Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy po 33 roku zycia decydujecie sie na Dziecko?

Polecane posty

Gość gość

Jesli tak to ktore to jest?

Gość gość
trzecie.

Gość gość
Hej.ja bede miec po nowym roku 33 lata i planuje wtedy zajsc w druga ciaze :) mam juz synka 2,5 roku.

Gość gość
1 i 2

Gość gość
Mam 34 lata i dwójkę dzieci w wieku 13 mies i 5 lat i zastanawialiśmy się nad ostatnim trzecim ale zrezygnowałam ze względu na brak czasu i energii , gdyby chodziło tylko o wiek to bez problemu próbowalibyśmy do moich 35 urodzin, potem już nie :).

Gość gość
1sze urodzilam majac 34; dzis mam 37 i zdecydowalabym sie, ale z partnerem zyjemy niestety jak pies z kotem

Gość gość
ja mam 35 w kwietniu 36..planuje przed 40 urodzinami, bedzie to bedzie nie to jescze lepiej.wczesniej szkodasz mi bylo pracy no i sie dorabiamy podrozujemy...potem juz kredyt splacony i bede moglaz maluchemw domu byc, planuje jedno mysle ze problemow nie bedzie jestem mega zdrowa

Gość gość
mega zdrowa nie znaczy, ze zajdziesz w ciążę znam taka mega zdrową kuzynkę i jak na razie bezdzietna, a troszeczkę młodszą od ciebie

Gość gość
ale tez nie znaczy ze nie zajde..mowie nie mam cisnienia, teraz dziecko bylo by dla mnie katastrofa.. ewentalnie adopcja, invitro..itp tu gdzie mieszkamy ciaza po 40 to norma.

Gość gośćolka
Mam 37,plany sa za rok, moja siorka 43 urodzila w maju, zdrowa piekna dziewczynka, rodzicew 7 niebie.

Gość gość
dziewczyna mozna jajka zamrozic to kosztok 700zl na rok, na wypadek problemow.

Gość gość
ja mam 39 i ciagle odkladam, bo tak naprawde mi sie nie chce miec dziecka,naszczescie nikt nie nalega na to

Ja w wieku 33 lat będę miała już jedno 7 letnie dzieko :)(moja Emilia) i drugie min. 4 letnie (narazie planujemy). po 33 to już stare d**y , strach w taki wieku decydować się na dziecko

Gość gość
wiesz agatko nie ma sie czym chwalic naprawde cudu nie dokonalas, w mym srodowisku nie ma takich wczesnych ciaz, no wiesz jak sie czujemy tak i wygladamy.

urodziłam pierwsze w wieku 26 lat, drugie planuję do 30 stki to nie była bardzo wczesna ciąża , nie rozumiem o co ci chodzi

Gość gość
Ja będę mieć 33 za pół roku, a nawet jeszcze pierwszego nie planuję, bo dziecko to już (w moim odczuciu) koniec życia i koniec młodości, więc póki mogę wolę odkładać tę decyzję aż sama nie uznam, że już czas. Byłam 10 lat temu nianią i au pairką i wiem jak wygląda siedzenie z dziećmi, dlatego nikt mi nie wmówi, jak to dziecko niczego nie zmienia i jak to można się przy nim realizować i prowadzić dotychczasowy tryb życia. Prawda jest taka, że można, pod warunkiem że stać cię na niańkę, a nawet na to by zabierać ją z wami na każdy urlop (i nie mam tu na myśli nieodpłatnego wykorzystania dziadków) - inaczej zapomnij o wieczorach we dwoje na wyjazdach i nocnych imprezach. A jak już kogoś na tę niańkę stać to równie dobrze go stać na odkładanie macierzyństwa i argumenty głoszące, że może być za późno są tu już bez znaczenia. Jak masz kasę możesz w każdym wieku.

Gość gość
A ja mam juz jednego synka 3,5 i od przyszlego roku 33l bede plodzic drugie bo to juz czas....do 36-40 nie czekam bo moge miec problem z zajściem i bede sobie w brode pluc. Agatko idz se wez co na sraczke....

Gość gość
Pierwsze urodziłam mając 38

Gość gość
Agatko dla nie ktorych 28 to wczesna w tym wieku jest sie po studiach tylko co i zacyna sie kariere zawodowa, szuka pracy podrozuje.. ale skoro cie skusil wczesniejszy rozplod to nie znaczy , ze kazdy tsak musi, ciekawe jakby stanela kolo ciebie ile bys mi dalal lat. czy az taka babcia bym przy tobie byla:)oj bys se zdziwila mysle, a ty jaka masz figure po2 ciazach??

Gość gość
Agatka uważa że po 30 będzie stara, dlatego że od lat nic ją już w życiu nie spotyka, bo nie ma środków na to żeby się bawić, rozwijać i inwestować w siebie. Z tego samego powodu gdyby odwlekała macierzyństwo mogłoby ją nie być stać na ciążę, w razie gdyby pojawiły się problemy, dlatego ona i podobne jej osoby nie wyobrażają sobie innego sposobu na życie, poza ciążą do 30-stki a potem już tylko czekanie na wnuki.

Gość gość
ewunia - 32 lata natka - 34 lata

Gość gość
33 lata syn teraz mam 34 ;)

Gość gość
w tym roku urodziło się moje pierwsze dziecko, ja mam dokładnie 33 lata, drugie chciałam mieć max do 36 r.ż, ale jednak nic z tego nie będzie

Gość gość
to ja co wyzej pisalam ale ja sie staralam 8 lat

Gość gość
Ja mam juz jedno, drugie jesli w ogole bedzie, to urodze majac 32-34 lata.

Gość gość
32 lata pierwsze dziecko, w tym roku skończyłam 34 i urodziłam drugie.

Gość gość
a ja mam 32 lat i nie chcę nawet jednego dziecka,jak tu ktoś wyżej dobrze napisał,że z dzieckiem nie ma już życia,nie ma czasy,spokoju,ciszy ktore sobie tak cenie...mam męża ale mu na szczęście nie zależy na dziecku

Gość gość
Prawda jest taka, ze jak sie ma pieniadze, fach, zabezpieczona przyszlosc, dba o siebie (w tym o zdrowie i nie oszczedza na tym), to mozna zalozyc rodzine w dowolnym czasie. Nawet i majac np. 42 lata. Takie sa realia. Najwieksze parcie na wczesne maciezynstwo maja najczesciej ludzie prosci i niezamozni. To oni tez zazwyczaj glosza te teorie o bezpolodnosci po 30-stce.

Gość gość
nie ja mam 33 dzieci i to nie jedno , pracuję od 18 roku życia do dziś non stop jestem aktywna i szczęśliwa :-D ALE JUŻ NIGDY NIE URODZĘ bo nie chcę jakbym nie miała dzieci do tej pory to na dzień dzisiejszy dziecka bym nie chciała z lenistwa i wygody chyba się starzeje po prostu :-p

Gość gość
33 lata miało być :-D