Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość oferma

Jak przestać być ofermą?

Polecane posty

Gość gość oferma

Chce się wygadać. Może będzie tu ktoś kto wie jak mi pomóc jak nie to trudno, chociaż się zwierzę komuś. Mam dość sama siebie. Zle się ze sobą czuje a dzieje się tak przez to ze jestem bez przerwy poniżana przez ludzi wokół. Czasem mam wrażenie że ci ludzie się dogadują ze sobą. Od samego początku nikt mnie nie szanował. Najpierw rodzice stale mnie porównywali z koleżankami i siostra cioteczna bo one miały super oceny a ja takie średnie, w kazdej szkole byłam wyśmiewana i nie miałam znajomych a teraz na studiach jest to samo. Ludzie mnie unikają mimo ze staram się być dowcipna i dobra dla każdego. Mam bardzo wąskie grono przyjaciół którzy niestety także nie za dobrze mnie traktują. Niby mnie lubią ale jestem takim wiecznie śmiesznym klaunem. Jak cos mowie to nikt mnie nie słucha, jestem wykorzystywana. Wszystko jest spoko jak mamy się raz na jakiś czas spotkać. Ja im zawsze pomagam we moich próśb o pomoc nikt nie słyszy. Jest mi przykro, mam dość takiego traktowania. Chciałbym być lubiana, pewna siebie, przebojowa i normalnie zyc. Co ze sobą zrobić? Nie chce być nieudacznikiem mam ddosc bycia popychadłem.

Gość gość
Proszę napiszcie coś.

Gość gość
chciałabym ci pomóc, ale sama jestem ofermą, więc nie wiem. Spróbuj się odciąć od ludzi, którzy ściągają cie na dół..

Gość gość
Musisz sama siebie lubić, żeby inni Cię lubili. Steruj swoim życiem, staraj się najpierw pomyśleć, później mówić/działać. Jesteś traktowana jak oferma, ponieważ zachowujesz się jak oferma. Nie chcę Cię urazić, tylko uprzytomnić, że przyczyną jesteś Ty i tylko Ty możesz to zmienić. Jak? Zrób analizę swoich mocnych i słabych stron. Można bardzo wiele osiągnąć, jeśli tylko poskromi się rozlazłość umysłu. Sposobów jest wiele, ale nie znam dokładnie Twojej sytuacji, więc nie mogę w ciemno doradzać.

Gość gość
Moja samoocena jest poniżej 0. Boje się ludzi i boje się ze będę oceniana. Ciągle sie zastanawiam co ludzie wokół o mnie pomyślą.

Gość gość oferma
Gość wyżej ujął sedno mojego pojmowania siebie. Mam dokladnie to samo.