Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karmelovamilka

Tarczyca a zajście w ciąże

Polecane posty

Gość karmelovamilka

Cześć Dziewczyny. Staramy sie z narzeczonym o dziecko od około 6m-cy i nic. Postanowiłam zrobić sobie badania tarczycy i oto moje wyniki TSH: 9,17 FT3: 4,56 a FT4 1,04. Wizyte u lekarza mam w poniedziałek za tydzień ale może wy mi coś pomożecie. Co mam myśleć o tych wynikach? Na USG wyszło mi też że jest stan zapalny.

Wiem że wyniki są z listopada i mogło się pozmieniac trochę rzeczy w wynikach, ale dopiero w następnym tyg dopiero pojde na badania. Obecnie jestem w ciąży i biorę letrox 50. Jestem w 6 tyg ciąży i strasznie sie martwię że jeszcze od tej tarczycy cos będzie nie tak mojej fasolce.

Gość gość
do zajscia w ciaze powinno byc tsh w okolicy 1 badz 1,5. Idz do dobrego endokrynologa prywatnie, jesli powiesz, ze jestes w ciazy zostaniesz przyjeta prywatnie. Pewnie bierzesz euthyrox badz letrox. Zapytaj tez o jodid dodatkowo, bo to mi radzila moja endo gdybym probowala zajsc w ciaze. Przy wysokim tsh moze dojsc do poronienia badz dziecko moze byc chore, wiec pilnuj tego i co msc badaj tsh.

Gość gość
(chodzilo mi, z ejesli powiesz, ze jestes w ciazy prywatnie cie przyjmie bez czekania), przed pojsciem zrob tsh bo w ciazy rosnie.

Oczywiście za wysokie TSH, musi być zdecydowanie niższe. Zrób też badania na testosteron, hormon ten też wpływa na płodność. Odstępstwa od normy, np. większe stężenie testosteronu, może u kobiety wywoływać niepłodność.

Oczywiście za wysokie TSH, musi być zdecydowanie niższe. Zrób też badania na testosteron, hormon ten też wpływa na płodność. Odstępstwa od normy, np. większe stężenie testosteronu, może u kobiety wywoływać niepłodność.

Warto też zrobić następujące badania, oprócz badań tarczycy: 1. Test na zakażenie Chlamydią 2. Badanie USG dopochwowe 3. AMH ( rezerwa jajnikowa) 4. Wspomniany wcześniej testosteron

Gość gość
po co jej mowisz zeby zrobila rezerwe jajnikowa? przeciez to bez sensu, tym bardziej, ze juz jest w ciazy..

Gość gość
Tak dla poczytania, może kogoś zaciekawi, bo mnie zainteresowało: Wszystkie dolegliwości ciała fizycznego, są skutkiem braku harmonii ciał subtelnych. Jeśli często opanowuje człowieka nienawiść, smutek, żal, zazdrość i inne negatywne myśli, uczucia, czy emocje, to za każdym razem, coraz bardziej niszczy swoje ciała subtelne. Po pewnym czasie te zanieczyszczone energie, znajdujące się w ciałach subtelnych, schodzą na ciało fizyczne, poprzez różne dolegliwości. Nieprawidłowe działania, myśli, negatywne emocje i uczucia, powodują dolegliwości i tylko sam człowiek jest za nie odpowiedzialny. Duża różnorodność dolegliwości, spowodowana jest przez różne przyczyny, jakie człowiek wywoła. Inne dolegliwości odczuwa kiedy, nie może komuś wybaczyć, inne kiedy jest ciągle pełni zazdrości, a jeszcze inne kiedy na przykład. źle się odżywia. Najistotniejsze w tym wszystkim jest to, że to sam człowiek tworzy je sobie i sam jest za nie odpowiedzialny. Również i sam może się ich skutecznie pozbyć. Powinien to jednak chcieć zrobić sam. Nie jest to proste, ale do wykonania. Zaczerpnięte z bloga: http://przygoda-z-duchowoscia.blog.pl/

Faktycznie, nie przeczytałam, że już jesteś w ciąży..., może się przyda innym dziewczynom.