Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kingagrochal

Doczepiane wlosy

Polecane posty

Gość Kingagrochal

Czesc dziewczyny! Pisze do Was z prosba o szczere opinie i porade. Zawsze mialam dlugie i geste czarne wlosy, ale jakis czas temu zachcialo mi sie zejsc do blondu. Nie wyszlo. Wlosy sciete do ramion, powrot do czarnego koloru i jedyne czwgo zaluje to scietych wlosow, ktore sa strasznie zniszczone. Odzywiam je teraz, stosuje olejowanie itp. Za rok mam slub. Chcialabym nosic doczepki przynajmniej do slubu, bo po juz pewnie beda mialy dosc ok dlugosc. Boje sie jednak reakcji znajomych/rodziny ktora wie ze teraz sa krotkie. Jak reagowac na komentarze zazdrosnych/wrednych kolezanek? Czy jest to wedlug was krok do bycia sztuczna?

Gość gość
Zazdrosnych o co? :P Ja na studiach miałam laskę, która zrobiła sobie doczepy, bardziej zagęściła i dłuższe niedużo jakoś, ale znacznie. Dziewczyny pytały ją czy tak jej urosły, a ona odpowiadała że tak chociaż było chamsko widać, że są sztuczne i okropne, chyba miała syntetyki :D U nas to jeszcze jest dziwne, ale wg mnie jeśli będziesz miała ładnie zrobione to ok. Steczkowska wcale nie kryje się z tym że jej wspaniałe włosy są od lat doczepiane i nikt jakoś nie zwraca na to uwagi. Najważniejsze to doczepić naturalne włosy i zrobić to ładnie, a nie w jakimś tanim salonie, bo na pewno będzie to wyglądać gorzej niż własne, nawet najgorsze włosy i wtedy łatwo stać się obiektem kpin (o ile ktoś tak się tym przejmuje)

Gość gość
Ale wiesz, że doczepy też niszczą? Dużo zależy od włosów, ale planujesz nosić je do ślubu, może się okazać, że zniszczą i osłabią włosy jeszcze bardziej

Gość Kingahrochal
Wiem, ale postaram sie nie tapirowac wlsoow itp. Po prostu zawsze mialam dlugie i nawet moj narzeczony mocno ubolewa, ze tak krotko musialam je sciac. czuje sie o wiele gorzej. W pracy jednak czesto slyszalam uwagi na swoj temat, ze po co sie maluje(mieszkam za granica i wiekszosc kobiet jest naturalna), chamskie pytania o rzesy(czy sa sztuczne, mimo ze mam naturalnie geste. Boje sie chamskich docinek z ich strony jak przyjde w dlugich wlosach, nie wiem co odpowiadac. Za plecami moga mowic, bo to jest bylo i bedzie...

Gość gość
No to musisz sama zdecydować czy bardziej zależy Ci na dobrym samopoczuciu z powodu włosów (a może odrosną Ci bardzo szybko? zwłaszcza jeśli do tej pory tak było i możesz używać przyspieszaczy, które od razu o nie zadbają) czy braku docinków. Nie powinnaś się przejmować tylko robić tak, żeby Tobie było dobrze, ale wiem, to się tak łatwo mówi, a ludzie potrafią zatruć życie byle pierdołą, zwłaszcza jak ktoś jest wrażliwy. Swoją drogą niezłych chamów masz w otoczeniu, nawet jak się wyróżniasz to ich uwagi są nie na miejscu, tym bardziej, że skoro jesteś z zagranicy, to oczywiste, że różnisz się od nich jakimś tam podejściem. No i nikomu krzywdy nie robisz :O

Gość gość
Moja siostra miała doczepione włosy na swoim ślubie. Tylko, ze ona miała upięcie. A że ma cienkie włosy i taka fryzura jaką chciała, by nie wyszła, no to miała doczepione. W salonie (http://www.aleja-piekna.pl/) same fryzjerki jej to zaproponowały. Nie masz się czego wstydzić. Większość salonów proponuje takie rzeczy, tylko trzeba mieć do tego normalne podjeście.

Gość gość
Przecież autorka chce nosić na co dzień do dnia ślubu, a nie doczepić na ślub :O czytaj uważnie a nie spam wklejasz :O

ja uwazam, ze nie ma sie czego wstydzic, to ty sie masz na slubie czuc dobrze i tyle, sama osobiscie na doczepianie wlosow sie nie zdecyduje, gdyz po ciazy strasznie wypadaly i sa oslabione, balabym sie po prostu

Gość gość
Jeśli Ci się podobają doczepki i masz kasę na ich pielęgnację to je sobie załóż.Ja osobiście nie założyłabym sobie ich,bo obawiałabym się o stan swoich włosów.Wolę żeby same rosły w swoim tempie:-)

Gość gość
Tutaj ściągawka o metodach przedłużenia włosów: https://portal.abczdrowie.pl/metody-przedluzania-wlosow Ja miałam przedłużane na ringi, i żałuję, że nikt mi tego nie odradził. bo to jednak bardzo obciąża włosy naturalne. Niestety podczas zdejmowania ringów z doczepami wyszły mi przy okazji garście moich włosów z cebulkami.

Gość gość
ja ci cos powiem, zamiast doczepiac, wybierz sie do jakiegos fryzjera ale z prawdziwego zdarzenia, tam gdzie chodza gwiazdy, zrobia ci kolor+odzywianie i wlasnych wlosow nie poznasz, ostatnio obejrzalam zmiany fryzur chyba tam gdzie doczepialam natalia Siwiec ale w jakim to miescie to ci nie powiem bo nie pamietam, tam jest sporo zdjec z metamorfozami, z doczepianymi wlosami i tylko po koloryzacji, scieciu odzywieniu i ulozeniue, bylam w szoku co mozna zrobic, cos pieknego, wlosy po zmianie koloru wygladaja rewelacyjnie, spoor tam jest zdjec, ja sama nie moglam sie napatrzec, ale to sa profesjonalisci i prawda jest taka ze takic w Polsce jest moze 20-30 procent, wejdz na instagram natalii siwiec i gdzies pod zdjeciem jej z wlosami doczepionymi sa komentarze gdzie byly zrobione, obejrzyj i zobaczysz ze nie warto doczepiac a zmienic kolor i odzywic