Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wasze roczne dzieci jedza slodycze i ogladaja tv choc troche?

Polecane posty

Gość gość
""""Około 16 leci bajka z kotem na mini mini następnie od18 na Disney junior ogląda bajki do 19.30 i później jest kąpiel siusiu i spać """" xxxx A jak zmoczy przescieradlo w nocy to dostaje w dope za każdym razem posikania się , o czym tu pisalas będąc z siebie dumna . Powinni cie na policje zgłosić, ze biłaś 1.5 roczne dziecko za zsikanie się

Gość gość
podlej kwiatki to twoje dziecko nie jada kolacji i chodzi spac bez kolacji? Dla mnie to jest niepojęte ,ze dziecko idzie spac bez kolacji

Gość gość
a dlaczego wlasnie dziecko nie je kolacji przed pojsciem spac? Takie sczegoly zaczelas tutaj opisywc z podaniem od krorj godziny jakie bajki ogląda do której, krok po kroku z tym wymienieniem czynności fizjologicznej 9 moglas sobie darować) ale kolazjii w ogole nie widać aby dziecko dostawalo . Nie dość ze w dziwne metody wychowawcze stosujesz w obec corki, to pomine jzu ten temat jak czytam , to jeszcze dziecko be zkolacjii leci spac. To za kare czy z jakiego innego powodu?

Czytam te Wasze jadowite komentarze i normalnie śmiać mi się chce. Co wy kury domowe robicie całymi dniami? Jak bardzo nudne musi byc Wasze życie skoro sledzicie każda moja wypowiedź. Naorawde jest mi niezmiernie Milo iż moje ciekawe życie wnosi coś do waszefoy. To jak nowy wątek w starym serialu :)

Gość gość
No wlasni3, w trakcie bajek :-D

Gość gość
Dla mnie to swiadczy o jakiejś ulomnosci rodzicielskiej, ze matka wypisuje plan dnia corki od kiedy bajki, jakie bajki, od przyjścia z zlobka do samego wieczora bajki, zaczyna wypisywać takie szczegoly na temat sikow dziecka przed snem, kapieli, bajkach a o kolacji w ogole nie wspomni. Kobieto ty swojej corce terror sikania zafundowalas i tu nawet widać jak dla ciebie siku jest ważniejsze niż kolacja bo to pomijasz . Moglabys się powstrzymać choć w tym temacie przestać pisać o tym sikaniu corki , bo to jets twój fetysz czy co?? Ciebie doptawdy trzeba wziąć pod obserwacji co ty temu dziecku robisz a wszystkie wpsisy TWOJE w interenecie zostają, nic się nie ukryje, nawet jak zmienisz tresc swoich wpisow

Gość gość
To dziecko od przyjścia z zlobka jest takie osamotnione zepchnięte na boczny tor. Matka sadza je od 16 do prawie 20 przy bajkach, w trakcie oglądania daje malej kolacje, zero ingerowanie się w rwozwoj dziecka, nie ma zadncyh wspólnych posilkow z rodziną przy stole, nie ma innych zajec i rozrywek z dzieckiem Dziecko takie odsunięte, nie ma tego kontakty czynnego dziecka z kim innym w domu oprcz telewizora , gdzie tu zabawa z dzieckiem, gdzie tu wspólne spędzanie czasu w innych czunnosciahc, jak dziecko od południa do pory snu siedzi przed telewizorem bo matka tak kaze

I Poraż kolejny nauka czytania tekstu że zrozumieniem poszła w las. Około 16 leci bajka trwa 15 minut. I na tym koniec . kolejne około 18. Skoro lubi bajki niech ogląda przynajmniej mądre a nie jakieś gadajace gąbki czy coś innego. Nigdzie nie jest napisane że wisi na TV cały dzień. Ogląda swoje i idzie się bawic

Gość gość
a czy ty kuro domowa podlej kwiatki robisz cokolwiek cos z tym dzieckiem od pory odebrania malej z przechowalni? a no nie, twój caly plan dnia , od 16 do 19:30 bajki, w trakcie dziecko je przed bajkami, po bajkach kapiel, siku i spac. Gdzie te dziecko jest stymulowane, gdzie tutaj czas na inne zabawe, rozrywke, wy nic ze sobą w ogole nie robicie , bo pudlo wychowuje ci dziecko ,które jest stlamsozne i otumanione tymi bajkami od przyjścia do domu az do pory snu . Ty nci z tym dziekciem aktywnego nie robisz mimo ,ze siedzis zcaly dzień całodobowo w domu na doopie Tak na uboczu nie wypisuje się u dziecka wszystkich czynności fizjologicznych tylko wystarczy napisać toaleta , bo co kogo to interesuje czy dziecko robi siku czy kupe i jaką przed snem??

