Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Bocian zamiast orła w logo google na 11 listopada. Skandal!!

Polecane posty

Gość gość

Moje pytanie brzmi : dlaczego google wyśmiało polski symbol narodowy i wstawiło jakiegoś starego obszarpanego bociana .. skandal!! Drugie pytanie : dlaczego na takie rzeczy się pozwala??

Gość gość
no właśnie...

Gość gość
1. stul pysk śmieciu 2. Google to prywatna firma i moga robić co chcą nawet psią kupe wstawic w swoje logo 3. nie chcesz to nie wchodz na google 4. wypi/erd/alaj cwelu pie/rd/ol/ony, cebulaku śmierdzący :D 🖐️

>>>Bocian zamiast orła w logo google na 11 listopada. Skandal!!<<< x dla każdego PRZYGŁUPA dobrego smaku, humoru i kultury pozbawionego :P :P :P.

Gość gość
misio1 dziś najlepiej zmieńmy godło na bociana będzie wtedy ubaw a tak serio ? nie cieszą mnie takie "zarciki " ... żenada!

Żenadą jest oczekiwać, że obecna na całym świecie przeglądarka, będzie czyjeś narodowe symbole propagować. x Bocian jest symbolem neutralnym, sympatycznym i wywołującym dobre skojarzenia :). Polakom kojarzy się on z Polską :). x Ktoś okazał Ci szacunek, a Ty masz pretensje, że Twoich butów nie wycałował. Typowy wyznawca PiS :(.

Gość gość
Domyślam się chyba na czym według ciebie ten żart polega, ale zechciej mi jednak wytłumaczyć dlaczego bocian to dowcip z Polski?

Gość gość
Pawłowicz na forum się przywlokła? Idż klęczeć na Krakowskim Przedmieściu :O

Gość gość neuro
To jest kwestia tego, jaka kultura dominuje, kto rządzi mediami, nastrojami, kto decyduje o tym, co jest ważne, co nie. Zwolennicy rozwodnionego patriotyzmu, mają odruchowo takie pomysły. Po to je mają, by dalej polskość rozwadniać i przerabiać na tzw. europejskość, pod batem niemieckim. Oni mają alergię na polskość. I ta polskość, to nie jest coś wymyślonego, ale realnie istniejącego, ciągle w opozycji, w ukryciu, mniej lub bardziej zaszczuta. Od 1939 roku, polskość w Polsce jest albo zwalczana totalnie (przez Niemcy), albo modyfikowana na potrzeby okupanta (Sowieci), jak to było przez cały okres PRL i trwało dalej w III RP, gdzie okupantem (przez zasiedzenie), były i są elity III RP, które wywodzą się wprost z elit PRL, utworzonych na potrzeby Moskwy. Zatem, dlatego jest ten bocian, bo ci, którzy pracują w tym Google, są ulepieni przez mentalność PRL/III RP, czyli mentalność albo wprost antypolską, albo indyferentną wobec polskośc****atriotyzmu. Działa to na zasadzie: mówię w tym języku, oglądałem Klossa i Krzyżaków, ale właściwie, to mi się ta Polska nie podoba i chcę aby była możliwie najmniej polska, najbardziej europejsko-nowoczesna, na ile to możliwe. Ci piertolnięc***atrioci/faszyści, tak się podniecają tym orłem, to damy bociana, bo taki polski. Owszem, jest on bardzo polski i wpisany w kulturę, ale na innej zasadzie, niż orzeł. I w gruncie rzeczy, nie ma w tym nic złego, byłby to fajny żarcik, gdyby za tym, nie stał zamysł i ideologia, którą wyżej wyłożyłem. Chodzi o to, by polskości wyrwać pazury i drapieżny dziób, niechby sobie została ptakiem, nawet dużym, ale takim co to śmiesznie brodzi, śmiesznie klekocze i zupełnie nie kojarzy się z próbą walki o swoje. Takim, który nie budzi respektu. Taki jest cel tej antyelity z Gazety Wyborczej, by polskość nie miała w sobie siły. By była jak rodzaj skansenu. A to bociek, tam stara chałupka, kościółek, chodźmy już do domu, nudne to ile można na to patrzeć, było minęło. Teraz jest czas nowoczesnego patriotyzmu, woda w kranie, płacić podatki i popierać gender, zwalczać faszyzm.

Gość gość
misio1 dziś Żenadą jest oczekiwać, że obecna na całym świecie przeglądarka, będzie czyjeś narodowe symbole propagować. x Może przeglądnij sobie te doodle, czy jak to się nazywa. Tam jest pełno flag, symboliki narodowej związanej ze świętami narodowymi różnych krajów. Żenadą jest NIE OCZEKIWAĆ szacunku dla samego siebie. Ale ja wiem, że ty siebie za Polaka nie masz, tylko peerelowca.

Gość gość
1. Googlowi mogło się wydawać, że orzeł jest albo za bardzo oklepany, 2. Albo że bocian jest nawiązaniem do emigracji z naszego kraju. Nie rozumiem jednak, dlaczego ma skrzydła we krwi. Że emigracją walczymy o niepodległość?...

Gość gość
Misio1 syn Shatyna nie wytrzymał i musiał jakaś głupotę pieprznac

>>>To jest kwestia tego...<<< x Chory człowiek, zawsze będzie postrzegał świat inaczej od zdrowego :(.

