Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zacząć biegać?

Polecane posty

Gość gość

Mam ostatnio poważny problem ... jestem uzależniony id komputera chciałbym zacząć biegać ale kompletnie nie wiem jak się do tego zabrać . Może ktoś biega , wie jak zacząć? Mój znajomy ostatnio powiedział że można też od bieganie się uzależnić... :( więc sam nie wiem już :(Byłbym wdzięczny za wszelkie porady :)

Gość gość
normalnie po prostu robisz to samo jak chodzisz tylko przebierasz szybciej raciczkami

Gość gość
Normalnie. Kupic dobre buty bo to podstawa i pobiegac, na poczatek naprzemiennie z truchtem krotkie dystanse. Z czasem wydluzac. Zero komplikacji

Gość gość
gość dziś tak ale jakie obuwie jaki strój idt.. nie chcę się przemęczyć na pierwszy raz i potem mieć zakwasy żebym rano z łóżka się nie mógł wywlec,

Gość gość
Zacznij od sprawdzenia czy masz stopę supinującą czy pronującą, zrób zwykły test mokrej stopy, znajdziesz w necie info jak to rozpoznać. Później dobierz buty odpowiednio do Twojej stopy, w New Balance masz wyszczególnione, które buty są dla jakiej stopy.

Gość gość
Nie kupuj butów, lepiej najpierw zacząć w starych i wygodnych, jeśli tylko masz obuwie sportowe w domu :) specjalne buty i ciuszki kup jak uznasz, że naprawdę będziesz biegać regularnie :P W necie jest pełno porad jak zacząć biegać, są też fora dla biegaczy, można tam się zarejestrować i się przywitać, to ludzie będą cię motywować. Jak jesteś totalnym leszczem to najpierw zrób sobie tydzień szybkich spacerów albo uprawiaj marszobiegi (bieg na przemian z marszem), jak zaczniesz od razu biegać na twardziela, to pewnie będziesz miał te zakwasy, których nie chcesz :P

zakwasy muszą być! idź do sklepu sportowego. Tam wszystko powinno być pogrupowane sportami. podejdziesz do półki bieganie i coś z tego wybierzesz. Wszystko zależy od osoby, dlatego najlepiej popytać sprzedawcę w sklepie

Gość gość
Wszyscy sprinterzy mają krzywe nogi. Ale nie moja sprawa.