Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

oceńcie moje menu na roczek

Polecane posty

Gość gość
A w domu na kolację też zawsze jesz deser przed spaniem? Normalna kolej posiłków to śniadanie, drugie śniadanie, obiad, deser, kolacja. Autorka zaprasza gości na godzinę 16 i nie jest to pora ani na obiad ani na kolację tylko kawę i ciasto. Poza tym co za głupie gadanie ze po słodkim nie JE się posiłków? Jak wypijesz kawę w pracy i zjesz kawałek ciasta to w domu już nie jesz kolacji?

Gość gość
A dla mnie ciepły posiłek nie jest równoznaczny z obiadem. Często kolację mam na ciepło. I wcale nie mówię o zupie warzywnej i ziemniakach z kotletem i surówka. Zresztą danie które proponuje autorka jest odpowiednie bardziej na kolację niż obiad.

Gość gość
Dla mnie 16-17 to pora obiadowa.

Gość gość
A dla mnie nie i dla większości ludzi też nie. Zresztą nawet restaurację oferują danie do określonej godziny, często 16lub nawet wwcześniej. Tu jeszcze dochodzi sprawa dziecka. Chodzi spać o 19 czyli tuż przed zaśnięciem ma zdmuchnac świeczkę i liznac tort?

Gość gość
tu autorka, temat jest już zamknięty, zapraszam gości na 16 najpierw słodkie i tort, potem po jakiejś tam przerwie kolacja na ciepło i zimne przystawki. Będziemy na pewno siedzieć do późna więc inna kolejność nie wchodzi w grę. To najbliższa rodzina, więc nie muszę się przejmować z oficjalnym informowaniem, że zaczynamy od słodkiego itd.

Gość gość
Oferują dania obiadowe miało być...

Gość gość
Wlasnie dla pracujacych osob jest to jak najbardziej pora obiadowa.

Gość gość
Ja bym powiedziała. Nie chodzi o oficjalną informację, ale żeby nie poscili w domu i zjedli obiad. Widzisz jak tutaj niektóre osoby są przekonane, że najpierw gorący posiłek. Jak rodzina wyjdzie z tego założenia to przyjdą głodni.

Gość gość
I te pracujące osoby jak mają wolną niedziele też jedzą obiad o 17??? Autorko, wiem że temat zamknięty ale jeszcze jedno. Wszystkiego najlepszego dla twojego dziecka!

Gość gość
jasne, że powiem. Ale nie umieszczę tego w zaproszeniu - o to mi chodziło :) Po prostu: "mamo, tato itd. zaczynamy od tortu" Tak jak mówiłam przychodzi tylko 5 osób, więc nie ma dużo zachodu.

Gość gość
Dziękuję w imieniu córki :)

Gość gość
Ja robię małemu urodziny właśnie ok. 16:00, bo właśnie taka pora akurat żeby posiedzieć do wieczora, a jak był malutki to tak z drzemki wstawał. I też zaczynałam od ciepłego dania... Nikt u nas w rodzinie nie jada obiadu 13:00- 14:00, raczej właśnie 16:00-17:00, u mamy czasem odrobinę wcześniej, więc bardziej tak "na obiad" przychodzili chociaż to ciepłe danie to też nie była klasyka z ziemniakami i kurczakiem. Po ciepłym tort na deser, a potem właśnie już do wieczora na stole były sałatki (grecka i z tuńczyka), sery, wędliny, ciasteczka, do tego wino kto jakie lubił. Menu bardzo fajne, autorko :) Tylko po prostu uważam że jedzenia sporo, więc raczej bym podała strogonowa na początek, bo potem tak go dojadać między tymi sakiewkami, pizzerinkami i sałatkami?

Gość miła jak zawsze
bardzo fajne menu, uważam że oprócz tortu ciasta powinny być tak jak robi autorka, kolejność też bym taką zrobiła na koniec jeszcze ,,cos na ząb" i gitara:)