Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jutro mam wizyte tesciów na obiad

Polecane posty

Gość gość
kasy nie mam na takie wystawne obiady jak robi tesciowa ! dwie zupy do wyboru , trzy rodzaje mies , trzy surówki itd . Ale rzeczywiscie mam tylko 100 zł do 15 no i co z tego ?> pampery dla dziecka mam , karmie piersia plus zapasy słoiczków , kaszek itd w czym problem ? auto miało awarie wydalismy 700 zł

Gość gość
Będziesz miała problem jak Ci dziecko zachoruje , wiesz. Ale widzę ze myślenie Ciebie przerasta..., ech, martwisz się o obiad dla teściów, ech... :(

Gość gość
PROWOKACJA PROWOKACJA

Gość gość
Ja bym dzis zadzwoniła do nich przeprosila ich ze niestety nie możesz ich zaprosic bi sie rozchorowałas i problem z glowy

Gość gość
Zrób to co normalnie byscie zjedli na obiad. Bo przeciez chyba nacodzien cos jecie.Plus jakas zupe, chocby ten barszcz. Nie bez powodu sie mowi 'tanie jak barszcz'. Poza tym faktycznie tak jak ktos napisal martwisz sie obiadem dla tesciow i idziesz w mysl 'zastaw sie a postaw sie' a jak Ci dziecko zachoruje to to bedzie dopiero problem przy braku kasy.

Gość gość
mnie sie podoba ten pomysl z barszczem i krokietami, sama bym chetnie zjadla:-)albo zamiast krokietow paszteciki?

Gość gość
Noo.. buraki z 4 zl, a do krokietow mleko 2,50, jajko (moze masz), mąka 2 zl, 1/2 kg lopatki albo karczku jakies 6 zl i kapusta z 3-4 zl. Albo zrob tak jak krokiety tylko nie panierowane i nie smazone a w bialym sosie pieczarkowym.

Gość gość
A na przyszłość odkładaj po kilka złotych na czarną godzinę i awaria samochodu cię nie zaskoczy

Gość gość
krakersy i herbatka:) full wypas,tylko po zazdroscić gościom

Gość karolinaborak
ojj też tak miałam, w sumie moi to się wpraszali przynajmniej raz w miesiącu, ale kiedyś byłam chora, grypa mnie rozłożyła totalnie i zamówiłam katering, mąż mówił mi że matka nie lubi chińszczyzny, ale ja mam dobrą restauracje w Krakowie Mekong z pyszną kuchnią azjatycką i nie drogą więc też polecam ;) w każdym razie zamówiłam dania, przywiezli, ja wyłożona z gorączką, mówię że obiad zaraz podam i wjeżdzam z tymi daniami, a teściowa już noskiem kręci, ale wcześniej mówiła że taka głodna, z zakupów wróciła. Uwierzcie, chcielibyście zobaczyć jej minę, jak jadła sajgonki ;D no cóż od tamtej pory się nie wprasza,a teściu mój polubił kuchnie orientalną ;D

Gość gość
No dobrze, ale musisz robić im obiad? To, że ona ma o 13 nie znaczy, że wy też... Ja bym postawiła ciasto i kawe. Bez przesady :/

Gość gość
i jak było ? co zrobiłaś na obiad ?

ja praktycznie codziennie gotuję dobry tani obiad, nie miałabym problemu z wymyśleniem czegoś nawet z 5 zł.

Gość gość
to prosze podaj pare ciekawych przepisów tanich i smacznych , bede wdzięczna :)

Gość gość
makaron z jajecznicą, makaron z sosem np pieczarkowym, naleśniki z dżemem

Gość gość
na obiad zrobiłam kotlety mielone takie podłuzne by w środek włozyc plasterki świeżej papryki , ziemniaki i buraczki a na deser do kawy ciasto : biszkopt z jabłkami i pianką cytrynową posypane starta czekoladą . Buraczki mam w domu , jabłka prazone rózwnież , galaretki tez miałam więc koszt wszystkiego 15 zł . Jedli i byli zadowoleni .

Gość gość
fajne żarełko :) a jak pianke robisz do biszkopta ?