Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Smierc lozeczkowa to nic innego jak Niepozadany Odczyn Poszczepienny

Polecane posty

Gość gość

Wraz z wprowadzeniem szczepien w I dobie zycia g***townie podniosla sie umieralnosc dzieci w pierwszym okresie zycia. Kiedys tak nie bylo. Jesli do tego dodamy ilosc poronien i martwych ciaz (wprowadzono szczepienia "ochronne" kobiet w ciazy) to wyniki sa jeszcze bardziej druzgocace. A wy dalej szczepta sie i dzieciaki :O

Gość gość
Tez tak myślę, ja nie szczepie i to decyzja podjeta po rozmowie z neatologiem.

Gość gość
Tak nie szczepcie dzieci idiotki. Ja nie jestem za szczepieniem 5-6 szczepionkami na raz ale uważam ze w ogóle należy szczepić dzieci. Choroby których ryzyko zmniejszają szczepienia sa naprawde straszne i powodują takie powikłania ze szok.

Gość gość
Przez nieszczepienie narażacie dzieci na śmiertelne choroby. To wy do jakiś szarlatanów a nie lekarzy chodzicie. Żaden szanujący sie lekarz nie powie żeby nie szczepić dziecka.

Gość gość
Zwiększyła się liczbo, bo jest więcej wcześniaków, matek palacych i pijacych w ciąży

Gość gość
gość wczoraj Przez nieszczepienie narażacie dzieci na śmiertelne choroby. To wy do jakiś szarlatanów a nie lekarzy chodzicie. Żaden szanujący sie lekarz nie powie żeby nie szczepić dziecka. x Tylko szkoda, że lekarze sami nie szczepią.

Gość gość
w holandii szczepi sie pierwszy raz po miesiacu i tez sa przypadki smierci lozeczkowej. za to liczba przypadkow smierci lozeczkowej spadla o polowe gdy przestano klasc dzieci spac na brzuchu.amen.

Gość gość
A nie przyszło ci autorko do głowy, że umieralność wzrosła, ale powodem jest to, że więcej dzieci przeżywa zamiast umierać w dzieciństwie, tak jak przed wojną? Zrsztą śmierć łóżeczkowa była zawsze, nawet przed szczepionkami, tępa babo!

Gość gość
Jeszcze chwila i sie okaze ze NOP tez jest wywolywany przez spanie na brzuchu :O Czy spanie na brzuchu wywoluje tez wojny i kataklizmy?

Gość gośćkurka
mój synek po szczepieniu 72 godziny się zatrzymał,jego tata go reanimował.Syn jest wczesniakiem i był juz ładnie wyprowadzony.W szpitalu jak nas przywiezli to od razu zbesztali mnie ze głupoty wymyslam ale poza moimi plecami w pokoju powiedzieli znowu NOP(podsuchiwałam).W koncu jeden młody lekerz wziął pod uwage opinie z niezbędnika wczesniaka(taka broszura dla rodziców).Ja poprosiłam o ulotke tego szczepienia i za głowe się złapałam jakie występują powikłania(nie tylko dotyczą wczesniaków).Kilka tygodni pózniej pojechałam do immunologa ,gdzie potwierdzono NOP.Będąc kilka razy w szpitalach to poznałam wstrząsające powikłania poszczepienne.A salowe(zródło wszelkiej wiedzy o dziwnych przypadkach i zyciu prywatnym personelu)wprost mówiły o częstych problemach związanych z szczepionkami.W Japoni i Szwecji dopiero jak przesunięto szczepienia do drugiego roku zycia smierc łózeczkowa spadła o 60%

Gość gość
Na powiedzie na powyzszy post? Nagle szczepionkarze zamilkli? Nagle bezmyslnym zwolenniczkom szczepionek mowe odebralo? Ech, wy zalosne idiotki gotowa usmiercic wlasne dzieci byleby tylko spelnic szczepionkarski obowiazek :O

Gość gość
A jak ci dziecko umrze na gruzlice? Polio? Ktoś wyżej dobrze napisał, więcej dzieci sie ratuje po urodzeniu, takich które by dawniej nie przeżyły. Poza tym są badania z tym spaniem dzievka na brzuchu, z wczesniakami też.

Gość gość
To jak to jest? Ze wcześniaków lepiej nie szczepić?

