Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zgapili imię ...

Polecane posty

Gość gość
Ale autorka pisała, że wybrała je z powodu sentymentu. Za to szwagierce się dziwie, zrobiła świństwo autorce i ukarala imieniem własne dziecko. Na złość mamie odmroze sobie uszy.

Gość gość
Knurem to ty jesteś spaślaku, oby ci ten bachor urodził sie martwy & Knureczku, nie unoś się. To życzenie ma szansę spełnić się u ciebie, chociaż wcale ci tego nie życzę. Uwalniam cię od wszelkiej winy i niechaj cię spotyka wszystko co najlepsze. I nie jestem autorką wątku. Dzieci mam duże i mądre.

Gość gość
Też planuję Rozalkę. Już za miesiąc. I też mam problem z imieniem-konkretnie z teściową -ona chce Karinę po j ej zmarłej 15 lat temu córce!!! Ale będzie Rozalka. A w czym jest Rozalka gorsza od pozostałych? Wolę takie imiona niż kolejną Julkę albo tą Karinę, Vanessę czy inne takowe. Że zgapili imię...chamskie w sumie, i ja albo bym dała i nie przejmowała się szwagierką albo poszukałabym czegoś innego. A Róża? Nie podoba Ci się?

Gość gość
Nie sądzę że to prowokacja, bo to częsta sprawa. Moja mama jak była w ciąży z bratem chciała go nazwać Paweł Ryszard. Miesiąc wcześniej najbliższą sąsiadką urodziła synka i tak go nazwała. Mama została przy Pawle,, ale drugiego imienia już mu nie dała.

Gość gość
Z tej samej bajki sa jeszcze Anielka, Cecylia, Helena. Ja bym zostawila Rozalke. Ludzie zawsze beda gadac a ty ile tych corek bedziesz miala okazje nazwac?

Gość gość
Aniela Janina Celina Alicja Milena Emilia Lilianna

Gość gość
Moje propozycje: Aurelia, Kornelia, Jagoda, Malwina, Eliza, Antonina, Konstancja:) może któreś ci się spodoba.

Gość gość
Rozi to nazwa burdelu

Gość gość
Ależ szczęściara z twojej córki już teraz... Jakie to brzydkie imię! Myśl nad czymś innym.

Gość gość
A wiecie, był tutaj taki sam temat o chłopcach, co to szwagierka skradla. To jest plagiat, szkoda czasu.

Gość gość
A moźe Klara, Iga, Łucja,

Gość gość
Rozalia to nie Julia ani zupa pomidorowa, nie kazdemu musi przypasc do gustu. Jak ci sie podoba to tak daj coreczce na imie. PS. Mi podobalo sie pewne imie, kuzyn mnie ubiegl i tak nazwal synka. A ja, gdy urodzil sie moj syn i tak mu nadalam to wybrane imie. Nie zaluje. Nie potrafie sobie wyobrazic, ze synek inaczej by sie nazywal.

Gość gość
W sumie Janina i Cecylia całkiem mi się podobają. Muszę to przemyśleć.

Gość gość
Wiecie co, nie powinno się chamsko krytykować imienia. Jak byłam w ciąży jako pierwsze chciałam dać Stefania, nikomu się nie podobało, ok, byli szczerzy. Ale siostra była chamska, powiedziała takie imię jak g****o... Zabolało mnie bardzo.

Gość gość
Fajne jest Stefania :D

Gość gość
Nie rozumiem po co chwalicie sie imionami waszych przyszłych dzieci? A pozniej problem. Ja byłam w ciazy w tym samym czasie co moja siostra. Ona miała termin dwa miesiące wczesniej niz ja. Pytała jak damy na imie. Powiedziałam ze jej nie powiem. Trochę sie obruszyła bo przeciez ona ma juz imiona wybrane i nie widziała problemu dlaczego miałabym jej nie powiedziec. Wiec powiedziałam jej prosto z mostu ze znam sytuacje ze imiona sa zgapiane i nie chce zeby u nas taka sytuacja była. Jesli wybrałaby takie samo imie jak ja nic o tym nie wiedząc to trudno. Znalazłabym inne. Ale przynajmniej nie mogłabym jej oskarżyć ze nadała takie imie dziecku jakie ja planowałam dać swojemu. I tyle.

