Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Natalii19

Praca za granicą

Polecane posty

Gość Natalii19

Wiem, że ten wątek pewnie pojawiał się wiele razy ale postanowiłam go odświeżyć. Chciałabym na jakiś czas, rok może dwa wyjechać gdzieś do paracy za granicę, biore pod uwagę niemcy, wielka brytanie, holandie i norwegię ale oczywiście jesli znajde coś fajnego w innym kraju na pewno pojade. Tylko teraz pytanie : lepiej szukać czegoś na własną reke czy przez agencje ??

Gość gość
Na własną rękę możesz jechać jak znasz dobrze język w danym kraju i masz sporo kasy na start :-)

Gość halinaaa20
dokadnie, na własną rękę coś znaleźć jest mega trudno. w końcu nowy kraj, język otoczenie...ciężko się czasami przystosować. Własnie dlatego jak chciałam wyjechać do pracy do holandii to poszukałam pośrednika pracy, który by mi w tym pomógł no i tak wyszukałam vpu polska. oprócz pracy oferują tez zakwaterowanie i transport, co na poczatku bardzo ułatwia wszystko :)

Gość garnuszekmalin
Jak znasz dobrze język, to nie musisz wyjeżdżać z kraju żeby mieć dobrą pracę. Też się przygotowywałam do tego, z angielskim C2 i niemieckim B2/C1. Kumpel mi wysłał kilka dni temu ten portal http://www.linguajob.pl/ (powiem szczerze, ze nie znałam, wiec sie dziele, bo fajna idea) i tam są oferty pracy podzielone na języki, które się zna. Teraz poluję na jakieś dobre HRy z niemieckim i angielskim, wysłałam już trochę CV, czekam teraz a odpowiedzi :)

Gość gość
Przez agencje! Ja jechałem z Euokontaktem do NL na przyklad. Moi znajomi stwierdzili, że no super, też by popracowali. Pojechali na wlasną rękę, nie mieli przez tydzień mieszkania wcale. Po miesiącu wrocili, bo nie znaleźli niczego, co by im się oplacało tak naprawde. przez agencje masz przynajmniej pewność, że masz robotę i dach nad glowa

Gość zygi88
przez agencje. Zobacz sobie ich: http://www.vpupolska.pl/ sprawdzeni przeze mnie i znajomych, tak wiec wyplacaja, robota tez jets dobra

Gość gość
Za granicą zdecydowanie lepiej przez agencję. Dlaczego? Bo masz większe bezpieczeństwo i prawdopodobnie zostaną ci zaproponowane lepsze warunki pracy dzięki umowie agencji z pracodawcą (bardzo często agencje ściśle współpracują z pracodawcami - w końcu w ich interesie leży, żeby pracownik podpisał umowę z pracodawcą). Jak jesteś z Krakowa albo Warszawy lub okolic, to polecam Ci agencję Jobs Plus - http://jobsplus.pl, zerknij na ich stronę, oni proponują m.in. pracę we Francji i Belgii