Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

gdy mąż zwleka z decyzją o dziecku. jak poradzić sobie z żalem?

Polecane posty

Gość gość

ja dzieci chciałam mieć już 2 lata temu, ale poszłam na ustępstwo i czekałam. Bo on chciał się bardziej realizować, więcej douczyć, popodróżować. Ja skonczyłam studia rok temu, pracujemy, czekam na dziecko z utęsknieniem. Na ulicy w moim mieście mijam codziennie dziesiatki matek z wózkami i serce mi płacze...ja tak bardzo kocham dzieci...ostatecznie mąż się zgodził że będziemy się starać od maja. Bo twierdzi że wtedy się okaże czy on musi zmienic prace i chcialby by wtedy nie bylo 'zamieszania' Ale ja już nie moge wytrzymać...dwa lata trzymałam w uspieniu swoje instnkt macierzynski...tak bardzo pragne dziecka, wszyscy naokolo maja wszystkie prawie koleżanki a ja nie :((( ja juz do maja nie wytrzymam....mowilam mu ze przeciez dziecko nie od razu powstanie i czasem sie czeka latami...nie dociera do niego, on chce na wiosne... Nie wytrzymuje juz :(( Powiedzcie mi coś bo tak mi źle.każdy dzien jest dla mnie męką.

Gość gość
Niech kochanek zrobi ci dziecko

Gość gość
bierzesz tabletki ? odstaw po cichu i zajdź - powiesz mu że widocznie nie zadziałały, przecież nie dają 100% pewności

Gość gość
nie biorę tabletek. to on ciągle używa zabezpieczenia

Gość gość
Ja tez bym odstawiła po cichu pigułki. W maju on sobie może inny powód wymyslec.

Gość gość
nie mam kochanka i nie chce oszukiwać

Gość gość
To moze poprzebijaj kondony.

Gość gość
22:33 robicie sobie jaja a ja realnie mam doła...jak poprzebijać...widać będzie... a w ogóle to chamsko tak wrabiać kogoś w dziecko. mi jest tylko przykro że tylko mi zależy na dzieciach. dobra sytuacja materialna a temu mało...ciągle mało wszystkiego. tylko nie dziecka!

Gość gość
Dziecko to wspólna decyzja

Gość gość
22:32 to powiedz ze albo teraz albo odchodzisz bo czujesz się niespełniona a nawet nie masz gwarancji ze on w maju nie wymyśli innego powodu.poza tym wbrew pozorom aż tak łatwo się w ciążę nie zachodzi.

Gość gość
Hmm facet nie chce dzieci po prostu, nie on będzie na macierzynskim, nie on na rok czy dłużej zatrzyma swoj rozwój zawodowy.. Wynajduje preteksty bo nie chce dzieci

Gość gość
ale dlaczego zawsze kłamał, ze chce mieć dzieci tylko "jeszcze nie teraz"??? no to kiedy?????? w nieskonczonosc mam czekac?

Gość gość
22;40 nie rozumiesz ze to są wymówki? Musisz postawić sprawę jasno..albo teraz dziecko albo się rozstajecie.

Gość gość
Klamał bo chciał ciebie, nie dziecko. A tobie na dziecku zalezy pewnie od zawsze. I pewnie też tego nie ukrywałas

Gość gość
My mamy dokładnie odwrotną sytuację...mąż już od dawna chce, a ja nie i robię wszystko żeby to odwlec... Najchętniej to w ogóle bym dziecka nie miała :-/ i tak nam już mijają 3 lata

Gość gość
Masz 25 lat? Jeszcze sporo czasu na zajście w ciążę.