Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy moj syn nie za duzo spi?

Polecane posty

Gość gość

Niedlugo moj maluch konczy 4 mce. Na poczatku bylo wariactwo z nocnym spaniem - wariowal do 2, 3 a potem przesypial wiekszosc dnia z przerwami na jedzenie. Teraz przesypia prawie cale noce ale i dnie. Tzn rano budzi sie gdzies 4-5 na mleko i dosypia do 7-8. Potem jest aktywny gdzies godzine, poltorej i juz jeczy do spania. I spi znow godzine, dwie, dwie i pol. I znow jedzenie, aktywnosc przez godzine max dwie i spanie. I tak przez caly dzien w sumie. Czy to normalne? Juz mial okres w wieku 2-3 miesiecy ze tego spania bylo mniej w dzien.

Gość gość
to sie tak zbieglo ze zmiana czasu i myslalam ze to od tego ale to juz mija kilka tyg i dalej to samo. w czasie aktywnosci gaworzy czy tam gluzy ;p jest wesoly itp. ale w pewnym mom traci cierpliwosc i juz marudzi i moment sie go polozy i spi

Gość gość
hopp

Gość gość
Jak dla mnie, śpi normalnie, jak na takie małe dziecko.

Gość gość
Myślę, że w tym wieku u dziecka to normalne. Ono potrzebuje około 18 godzin snu na dobę, no to jak sie kilka razy przebudzi, zje i powariuje to zaraz sie zmęczy. Dzieci do 1go roku życia jeszcze bardzo dużo śpią w dzień

Gość gość
Dziekuje za uspokojenie mnie

Gość gość
Mój dzień z 3,5 miesięczną córeczką wygląda najczęściej tak: - między 6 a 7 pobudka - około 9 godzinna drzemka - o 12 spacer i wtedy mała śpi okolo 3 godzin - po 17.00 kąpiel tak zeby jeszcze byla w dobrym humorze - okolo 17.30 karmienie - okolo 18.00 spanie Śpi okolo 15 godzin na dobę. Dziś np w domu spała tylko 35 minut.

Gość gość
Czytałam, że dziecko trzymiesięczne powinno spać 14,5 godziny na dobę, ale pewnie nie można oczekiwać, że będzie spało książkowo.

Gość gość
nie panikuj, wszystko ok.