Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odpowiedzialność karna za zarażenie chorobą wenerycznom

Polecane posty

Gość gość

Jestem chora na rzeżączkę. Leczę się na nią prawie 2 tyg (dość piorunujące objawy- ropnie w gardle etc.) . Tydzień temu poznałam chłopaka, który pod wpływem alkoholu nalegał na zbliżenie. Poinformowałam go wówczas o chorobie, on stwierdził, że nie obchodzi go to, uprawialiśmy seks nie zabezpieczając się. Dzień później chłopak zaczął mi grozić i straszyć policjom (poczytał na temat choroby na internecie) poniewaz twierdzi, że nie poinformowałam go jak groźna jest ta choroba .Próbowałam mu wtedy wytłumaczyć ale nie chciał słuchać. Twierdzi, że jak będzie chory to ja będę płacić za wszystkie koszty leczenia ponieważ prawo jest po jego stronie. Jak to jest w rzeczywistości; przecież nie zataiłam przed nim choroby i nie naraziłam go na zagrożenie celowo

Gość gość
na szczescie prawo stoi po twojej stronie;-) nie slyszalam jeszcze o takiej legislaturze ktora by rzeczywiscie karala takie rzeczy - nie bylo g****u, nie bylo przestepstwa - nawet gdybys go nie poinformowala - mogl sie nie bzykac, widocznie mamuska mu nie powiedziala ze seks z przypadkowymi osobami jest duzym ryzykiem to mamuska bedzie go sponsorowac teraz (w sensie leczenia;-). Wez go olej i tyle;-)

Gość gość
Autorko jestes qrwa a tamten idiota :D

Gość gość
dlaczego autorka? wystarczy przespac sie raz i z jedna osoba zeby sie zarazic choroba weneryczna - sporo zon zostalo tak pozarazanych przez niewiernych mezow? Autorka sie przynamnjie nie skarzy jak ta c***a - ten wacek - co ja puknal a teraz konskewencji nie chce ponosic;-))

Gość gość
olej idiotę, albo powiedz mu, że jak ma ochotę się ośmieszać to droga wolna...

Gość gość
A ty skąd masz to gofno?

Gość gość
Oczywiscie ze qrwa bo tylko qrwa ma wenery i daje doopy na imprezach po pijaku :)

Gość gość
Ale jesteście nie douczeni wszyscy, oczywiście ze może cie pozwać, nikt mu nie udowodni ze go informowalas, to samo jest z chorym na aids który uprawia seks ze zdrowa osoba bez zabezpieczenia, w wyniku zarażenia , ta osoba może pozwać osobę która ja zaraziła o nie poinformowaniu o chorobie

W prawie nie istnieje coś takiego jak odpowiedzialność karna za zarażenie chorobą. Każdy zaraża się na własną odpowiedzialność.

Gość gość
"Oczywiscie ze qrwa bo tylko qrwa ma wenery i daje doopy na imprezach po pijaku" xx haha - ale to nie znaczy ze w ten sposob zarobkuje. Roznie dobrze mozna powiedziec ze tylko zakamuflowany gej nie moze znisc rozwiazlosci u kobiet;-) ;-) xx "Ale jesteście nie douczeni wszyscy, oczywiście ze może cie pozwać, nikt mu nie udowodni ze go informowalas, to samo jest z chorym na aids który uprawia seks ze zdrowa osoba bez zabezpieczenia, w wyniku zarażenia , ta osoba może pozwać osobę która ja zaraziła o nie poinformowaniu o chorobie" xx nie , nie moze - ludzie tak chrzania - na to nie ma pragrafu bo nie bylo przymusu, a ludzie nie maja obowiazku informowania o swoim satnie zdrowia. Poza tym go poinformowalas wiec moze ci tylko plakac do sluchawki;-) ;-)

Gość gość
" Die Nacht dziś W prawie nie istnieje coś takiego jak odpowiedzialność karna za zarażenie chorobą. Każdy zaraża się na własną odpowiedzialność. " xx dokladnie tak, teraz jest taka moda "pozwe cie" ;-))) ludzie sie naogladali za duzo amerykanskich seraili;-)

Równie dobrze autorka tematu mogła by oskarżyć tego faceta o gwałt, za co grozi 10 lat więzienia.

Gość gość
o kurde ale hard :O

Gość gość
Bo ten g**** na randce to taka wymyslona glupota i bardzo promowana - to sa klotnie kochankow a nie g**** na randce chyba ze dojdzie do ostrej przemocy fizycznej - pobicia, pociecia, itd.

Gość gość
Facet mogl sobie nałożyć gumę na c***a i moze cie cmoknac , zerzaczka to nie hiv tylko zwykla wenera, niech gosciu s*******a i zakupi sobie gumki i nie p********e ze zarażenia zerzaczka jest karalne. Po to sa automaty z gumkami , facet na wlasna odpowiedzialność wsadzal c***a w c***. Sory za chamstwo z mojej strony ale to chore ze facet cie straszy

Gość gość
A ty tez moglas wytrzymac z bzykaniem, czemu narazasz siebie na choroby , czemu sue nie zabezpieczasz a potem chwytasz chorobska , tez jestes dziwna, po co d**y dajesz jak jestes chora? Tez bylas nawalona?

Gość gość
Autorko, ciekawe, jak cię pozwie to sam sobie zaprzeczy, bo niby skąd wiedział że od ciebie się zaraził, bo byłaś ostatnią osobą z którą miał kontakt? A niech to udowodni. Twoje słowo przeciwko jemu. Kretyn.

Gość gość
" gość dziś A ty tez moglas wytrzymac z bzykaniem, czemu narazasz siebie na choroby , czemu sue nie zabezpieczasz a potem chwytasz chorobska , tez jestes dziwna, po co d**y dajesz jak jestes chora? Tez bylas nawalona?" xx autorka zachowala sie fair - mogla nie informowac ale poinformowala faceta o chorobie - on powiedzial ze ok to jego odpowiedzialnosc - czas nauczyc sie ponosic odpowiedzialnosc za wlasne decyzje - a ta decyzja byla jego - i nikt nikogo przed niczym chronic nie musi!! to nie ejst jej wina - ze on wiedzac o chorie dobrowolnie sie zdecydowal;-) skad agresja na nia???

Gość gość
Choróbsko złapała i teraz się mści,chce zarazić jak najwięcej ludzi.Są na to paragrafy,w programach reporterskich poruszali te tematy.Jeśli to nie prowo do pisania głupot to odpowiesz za swoje wybryki,jak te prostytutki z Gdyni co roznosiły kiłę,rzeżączkę,HIV i ińe atrakcje.

Gość gość
" gość dziś Choróbsko złapała i teraz się mści,chce zarazić jak najwięcej ludzi.Są na to paragrafy,w programach reporterskich poruszali te tematy" xx jasne TVN ci prawde o zyciu powie;-) jakby sie mscila to by mu nie mowila;-) paragrafu na to nie ma - jak twierdzisz inaczej to podaj zrodlo;-) xx "Jeśli to nie prowo do pisania głupot to odpowiesz za swoje wybryki,jak te prostytutki z Gdyni co roznosiły kiłę,rzeżączkę,HIV i ińe atrakcje. " xx jasne - kto by sie spodziewal u prostytutek wielosc***artnerow, co nie?;-) ;-) ;-) skad tak nieospowiedzialni ludzie jak ty sie na swiecie biora?;-) nikt mu nie kazal sie po pijaku bzykac z dzieczyna ktora mu powiedziala ez jest chora - chcial jego sprawa oraz problem;-)