Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pytanie do mam nastolatek

Polecane posty

Gość gość

Czy pozwalacie córkom na malują i depilację? Ja uważam że to za wcześnie bo córka ma dopiero 17 lat.

Gość gość
*na makijaż i depilację miało być

Gość gość
Nie przesadzaj 17 lat to już szkoła średnia. Wyobrażam sobie jak patrzą na Twoją córkę rówieśnicy na wf ja ma zarośnięte pachy, nogi itp. W jakich czasach Ty się wychowałaś?

Gość gość
Moja córka ma 16 lat. Maluje rzęsy i brwi, od święta uzywa podkładu. Jest to bardzo delikatny makijaz, bez mocnych kolorów. Czasem uzyje kredki do ust ale dostć subtelnej. Co do depilacji, jestem na TAK. Wlosy są po prostu niehigieniczne. Ppzwalam jej ale nie jednorazówką, mamy laser. Zwlaszcza jak ma okres włosy lonowe są niewskazane wiec mawet ciesze sie ze ona sie depiluje.

Gość gość
A to trzeba miec pozwolenie matki na to aby sie wydepilowac hahahaaa

Gość gość
Wiele jest teorii na temat funkcji, jakie spełniają włosy łonowe. Jedna z nich zakłada, że włosy pokrywające okolice narządów płciowych, zwłaszcza w przypadku kobiet, mają za zadanie chronić je przed przenikaniem brudu i wszelkich zanieczyszczeń. Ponadto teoria ta mówi również o tym, że włosy łonowe stanowią, zarówno u mężczyzn, jak i u kobiet swoistą ochronę cieplną narządów rozrodczych, które mogą być często narażone na działanie niskich temperatur i ulegać wychłodzeniu. Wielu badaczy się jednak z tym nie zgadza, bowiem gęste owłosienie okolic intymnych samo w sobie może być doskonałym miejscem do wzrostu i rozwoju różnego rodzaju bakterii i grzybów chorobotwórczych, które w konsekwencji mogą prowadzić do bardzo groźnych schorzeń.

Gość gość
10.28 Ja tak wychowuje córkę ze musi miec pozwolenie. Rozmawiam z nią dużo. Jak byłam w jej wieku to nikt sie nie depilował i nie malował. Dziewczyna w tym wieku powinna być skupiona na nauce. Ona twierdzi ze koleżanki się z niej śmieją i jej unikają z tego powodu. To absurd dla mnie.