wodą a sama nic nie jadłam kilka dni. ryż z keczupem,makaron z keczupem. Pierogi z farszem z psiej karmy. Obym nigdy do tego nie musiała wracać

Gość gość
O, jeszcze 21:42 doswiadczyl.

Gość gość
Dlaczego z farszem z psiej karmy? Nie wierze ze moglas to jeść

Gość gość
To jeszcze ja raz od herbaty z suchym chlebem. Mimo że nieraz było ciężko to jakoś w tej biedzie potrafiliśmy się dzielić z innymi jedzeniem. I dziś również nie odmówiłabym jeśli ktoś by zapukał i poprosił o jedzenie. Zdarza mi się kupować jedzenie bezdomnym

Gość gość
głód to odczucie braku pożywienia, więc nie zdziw się autorze, jak zaczną pisać, że dziś byli głodni przez godzinę :)

Gość gość
Te pierogi z psim farszem jadłam u sąsiadki która chodziła po śmietnikach i kradła w sklepach. Zaprosiła nas na obiad bo mieliśmy kiepsko z jedzeniem. Zajadałam się tymi pierogami z siostrą aż miło było. A jak już zjedliśmy to ona do nas czy smakowało nam na co kiwnęliśmy głową że tak. A ona na to że wymyśliła ten farsz z psiej karmy. Niedobrze mi sie zrobiło ale chociaż nie byłam głodna tego dnia

od 6 lat bywam bardzo często głodny często nie jem nic przez 3-4dni tylko o samej wodzie mój rekord to 9 dni o samej wodzie wtedy był mój pierwszy raz gdy po wielu latach odważyłem sie wyjść z domu i poprosiłem w sklepie o wczorajszą bułke a dali mi cały chleb to był najsmaczniejszy chleb w moim życiu mięsa już prawie rok nie jadłem na święta bożego narodzenia ostatnio a tak to suchy ryż albo ziemniaki gotowane czasami okraszone smażoną cebulą ehh

Gość gość
Prawik 24 szkoda mi ciebie.Jakbyś poszedł do pracy to przygarnęłabym cię do siebie i nie chodziłbyś już nigdy głodny

Gość gość
21.52 a teraz? Sytuacja się u ciebie poprawiła?

Gość gość
Sytuacja u mnie dalej nieciekawa ale na pewno lepiej niż wtedy. Radzę sobie,jestem oszczędna ale zawsze coś kosztem czegoś. Np w jednych butach chodzę już prawie rok czasu,w prawym bucie jest jakaś wada w podeszwie i utykam bo mnie pięta boli ale nie mam innych butów i żal mi kase wydać bo wole dziecku kupić.Byli u mnie ze szlachetnej paczki i nie wiem czy się zakwalifikuje w tym roku bo tak to bym poprosiła o nowe buty ale chyba jeszcze będe musiała sie w tych jakiś czas przemęczyć chyba że znajde jakieś na olx niepotrzebne za darmo

Gość gość
ja jedynie czasem jak przecholowałam z wydatkami, to musiałam ostatnie dwa dni nieraz przedwypłata jesc nieco oszczedniej, albo resztki, których nie lubie.... a tak, to tylko jak sie odchudzałam. niemniej byłam w szoku, jak słyszałam od spotkanego przypadkiem goscia, co jest misjonarzem, ze obecnie np. w Rosji, w tych obszarach na połnocy - byl w małym miasteczku wielkosci Lubonia pod Poznaniem, i chyba w ciagu 2 miesiecy zimy z głodu tam zmarło 128 osób

Gość gość
Gość 22;01 jaki rozmiar butów nosisz?

Gość gość
prawda jest taka, że wszyscy pełno w d****h macie!!! Zapytajcie waszych rodziców, lub dziadków to usłyszycie historie o prawdziwym głodzie. Pomijam już to, że oni nie mieli takich produktów jak my teraz, tylko grosz, kasz, fasola, miód, ziemniaki, maka, makaron, jaja itp

Gość gość
moja córka np nie tknie innego jogurtu niż 0% z szynki ten tłuszczyk odkraja szlag mnie czasem trafia !

Gość gość
Nosze rozm 39 ale poradze sobie jakoś.W grudniu bede miała troche więcej pieniędzy to kupie

Gość gość
Ja jestem teraz głodna ale leże w łóżku i nie chce mi się iść do lodówki

Gość gość
Szkoda, bo mam kilka par butów w rozmiarze 37 i moglabym Tobie oddać

Gość gość
Do 37 to niestety nie wcisne nogi.38 albo 40 jeszcze by obleciały