Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgapili imię ...

Polecane posty

Gość gość
Moja mama miała taką samą sytuację. I nie ugięła się. Mam tak samo na imię jak kuzynka urodzona 4 dni przede mną

Gość gość
Daj znac jaka decyzje podjelas.

Gość gośćS
Też bym się wściekła. Ale jeśli imię bardzo by mi się podobało, nie zmieniłabym go. Jakieś 10 lat temu, jeszcze jako panna rozmawiałam z koleżanką jakie imię chciałabym dla swoich dzieci. Powiedziałam, że chłopak będzie Jakub albo Piotr a dziewczynka Wiktoria. Kilka lat później koleżanka urodziła Kubusia.... później Piotrusia... a teraz mówi, że marzy jej się córka Wiktoria :P Hehe. Obecnie te imiona są dla mnie zbyt popularne a Wiktoria mi się w ogóle nie podoba. Mam córkę Esterę i jak dla mnie jest to najpiękniejsze imię... i w życiu bym tego imienia nie zmieniła. Obecnie jestem w kolejnej ciąży, nie znam jeszcze płci, ale nawet jak będę znać to nie będę się chwalić jakie imię wybrałam. Może w najbliższej rodzinie i pod koniec ciąży powiem bo żadnej innej kobiety w ciąży nie ma. Ale generalnie chyba lepiej się wstrzymać. No ale... co masz teraz zrobić? hmm, jeśli imię naprawdę bardzo Ci się podoba - zostaw bo później będziesz żałować. Fatalnie ta kobieta postąpiła :/ Ja mam 3 lata młodszą kuzynkę o tym samym imieniu co ja ale np. jej rodzice od momentu jak ja się urodziłam mówili, że też tak nazwą swoją przyszłą córkę jeśli będą mieć. Mojej mamie chyba średnio się to podobało, ale przynajmniej zrobili to w "ładny" sposób a nie tak znienacka :/

Gość gośćS
Też bym się wściekła. Ale jeśli imię bardzo by mi się podobało, nie zmieniłabym go. Jakieś 10 lat temu, jeszcze jako panna rozmawiałam z koleżanką jakie imię chciałabym dla swoich dzieci. Powiedziałam, że chłopak będzie Jakub albo Piotr a dziewczynka Wiktoria. Kilka lat później koleżanka urodziła Kubusia.... później Piotrusia... a teraz mówi, że marzy jej się córka Wiktoria :P Hehe. Obecnie te imiona są dla mnie zbyt popularne a Wiktoria mi się w ogóle nie podoba. Mam córkę Esterę i jak dla mnie jest to najpiękniejsze imię... i w życiu bym tego imienia nie zmieniła. Obecnie jestem w kolejnej ciąży, nie znam jeszcze płci, ale nawet jak będę znać to nie będę się chwalić jakie imię wybrałam. Może w najbliższej rodzinie i pod koniec ciąży powiem bo żadnej innej kobiety w ciąży nie ma. Ale generalnie chyba lepiej się wstrzymać. No ale... co masz teraz zrobić? hmm, jeśli imię naprawdę bardzo Ci się podoba - zostaw bo później będziesz żałować. Fatalnie ta kobieta postąpiła :/ Ja mam 3 lata młodszą kuzynkę o tym samym imieniu co ja ale np. jej rodzice od momentu jak ja się urodziłam mówili, że też tak nazwą swoją przyszłą córkę jeśli będą mieć. Mojej mamie chyba średnio się to podobało, ale przynajmniej zrobili to w "ładny" sposób a nie tak znienacka :/

Gość gość
Co wy wymyslacie za imiona,nie krzywdzcie dziecka na cale zycie,toc to okaleczenie dzieciaka brzydkim imieniem. Jaka Cecylia,Jozefina czyli Jozia. Wy patrzycie na siebie tylko jak jest malutka. Nawet chlopaka taka Jozia nie znajdzie,bo bedzie sie wstydzil dziewczyne swoja przedstawic innym. Kiedy ten cyrk z imionami sie skonczy. Jedna przez druga zeby tylko oryginalnie bylo. Nieraz juz mysle czy te Brajany i Kewiny juz nie lepsze,od tych Ignasiow. Miec chlopaka Ignacego,porazka.

Gość gość
Autorko a moze Marcelina? Marcelinka?:)

Gość gość
Każdy ma inny gust. I dla każdego inne imię będzie ładne a inne krzywdzące. To sprawa inwidualnie dla każdego

Gość gość
Daj teraz ładniejsze oryginalne to się siostra męża wścieknie ze sama na to nie wpadła. Np Mila mi się bardzo podoba, krótkie ładne i mało spotykane.

Gość gość
Już postanowiliśmy z mężem, że będzie Stefania albo Cecylia.

Gość gość
No i super normalne imiona które są w naszym kalendarzu ;-)

Gość gość
Stefania to piękne imię. Moja prababcia miała tak na imię, innej Stefanii nie znam. Mówiliśmy na nią Babcia Stefcia :) Też się zastanawiam nad takim imieniem ale ja nie znam płci i nie będę znać do porodu więc decyzja będzie podjęta w ostatniej chwili.

Gość gość
Mam coreczke Rozalke. Gdybym miala jeszcze jedna corke nazwalabym ja Cecylia. Stefania tez bardzo ladnie.

Gość gość
Czytam i oczom nie wierzę. U mnie wszyscy bez wyjątku krytykowali pomysł, że będzie Stefania! A wam się podoba, miło mi. Choć w ostatecznosci moja córka nosi inne imię :-P

Gość gość
Widać biedaczko, że nie masz problemów..... imion jak psów znajdź coś innego, a co to w ogóle za wyrażenie "zgapili"?????

Gość gość
Dla autorki jest to problem, zyskala duze zrozumienie. Jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to po co sie wypowiadasz? Autorko, gratuluje podejscia. Wybralas bardzo fajne imiona.