Gość gość
-Około 16 leci bajka z kotem na mini mini następnie od18 na Disney junior ogląda bajki do 19.30 i później jest kąpiel siusiu i spać -Je kolację w trakcie bajek. Zazwyczaj kanapki bo bardzo lubi. Ty się tym dzieckiem w ogole nie interesujesz. Opieke na ciebie powinni naslac, bo dziecko jest zaniedbane emocjonalne i krzywdzone jak ty je od siebie odpychasz i traktujesz nic z tym dzieckiem nie robiąc , tylko trenując klapsami za moczenie majtek i po powroce z przedszkola czy zlobka won oglądac bajki żeby ci się na oczy nie pokazywala Dziecko się stymuluje, rozwija, aktywnie z nim spedza czas, a nie caly dzień do pory snu pod tv zaciąga , nawet wspólnie nie jedząc z dziekciem posilkow

Około 16, następnie od 18. Teraz proszę przeczytać milion razy na głos i odnaleźć błąd oraz różnice między od 16 do 19.30 a około 16 a następnie od 18

Gość bez logowania tym razem
podlej kwiatki tak bez złośliwości. Patrząc na twój harmonogram czasowy to ty w ogole jakps z dzieckiem spędzasz aktywnie czas? nie wiem bawiąc się w cos, pokazując jej cos, ucząc ją czegos , no wiesz integracja rodzica z dzieckiem, aby dziecko nie było takie odsunięte Bo z tego co da się wyczytać to dziecko jest takie odosobnione samemu sobe, jedzenie tez w samotności, bajki sama, bawi się sama . Szkoda tej malej. Dziecko musi tez z rodzicami aktywnie spedzac czas, a nie to ze jedynie ma je w zasięgu wzroku

Bawi się razem z nami. Układa klocki, gotujemy razem normalnie i na niby. Wychodzimy na spacery, jemu obiadu wspólnie w miare możliwości niestety praca męża nie zawsze na to pozwala . czasami wraca około 16 czasami około 19. Więc jemy same. Malujemy kolorowanki, ucze ją kształtów i kolorów z książek

Odgłosów wszystkich zwierząt nie zna z nikad. Weekendy zawsze spedzamy aktywnie, basen, jak jest ciepło zoo, wycieczki, spacery, wyjścia na działke , odwiedziny dziadków

Gość Tasmanska
Dla mnie jedzenie kolacji przed telewizorem , bajkami w przypadku 2 latka jest czyms fatalnym, bardzo złym nawykowo w przyszłości . Kolacja powinna być czasem dla rodziny , wspólna rodzica z dzieckiem, a nie takie jak zahipnotyzowane patrzące się w ekran bezwiednie wrzucające w żołądek to co trzyma w reku nawet nie patrząc co trzyma, tylko to taki mechanizm. Nie, tak nie powinno być. Dziecko ma jesc przy stole z rodzicem , nie wgapywac się w monitor podczas posiłku jak zaprogramowany autorobot oderwany od rzeczywistości . Bezwiedne jedzenie przed tv doprowadza do fatalnych nawykow żywieniowych w przysloszlosc i to jest udowodnione . Dziecko zlobkowe, czy tam przedszkolne powinno jesc kolacje odrywając się od bajek wspólnie z mama, czy tata w ten sposób umacnia się wiezi i rozmawia ze sobą, dziecko ma pomagac w robieniu kolacji, cos poprzez forme i zabawe podac, przynieść, potrzymać, a nie jak neptyk galy wbite w ekran mechainczne wykonując czynności ruchu reki kanapki do buzi . To są zalecenia specjalistow i takie informacje mam od fachowcow. Co do tego ze dziecko po przyjściu siedzi tyle przed tv, ja jakbym miała po dziurkiw nosie 2 latka a dzieci w tym wieku NIE da się lubic , bądźmy szczerzy to sama bym uciekała od niego jak najdalej się da , choć wiem ,ze to nie wychowawcze, lecz przed tv by nie siedziało, ale co innego dawałabym mu do zabawy/ roboty aby glowy mi nie zawracalo

Gość gość
podlej kwiatki az strach pomyslec jak ta twoja nauka wygląda kolorow i kształtów. Jeśli tą samą metodą regularnych klapsów ,kar i nagor jaka była stsoowana w przypadku odpieluchowywania roczniaka to lepiej daj sobie na wstryzmanie i niech to panie w zlobku robią, dziecko więcej wyniesie z tej nauki, w formie zabawy a nie terroru za pomylenie się

Gość Tasmanska
Kary i nerwy podczas przyswajania nowo nabytych umiejętności raczej nie są dobrym posunieciem . Owszem dziecko może szybko załapać o co chodzi i starac się nie dostać znow kar ( jakichkolwiek) ,bardzo popularna metoda w chinach oddziaływanie na dziecko poprzez stres, są szybkie efekty ,ale rowniez uważam ze to pownna być forma zabawy poprzez nauke , czy odwrotnie nauka poprzez zabawe. To samow sytuacjach tolatetowych, poslugiwnaia się sztućcami, wiązania butow no i wdrazania dziecko w nowo poznaną i nabytą wiedze :) Spokoj powinien być , lecz ja sama choleryk niestety

Gość podlej kwiatki
Wiecie co wieszacie na mnie psy sadAc iż bije dziecko co nie jest prawda vo zdarzyło mi się to raz i to nie był mocny klaps. Córka nawet nie płakała. Podobne klapsy daje się na codzienw trakcie zabawy lub przedzrzezniania się z dzieckiem. Można je porownac z co najmniej zabawa w berka. Nie jestem upośledzoną umysłowo aby katowac dziecko za potrzeby fizjologiczne. KrYwdy jej nie robię i gdyby coś było nie tak to psycholog że żłobka pierwszy by to zauważył.

