Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak zareagowalibyście na wieść, że wasz syn chce studiować w Korei Północnej?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja chciałbym. Byłem tam w październiku i wiem, że byłoby to ciekawe doświadczenie. Pytałem koreańskiego przewodnika o taką możliwość, mówił, że możliwe, trzeba napisać do odpowiedniego ministerstwa. Są osoby z zagranicy, które tam studiują, choć bardzo mało. Boje się tylko jak zareagują rodzice. Właściwie nie muszę ich słuchać, jestem dorosły, sam się utrzymuję, mam szczęście mieć stosunkowo dobrą pracę, ale to jednak rodzice. Skończę studia w 2016 i wtedy chciałbym spróbować z tymi w Korei. Nie kontaktowałbym się codziennie z Polską bo połączenie telefoniczne kosztuje 2,5 euro, szkoda byłoby mi pieniędzy. Jak zareagowalibyście na miejscu moich rodziców?

Gość gość
* 2,5 euro za minute

Gość gość
Nie miałabym nic przeciwko, czemu nie? Bo kraj socjalistyczny? Sama mieszkałam przeszło 40 lat w socjalistycznym kraju i jakoś żyje, niestety coraz gorzej bo "wolność" wcale cudów nie przyniosła. Różności mówi się teraz w Polsce o tej Korei tak jak i na zachodzie o PRLu wygadywano niestworzone rzeczy, które nie miały potwierdzenia w faktach.