Gość gość
Nikt tak nie zrani jak najbliżsi coś w tym w sumie jest.

Gość gość
O, Stefania przepiękne imię :) . Dziękuję za propozycję!

Gość gość
Rozalia to sliczne imie, nie rezygnuj, co z tego,ze beda dwie Rozalki. Jak beda sie kiedys pytac dlaczego to powiesz prawde. btw a co powiesz na Roza?

Gość gość
Ja bym się wnerwiła nieźle. Pewnie się zorientowali, że teraz co druga dziewczynka to Julia i pozazdrościli Wam ładnego, oryginalnego imienia.

Gość gość
21:38 to nikomu nie powiedziałaś jak nazwiesz swoje dziecko.? Dobry sposób ale jednocześnie smutny ze przed najbliższymi trzeba ukryć i nie mieć zaufania do nich.

Gość gość
Knurem to ty jesteś spaślaku, oby ci ten bachor urodził sie martwy NO mam nadzieję że takie wypowiedzi kiedyś odbiją się na tobie a nie na żadnym dziecku psycholu :-o

Gość gość
nie mam wymarzonego imienia dla corki. nawet dla synka. po prostu wiem ze chce stare imie: cecylia rozalia helena konstacja w razie niewypalu klara. chlopak jurek albo leonard ale jezeli maz znajdzie cos blyskotliwego i starego to sie zgodze. ktos tu pisal o aurelii anieli lucji i idze. tez są fajne.

Gość gość
Jak nazwie to wszyscy bedą myślenia ze to oni zgapili a nie odwrotnie.

Gość gość
dajcie cecylie . te imie pasuje i dziewczynki będą się bawic. no i idalia. w ogole o ja jestem w temacie imion na czasie- moj synek to kostek. imie przyszlo do mnie samo-bo antosiów i ignasiów było za duzo.bo pewnie byłby ignaś. a co do cecylii i rozalii to stawiam jest na tym samym miejscu.

Gość gość
Nie widzę problemu.mój brat ma na imię Jacek. Potem Ciocia rodziła i dziecko w imieniny Jacka samo sobie wybrało. A my w rodzinie mówiliśmy Jacek i Jacuś, co jest przeslodkie, bo nasz Jacuś już jest po 50-tce:D Jacek na emeryturze:) Jak się ludzie dobrze dogadują, nie takie problemy można z uśmiechem przeskoczyć.

Gość gość
Wyżej wymienili śliczne imiona zastanów sie nad nimi,

Gość himpokrytka
Rozalek teraz sporo... pomyśl nad innym Janina, Stefania,Apolonia,Józefina,Franciszka,Jadwiga,Wanda... a z krótkich Gaja,Rita,Róża.

Gość gość
Róża Stefania aurelia śliczne i jeszcze mało spotykane

Gość wifigdańsk
i wy jestescie matkami? jak mozna się tak wyzywac? autorko-ja zawsze bylam za tym,aby nie rozglaszac wszem i wobec o swojej ciaży,płci dziecka (sama nawet nie chcialam znac płci u obydwu moich dzieci) itd,poprostu-zeby nie zapeszac. a zauwazylam,ze wiele kobiet postepuje tak (wg mnie dosyc nierozsądnie) ze jak tylko w ciażę zachodzi i jest np. 8tc. to juz plany dalekosieżne snują i oglazają to całemu miastu (lub wsi-zeby nie było nie mam nic do wsi). a potem tragedie i placz i pretensje bo ta zgapila,bo cos nie wyszło. a po co to się komu chwalic? ja swoje obie ciaze nosiłam w spokoju i skupialam się jedynie na swoim i dziecka zdrowiu a nie latałam po rodzinie na ploty. i co-przez to moje dzieci sa zdrowe,grzeczne,madre a ja szczesliwa i wyluzowana. moja zasada jest taka-nie chwal dnia przed zachodem słonca. co do samej sytuacji ktora juz się wydarzyła i nie am co rozpaczac-jelsi to nie prowo co sugerują niektore wpisy-moja rada-nazwij tak jak chcesz nazwac. niech bedzie druga Rozalia,szwagierce bedzie głupio ze zgapila,bo chyba wszyscy wiedzą ze to ty tak chcialas nazwac córkę. wiec trzymaj sie swojej zasady i się tak nie dawaj,bron swojego zdania.