Gość gość
podlej kwiatki pisalas ,ze corka dostawala klapsy za sikanie się ( dziecko roczne!!!) i to nie ze raz , a dobre klilka razy. Czego kłamiesz?? czego wypierasz własne słowa a później wielki najazd na forumowiczki ,ze pisza cos nie tak, jak sama to pisalas, Zacytoewac? proszę bardzo, ale wskaz mi tu w zdaniu twoje słowa jakie tutaj się zapierasz . Tak BILAS corke za posikanie się . CYTUJE orgnalny twój wpis : """""cora ma 2 i 3 miesiące i od czerwca jest bez pieluchy. Ona wiedziała gdzie się robi siku że do nocnika tak samo i kupe. Kuoe robiła do nocnika a Sikala w majtki i za to dostawała za każdym razem. Po 3 dniach zaczęła siadać na nocnik i wołać siusiu. Kilka razy zdarzyło się że dostała deliaktnego klapsa ale to wtedy kiedy stała obok nocnika i śmiałą mi się w twarz. """" To jest wpis twojego autorstwa , wiec nie wiem czemu ty kobieto sama kręcisz kota ogonem. Wyraznie pisze , ze na JEDNYM klapsie się NIE skonczylo i nie pieprz bzdur z tym raz. Sama nie wiesz co ty piszesz a do kogos masz pretensje ,z eopiera się na twoich wpisach

Gość gość
podlej kwiatki tak jedziesz po innych matkach wyzywasz od kur domowych a zobacz jaka ty jesteś. Wiecznie siedzisz na forum . bijesz 1.5 roczne dziecko tylko dlatego ze zrobiło siku w majtki , nie dbasz o diete corki , mloda ciągle ogląda bajki i je przed tv ...porażka

Gość gość
to w końcu podlej kwiatki raz klapsa, czy KILKA RAZY ? czy ZA KAZDYM RAZEM? i to dziecko 1.5 roczne która dopiero zaczynala ogarniać wlasną fizjologie Bo ja widze ,ze dostawala za zsiusianie się wcale nie ten jeden raz i to była twoja przemyslana metoda kary w postaci dawania w tylek za mokre majtki , regularnie Czy to ty pisalas swoje wcześniejsze wypowiedzi, ze teraz znow zmieniasz swój przekaz? Jak można odczytywać na serio twoje wypowiedzi, jak ty sama się z nich zagubilas i ewidentnie zaczynasz kłamać. No kobieto, mimo całej zyczliwosci do ciebie już mnie nawet sama cholera nosi jak możesz robic durnia z kogos mimo ze ma przed oczami twóje poprzednie wpisy

I pisalam że zapomnialam dodać że za każdym razem dostawała ale karę a nie klapsa. Przecież później jest wyjaśnione jak byk że kilka razy zdarzyło się. Aż całe dwa razy kiedy opadlam z sił tłumaczenia pokazywania nagradzania sadzania. Ie wierze w to że Wam nigdy nie zdarzyło się puścić na nerwach

Poprawiłam specjalnie wpis bo dopiero na drugi dzień zauważyłam skąd całą afera. Że nie napisalam jednego kluczowego słowa. Nie dostawała za każdym razem klapsa tylko karę czyli karnego jeża. Posiedziala chwilę w pokoju i koniec.

Gość gość
podlej kwiatki no wyobraź sobie , ze nie zdarzyło mi sie nigdy dac dziecku klapsa. Moje dziecko na 5 lat . Nie rozumiem jak mozna dac 1.5 rocznemu dziecku klapsa za to ,ze zrobiło siku .

Bo potrafiła już robić ładnie siusiu a sikanie na złość stojąc nad nocnikiem po tysięcznym tłumaczeniu to jest różnica. Nigdy jej nie uderzyłam w trakcie nauki

Gość gość
Przeciez dziecko 15 miesięczne dopiero opanowuje stopniowo wlasną fizjologie, jak można je za to karcic ? i to fizycznie? Przerost ambicji matki, która wlasnie - WLASNE niepowodzenia wyladowywala na dziecka tyłeczku . Chore i karygodne , niedopuszczalne. Co do bajek ,ogląda ,ale u nas bajki to nie jest plastikowala nianka dziecka, przy jakiejś dziecko caly bozy dzień spedza. Nie zgadzam się z tym , nie pozwalam. Jest przy bajkach? nie, dlaczego, to wyjasnil ladnie wpis powyżej . Dziecko am zwracać uwagę na jedzenie, skupiać na tym uwagę, a nie bezwiednie wmurowane w okran jesc nawet nie wiedząc jaką czynność wykonuje. To prowadzi później do zbyt obfitego pochłaniania posilkow nie skupiając uwagę na porcjach, jak dziecko niebierze nawyk jedzenia przezd tv. Szybka droga do nadwagi w doroslosci. Zle nawyki z domu wyniesione