Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KingaKingaS

Potrzebuje pomocy

Polecane posty

Gość KingaKingaS

Witam. Moim problemem jest ogromna bezradnosc wobec corki. Od chwili ukonczenia w marcu 18 lat nie uczeszcza juz w ogole do szkoly. Wczesniej rowniez wagarowala. Powinna byc w 3 klasie.. nadal jest w 1 Technikum, w tym roku zmienila szkole..Niestety nie umialam ją dopilnowac, wychowuję Ją sama. Wciaz tylko obiecuje ze juz sie za siebie bierze, ze bedzie chodzic, a nastepnego dnia spi w najlepsze.. Jak Jej pomoc? Czuje ze Ją zmarnowalam. Pomocy.

Gość gość
Pewnie nie takiej odpowiedzi oczekujesz ale ja bym ją wysłała do pracy jak nie chce chodzic do szkoły to niech pracuje. Jak zobaczy że w życiu nie ma nic za darmo i na chleb trzeba zapracować to może weźmie się za naukę.

Gość gość
Ale takie ultimatum juz przedstawialam... "Nie chcesz chodzic do sKoly, trudno, to twoje zycie...w takim razie do roboty!!!" Wtedy zapada cisza albo slysze, ze chce chodzic do szkoly.. We mnie az sie gotuje jak to slysze.. Efekt jest niezmienny, oprocz tego ze nie ma dostepu do pieniedzy, internetu, zaczelam kupowac tylko niezbedne rzeczy.. Na sile Jej do pracy nie zaprowadze..a z domu nie wyrzuce, peknie mi serce.. W domu jest nieprzyjemnie, ucieklam w prace by sie nie klocic wciaz o szkole..Corka zdana na siebie siedzi tylko w domu.. Zal mi Jej i brakuje mi tego co bylo kiedys. Nie umiem Jej pomoc..

Gość gwoli wyjasnienia
Idz z nia moze do jakiejs poradni dla mlodziezy. Musi byc jakis powod, ze sie tak zachowuje a ciebie to ewidentnie przerasta. Szukaj wiec pomocy.

Gość gość
Uważam że jesteś za mieka z taką trzeba być konsekwentną i stanowczą trzeba postawić sprawe jasno jak nie bedzie chodziła do szkoły to pójdzie do pracy i wyznaczyłabym termin. Moja siostra też nie chciała się uczyć choć była zdolna to rodzice wyslali ją do pracy pracowała jako goniec a później skończyła studia

Gość KingaKingaS
Przeciez nie zaprowadze do roboty...a Ona sie nie slucha... Musialabym zaprzestac kupowania wszystkiego do domu, zeby wygonic ją za chlebem... A Ona w dodatku jest tak chuda, zawsze byla.. Mam wrazenie ze zaraz zostana z Niej skora i kosci.. Kiedys chodzilysmy do psychologa, taka Grupa wsparcia dla rodzin. Ze wzgledu na Jej klamstwa i wagary.. Efekt zaden. Dzis znalazlam pare psychologow. Jeszcze skierowanie i moze Nam pomoga..

Gość gość
Oczywiście spróbuj, wiem że łatwo doradzać gdy nie chodzi o własne dziecko, może dobry psycholog dotrze do dziewczyny.