Gość gość
misio1 dziś chory to jest człowiek który uznaje bociana za godło narodowe..

Gość gość
Według mnie to jest kpina z naszego świeta narodowego... za coś takiego powinni beknąć i to porządnie!

A dlaczego ty ŻĄDASZ, by prywatna firma propagowała na całym świecie nasze godło narodowe ? x Może trochę skromności dzielny Wszechpolaku ?

Gość gość
misio1 dziś x "Bocian jest symbolem neutralnym, sympatycznym i wywołującym dobre skojarzenia:) " ale tu nei chodzi o sympatyczność tylko o święto narodowe ... to logo było związane z naszym Świętem Niepodległości, więc to jest prymitywna i nieudana próba ośmieszenia Polski i polaków. "Polakom kojarzy się on z Polską :) " No co ty nie powiesz... większość polaków jakby przeprowadzić sondę powiedziała by że raczej orzeł .. ale spoko tępota powie że bocian

Gość gość
Człowieku tu chodzi już o sam szacunek do naszego święta .. jakoś w USA by się na coś takiego nie odważyli żeby ośmieszać im narodowe święta ale już Polskę można no nie? Obrażać i bluzgać na wszystkie możliwe sposoby.. przecież takie to modne

To może spytaj Czecha, Słowaka, Rosjanina, czy Niemca, z jakim krajem kojarzy im się orzeł. Zapewniam Cie, że bardzo rzadko będzie to Polska. x Spytaj o bociana, to skojarzeń z Polską będzie więcej :).

Gość gość
misio1 dziś To może spytaj Czecha, Słowaka, Rosjanina, czy Niemca, z jakim krajem kojarzy im się orzeł. Zapewniam Cie, że bardzo rzadko będzie to Polska. ale mi chodzi o sondę przeprowadzoną w Polsce wiadomo że za granicą g****o o nas wiedzą ...

Gość gość
misio1 dziś A dlaczego ty ŻĄDASZ, by prywatna firma propagowała na całym świecie nasze godło narodowe ? x Może trochę skromności dzielny Wszechpolaku ? X Nie dość, że alkoholik to jeszcze alko mu szare komórki wypłukało. Nie na całym świecie, a w POLSCE! Każdy kraj ma "swoje" google.

>>>Człowieku tu chodzi już o sam szacunek do naszego święta .. <<< x Wyrazem tego szacunku była biało-czerwona barwa. x Trzeba być chorym człowiekiem, by wszędzie dopatrywać się kpin z siebie. Widocznie Ty tylko na kpiny i pośmiewisko zasługujesz, skoro wszędzie to dostrzegasz. W końcu każdy z nas myśli wg siebie i ocenia świat wg własnych doświadczeń :).

Gość gość neuro
misio1 dziś A dlaczego ty ŻĄDASZ, by prywatna firma propagowała na całym świecie nasze godło narodowe ? x Może trochę skromności dzielny Wszechpolaku ? xxx http://www.google.com/doodles/ Znajdziesz tam mnóstwo flag na święta narodowe. Przestań się automatyczni nadymać i robić z siebie tępego bufona, tylko sobie SPRAWDŹ, zanim znów się popiszesz swoją ignorancją i bufonadą. Wkleiłbym konkretne linki, ale wychodzi spam.

Gość gość
misio1 dziś >>>Człowieku tu chodzi już o sam szacunek do naszego święta .. <<< x Wyrazem tego szacunku była biało-czerwona barwa. ale na pewno nie bocian wszystko by było spoko gdyby nie było bociana czaisz?

Gość gość
Facet nie osmieszaj się już

Prawdę mówiąc korzystałem wczoraj z Google i nawet tego motywu nie zauważyłem. Gdyby nie program rozrywkowy, który zrobiła pewna podająca się za profesora kobieta, to wcale bym o motywie Googla nie wiedział. x A tak WSTYDZĘ się przed resztą świata, za głupotę kobiety, podającej się za profesora :(.

Gość gość neuro
On tego nie chce przyjąć, chociaż doskonale wie o co chodzi. Znam takich jak on. Nieważne, on już się kończy i jemu podobni. Upadek postpeerelu, już się zaczął. On ani tego nie potrafi odczytać, ani nie jest zdolny do utożsamienie się z polskością, która nie opiera się na erzacach. Dumę narodową ma za bufonadę i jemu się już niczego nie przetłumaczy. Będzie się coraz bardziej wkurfiał, gdy będzie musiał patriotów, jak Antek Macierewicz, oglądać na stanowiskach ministerialnych. On tak samo wyleci na margines życia, jak za chwilę Kraśko z telewizji. Oni już się kończą. I nie oczekujmy, że cokolwiek zrozumieją.

Gość gość
Przestań się wstydzić za innych. Zacznij za siebie. Masz w linku pełno flag. Dostałeś przykład. Przeproś i spiertalaj do swojej czerwonej nory.

Gość gość
Od dawna na polskich monetach widnieje orzeł od czasów piastowskich orzeł był symbolem polski np https://pl.wikipedia.org/wiki/God%C5%82o_Rzeczypospolitej_Polskiej#Historia proszę udowodnijcie mi gdzie tu jest wasz bocian ??? no gdzie?