Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anna  assssas

chyba ciąża... Czy w takim razie lekarz przyjmie mnie od razu?

Polecane posty

Gość anna  assssas

okres spoznia się już tydzień, zerknęłam na wargi- sine, jutro z samego rana mąż leci po test kiedyś jak zapisywałam się do gina, to czekałam prawie miesiąc (mała miejscowość i lekarz przyjmuje dwa razy w tyg, stad te kolejki) Czy jak powiem, że podejrzewam ciąże, to przyjmą mnie od razu? W razie czego pójdę prywatnie...

Gość gość
Nie sądzę, ale i tak na teście Ci szybciej wyjdzie niż gin coś zauważy

Gość gość
no a jeśli wyjdzie na teście ciąża to co? mam spokojnie czekać na swoją wizytę nawet jak będzie za miesiąc?

Gość gość
Jaja jakies... A po co ma cie przyjmowac odrazu jak nawet pecherzyka nie dojrzy. Lub minimalny? Lepiej ciut odczekac i zobaczyc juz bijace serduszko itd Zdrowy tryb zycia, kwas foliowy i te sprawy. Czekac. A sama dla siebie procz testu jak jestes niecierpliwa zrob bete i po dwocg dniach zniwu zeby zobaczyc przyrost.

Gość gość
Jeśli jesteś w ciąży to na tym etapie wizyta u lekarza jest zbyt wczesna. Nawet ci karty nie założy, nie upewnić że ciąża się dobrze rozwija bo na dobrą sprawę niewiele zobaczy. Dopiero w 6,7 tygodniu jak zaczyna bić serduszko idzie się do ginekologa.

Gość gość
dzięki za odp, nie co dzień zachodzę w ciązę ;)

Gość gość
A co ten lekarz ma niby teraz ci zrobić? Potwierdzi że wagina sina :-P

Gość gość
Też byłam taka głupia. Jak tylko wyszedł mi test pozytywny poleciałam do lekarza. Jak się dowiedziała że to tak wcześnie to tylko pokonała głową, powiedziała żeby siebie napalac. Zrobiła usg dopochwowe, powiedziała że jakaś kropeczka tam jest i być może to ciąża skoro test pozytywny, ale może i ta kropeczki to coś innego. Kazała mi przyjść za tydzień i nadal to samo. Dopiero na 3 wizycie serce biło, ciąża potwierdzona, karta zalozona. Jakbym kiedyś była jeszcze w ciąży do odczekać do 7 tygodnia.

Gość gość
no jak po co do gina już teraz??? Po zwolnienie lekarskie. Ja tak robiłam , a co tam , w ciąży się nie jest co roku-przynajmniej ja :)

Gość gość
Ja w pierwszej bylam po raz pierwszy w 12 tyg. W drugiej 9/10. Nie ma po co isc wczesniej. Chyba ze kase w bloto chcecie wyrzucac

Gość gość
To sine wargi oznaczają ciążę?

Gość gość
I co autorko jestes w ciazy? Robilas test?

Gość gość
A sine wargi to nie przed okresem?