Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

19 lat, mąż, dom i dziecko

Polecane posty

Gość gość

czy to normalne,że mam 19 lat a jedyne o czym marzę to dziecko dom i fajny facet? Chce tez skończyć studia i tak dalej, ale studiuje zaocznie i bardzo pragnę założyć już rodzinę.

Gość gość
A nie możesz poczekać z 5 lat na dziecko ? w tym czasie poznasz świat i trochę dorosłe życie a później przyjdzie czas na dziecko

Gość gość
Chce tez skończyć studia i tak dalej x po tym zdaniu widze, ze raczej jestes prosta i malo ambitna, a na studia poszlas bo chcialas byc lepsza od dziun po zawodówce... a czy to normalne ? no cóz, jeden jest prezesem, inna premierem, inny biznesmenem, a ktos inny musi byc prostytutką czy kurą domowa, taki jest swiat :classic_cool: rob jak uwazasz, bylebys nie ryczała u psychiatry z depresją za 20 lat

Gość gość
Czuje się gotowa teraz . Od pół roku to czuje, czekam. Ale chyba nie dam rady 5 lat. Niczego bardziej nie pragnę od dziecka.

Gość
Czasem też tak mam.:D niby chce iść na studia itp., ale nieraz tak zazdroszczę mojej siostrze dziecka (kocham dzieci, uwielbiam się nimi zajmować),rodziny....Ale trzeba myśleć racjonalnie.:)

Gość gość
Wcale tak nie jest. Od początku kiedy szlam do liceum nastawiałam sie na prawo. Uczyłam sie bardzo dużo. Dostałam sie bez problemu na dzienne i zaoczne. Wybrałam zaoczne bo nie chce zyc na utrzymaniu rodziców. Na dziennych nie miałabym czasu na prace. A tak pracuje w weekendy studia. Mieszkam sobie sama i jest mi dobrze.

Gość gość
Poczekaj poczekaj... na wszystko przyjdzie czas. Dobre studia to takie, podczas których nie będziesz miała czasu na dziecko, a jak wybierzesz takie, że znajdziesz czas to lepiej od razu zaniesc cv do jeronimo martins :)

Gość gość
Ja urodziłam w tym wieku dziecko i wyszłam za mąż... Teraz mam córki 13 i 8 lat, cały czas tego samego męża ale coś mi umknęło w życiu.... Jestem szczęśliwa, cieszę się że mam już takie duże dzieci a moje koleżanki bawią się w pieluchy i nocniki. Żalll mi tylko tego utraconego czasu w którym mogłam sobie pracować czy studiować, być Panią swojego życia.... Ale czasu nie cofnę.... Skończyłąm liceum zdałam maturę, nie poczułam wolności, wyrwania się z kontroli rodziców i wpadłam pod skrzydła męża i w pieluchy.... Coś za coś....

Gość gość
a na jakiej uczelni - jeśli można spytać - bo wiesz sa uczelnie na których fakt, że się dostałaś nie znaczy za wiele... tym bardziej na studia zaoczne

Gość
Mam 19,5 i nie planuje tak naprawdę kiedy, ale wiem że musze najpierw skończyć studia (zresztą chce), trochę popracować...dopiero później. Na razie wystarczają mi dzieci rodzeństwa.:)

Gość gość
Ale ja juz studiuje. Dużo mi czasu zajmuje nauka ale daje rade. W pracy tez mam możliwość nauki bo czasami nic sie nie dzieje . :)

Gość gość
Studiuje i mieszkam w Poznaniu.

Gość gość
Fajna jesteś, podziwiam.

Gość gość
nie wiesz że w życiu różnie się układa lepiej poczekaj z 5 lat idź na te studia najlepiej zaoczne, po co marnować czas i szukaj pracy, jak zostaniesz kurą domową to facet kopnie cię z dupę i zostaniesz na lodzie bez wykształcenia, doświadczenia i szans na jakąkolwiek emeryturę , trzeba brać taką opcję pod uwagę tym bardziej że teraz pełno rozwodów, zdrad itp. a konkurencja ładnych kobiet duża tym bardziej że coraz bardziej są dostępne operacje plastyczne itp., poza tym ludzie się zmieniają i np. za 10 lat stwierdzisz że wasze drogi się rozeszły i co wtedy? na co ci ten dom jk nie będziesz w stanie go utrzymać?

Gość gość
Ale jaka kura domowa? Czy ja napisałam ze przerwę studia? Nigdy w zyciu. Ale dziecko mi w tym nie przeszkodzi. A facet jeśli bedzie chciał odejść to odjedzie czy bedzie dziecko czy nie. A wy sobie czekajcie do 40 na dziecko, pozniej nie ryczcie ze za późno ;)