Gość gokurkaść
szczepienia niestety nie są bezpieczne.Nie tylko dla wczesniaków ale dla zdrowych donoszonych dzieci.Jak pisałam nie raz bylismy w szpitalu i NOP nie jest rzeczą żadko spotykaną.To bardzo poważne problemy zdrowotne.Po powikłaniu mego synka nawiązałam dosc spore kontakty z rodzicami poszkodowanych dzieci.To jest problem i to spory.Nie tylko bezdech ale autyzm,uszkodzenie serca,alergie.Ale lekerze i koncerny zamiatają to pod dywan.Szczepionki to ogromne pieniądze.Czemu młode kobiety tak regularnie szczepione za dziecka mają z płodnoscią,ile dzieci autystycznych(codziłam na rechabilitacje z małym,osrodki nie wyrabiają sie z orzeczeniami i rechabilitacją autystyków).W Kanadzie i USA to tez powazne odszkodowania idą,a tu w Polsce te dobry rynek na feralne szczepionki

Gość gość
Szczepienia jak każdy produkt leczniczy mogą wywoływać działania niepożądane ale są to przypadki dość rzadkie. Związek szczepień z autyzmem został już dawno wykluczony... można o tym znaleźć informacje w sieci. Polecam zapoznać się z tym http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/nop/

@ gość dziś Związek szczepień z autyzmem został już dawno wykluczony... x Przez "uczonych" zatrudnionych w kartelach farmaceutycznych produkujących MMR. A wiesz, że niemieccy historycy jeszcze 10-15 lat po za kończeniu wojny negowali istnienie obozów koncentracyjnych? A przynajmniej wykluczali związek Niemców z "polskimi obozami śmierci" :O Dziewczyno, zrozum, jest rzeczą oczywistą, że w interesie karteli farmaceutycznych leży wmawianie, że ich produkty są zdrowe. Nawet jeśli niezależni uczeni dowodzą, że jest inaczej, to tym gorzej... dla niezależnych uczonych. Sprzedaż szczepionek = zysk dla karteli. Proste.

Gość gość
A przecież cały ten Wakefield, który twierdził, że szczepionki wywołują autyzm też pracował na zlecenie innych firm farmaceutycznych. Doszukujemy się czegoś, tam gdzie tego nie ma. Owszem, autyzm coraz częściej się pojawia ale może dlatego, że wiemy jak wygląda? Kiedyś dziecko autystyczne po prostu odstawało od reszty, rodzice myśleli, że może mniej inteligentne a lekarze diagnozowali, że taki temperament... Owszem szczepienia, jak każdy produkt leczniczy może wywoływać niepożądane działania, i owszem koncerny zarabiają ale czy mają rozdawać leki za darmo? Za chleb, wodę i mieszkanie też płacimy...

Gość gość
Wraz z wprowadzeniem szczepien w I dobie zycia g***townie podniosla sie umieralnosc dzieci w pierwszym okresie zycia. Kiedys tak nie bylo. Jesli do tego dodamy ilosc poronien i martwych ciaz (wprowadzono szczepienia "ochronne" kobiet w ciazy) to wyniki sa jeszcze bardziej druzgocace. no to dla odmiany poczytać jak dzieci marły przed szczepionkami, a jesli wolisz czasy wspólczesne to poczytaj o umieralności dzieci do 3 rż w Afryce, gdzie 2/3 pada na choroby , na które u nas sie szczepi. To jest tak powszechne, że w niektórych krajach afrykańskich dzieciom do 3 rż nie nadaje się imion bo nie warto.

Gość gość
Ostatnio był Ogólnopolski Dzień Szczepień. Fajnie, że takie dni się organizuje bo wtedy zabierają głos eksperci, którzy zazwyczaj nie są aż tak promowani w mediach. Warto przeczytać kilka artykułów, które powstały ku tej okazji.

Gość gość
Nie sądzę, żeby śmierć łóżeczkowa miała związek ze szczepieniem. Znam parę, których dziecko zmarło śmiercią łóżeczkową a nie było szczepione przypadek? teraz wszystko uznaje się za odczyn poszczepienny, a kiedyś to było normalne, że po szczepieniu miejsce ukłucia było zaczerwienione i bolało. http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/nop/

Gość gość
Ja myślę, że takie tłumaczenie, że to czy to wywołało szczepienie kiedy nie ma na to żadnych dowodów to rodzaj takiego wyparcia, logicznego wyjaśnienia dlaczego właśnie to przytrafiło sie mojemu dziecku czy mi. Przecież niepożądane odczyny zawsze znajdują się na ulotce, a jeśli nie ma w nich autyzmu to na siłę nie próbujmy udowadniać, ze jest http://szczepimy.com.pl/pneumokoki/nop/

Dzieci umierały od początków istnienia ludzkości. W znacznie większym stopniu nić teraz. I to dzięki szczepionkom nie ma epidemii dżumy, cholery i innych syfów. A jak nie chcecie szczepić dzieci, to nie wypuszczajcie ich do ludzi, bo ja sobie nie życzę, żeby mnie czyjś bachor zaraził gruźlicą czy jakąś inną odrą.