Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ania3453

Materace przeciwodleżynowe

Polecane posty

Gość Ania3453

Szukam materaca przeciwodleżynowego w sklepie internetowym. Na co warto zwrócić uwagę? Co jest ważne przy ich wyborze? Za rady i konkretne propozycje z góry dziękuję.

hej, myślę że to wszystko zależy od wagi i wieku osoby i czy jest leżącą non-stop, czy sie może sama przekręcić itp. Ja kupiłam babci ten standardowy "bąbelkowy" z komorami i pompą na prąd. jestem bardzo zadowolnona. Po pobycie w szpitalu, mimo że również lażała na materacu przeciodlezynowym, miała odleżyny które już są wyleczone i nie powstały nowe, mimo że sama się nie rusza. Pamiętaj, że jeśli chodzi o osoby starsze to przysługuje Ci refundacja z NFZ. Pozdrawiam :)

Gość gość
W sklepie internetowym www.bjas-design.pl są dostępne materace rehabilitacyjne, które mają przeciwodleżynowy przekrój, zapewniają lepsze dopasowanie do sylwetki ciała. Możesz na nie popatrzeć, ja u nich kupiłam materac termoelastyczny i jestem z niego zadowolona

Gość Roman77
Witam, jeśli szukacie dobrym materaców przeciwodleżynowych, to na pewno warto zwrócić uwagę na http://www.sklepikseniora.pl/materace-przeciwodlezynowe-c3694.html Są one wykonane z różnego rodzaju pianek poliuretanowych oraz termoelastycznych z pamięcią kształtu, dzięki czemu optymalnie rozkładają nacisk wywierany przez leżącego.