Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

8 latek zachowanie zerowe stopnie bardzo dobre

Polecane posty

Gość gość

Rodzice, jak sobie radzicie z takimi dziecmi. MIeszkamy w USA syn ma 8 lat i chodzi teraz do trzeciej klasy. Problem mamy duzy bo chodzi o zachowanie w szkole i domu. Nie chce sie uczyc, nauczycieli nie slucha i jezeli go cos nie interesuje to po prostu nie odpowie. Jak go cos interesuje to wtedy chetnie prowadzi dyskusje. W klasie w grupie, chetnie opowiada dzieciom np. jak zbudowany jest szkielet czlowieka, jezeli zauwazy ze ktos nie jest zainteresowany albi czegos nie wie, to odcina sie od grupy i robi sam. Chodzi na spotkanie z pania psycholo szkolna aby bardziej wspolpracowac w grupie. Nauczycielka z kolei twierdzi (i tak napewno jest) ze jak mu sie da palec to odrazu bierze cala reke, ma problemy ze skupieniem, ale tylko w tematach ktore go nie interesuja. W domu mamy to samo. Uprosic go aby lekcje odrobil to istne pieklo, do tego nie przynosi prac domowych, bo mysli, ze mu sie upiecze, w tym temacie niesluchania to istne pieklo z kazdej strony, ale jakos cudownie przynosi ze szkoly same A czyli 5 a nawet z plusem. JEst strasznie uparty. Wiem, ze jak sie juz uczy dobrze to pol zmartwienia, problem z tym, ze z takim zachowaniem i upartoscia, moze mu sie noga podwinac, w ktorejs klasie, uczyc sie nie lubi choc to robi z bolem serca. Jak ja mam to wszystko skumac i jakos tego chlopaka przekonac, ze nauka to wazny proces, no jak!

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować