Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Lost_Soul

Dukan start 13.11 :)

Polecane posty

Gość Lost_Soul

Dzisiaj właśnie zaczęłam i szukam mentalnego wsparcia :) Aktualnie jestem w I fazie. Jako, że za mięsem nie przepadam, to podstawą mojego jadłospisu są: - twaróg chudy - serek wiejski - ryby - serki homogenizowane - kefiry - jogurty Dzisiaj opchnęłam: 1 makrelę wędzoną 1/2 kostki chudego twarogu z 1 małą cebulką 1 serek wiejski 1 serek homo W planach jeszcze 1 kefir plus serek

Gość Lost_Soul
Wczoraj było ok - troszkę nie pomyślałam i wypiłam dwa Mullermilch, ale biorąc pod uwagę, że to początki to i tak jest spoko. Widzę, że mój organizm się przestawia. Żeby nie mieć ochoty na słodkie kupiłam aromat spożywczy pomarańczowy i mam zamiar dodawać do serków i jogurtów naturalnych. Dzisiaj: Serek homo waniliowy (ok 11g białka na 150g) Serek bananowy (ok 9g białka na 150g) Serek wiejski (16,5g na 150g) Serek wiejski z aromatem pomarańczowym (16,5g na 150g) Jajecznica: 2 białka + 2 jajka + mała cebulka szalotka + ok 0,5 łyżeczki oleju lnianego

Uważaj :) oglądaj sie dokładnie bo to nie jest całkiem bezpieczna dieta. Mojej matce po 5 dniach wylazła taka skaza białkowa tzn czerwone łuszczące sie plamska na cłym ciele :o dwa miesiące się z tego leczyła i teraz byle kiedy jej to wyłazi np po serniku...

Byłam już na podobnej i nie miałam problemów :D z tym, że wtedy wymiękłam, rzygać mi się od kurczaka chciało już ;) Więc specjalnie się nie obawiam. Bardziej mnie nerki martwią, bo mam porąbaną sytuację z nimi, choć żadna niewydolność. Ot, pracują inaczej niż u normalnych ludzi. Ale dziękuję za ostrzeżenie! :) Będę uważała!

Gość gość
a te serki homo/owocowe to nie są słodzone przypadkiem?

No właśnie były, a ja myślałam, że o takie chodzi i zastanawiałam się gdzie tu logika, ale każą jeść, to ok :P dopiero się zorientowałam dzisiaj fora przeglądając i dlatego zaraz wywaliłam to świństwo :D

Rano opierniczyłam pół makreli wędzonej i popchnęłam 1/4 kostki chudego twarogu z cynamonem i aromatem pomarańczowym. Później byłam na zakupach ;) W Biedronce odkryłam serki homo 0% tłuszczu naturalne - nazywają się Tutti czy jakoś tak. Do tego dwa wielkie jogurty naturalne, 2 x 500g serka wiejskiego naturalnego i 2 makrele. No jestem zachwycona, z głodu nie umrę! :D A wgl to polecam Biedronkę, dzisiaj kupiłam fajny płyn do kąpieli - róża z czymś tam z Be Beauty 1,5L za 5,99 i odświeżacz powietrza waniliowy za ok 9 zł. Opłaca się, a produkty są niezłe jakościowo. Jedyne co, to z szamponami i odżywkami nie eksperymentuję, bo moja skóra głowy to masakra.

Nie chodzę głodna, za to przespałam dzisiaj większą część dnia. I nie mam apetytu na słodycze, chociaż mam ulubioną czekoladę i lody w zamrażarce.

Super. Wychodzi na to, że nie mogę do końca zrezygnować z cukrów. Miałam dzisiaj totalny kryzys: jeszcze trochę i bym straciła przytomność. Zrobiło mi się czarno przed oczami, byłam sama w domu... Byłaby masakra, gdybym uderzyła głową o kant stołu.

Niestety, jestem słaby człowiek. Muszę trochę zmodyfikować chyba dietę, inaczej będzie masakra. Po prostu bym zemdlała. Dzisiaj odrobinę odpuszczam, zamiast białkowego śniadania zjadłam 5 kostek czekolady (ok. 150kcal), mam nadzieję, że postawi mnie na nogi, bo kończę dzisiaj ważny projekt.

Długo mnie nie było, ale nie zrezygnowałam, a wręcz przeciwnie - widzę pierwsze efekty i jestem zachwycona. Dieta mnie nie nudzi, jest spoko. Oszukuję troszkę ;) A to dzięki temu, że odkryłam wiele produktów 0kcal - między innymi makaron shirataki i beztłuszczowe aromaty, które dodaję do jogurtów. Dzisiaj na obiad robię dukanowską pizzę. Polecam, bo lepsza od normalnej ;) No i... jeszcze najlepszej grubości ciasta nie znalazłam, ale pracuję nad tym :)

Zgrzeszyłam dzisiaj - odwiedziłam maka po drodze. Ale potraktuję to jako tzw. cheat day, zwłaszcza, że ogólnie dieta idzie mi bardzo dobrze i chudnę. Odebrałam zapas makaronu shirataki oraz tosty ;) Wszystko zero kalorii, więc można kombinować. Do pracy chyba zrobię sobie makaron z kurczakiem w curry - oczywiście węgle na zerze.

Wczorajszy dzień mogę zaliczyć do udanych :P Na kolację zjadłam kurczaka w curry. Prosty przepis: potrzebny słodzik w proszku (ja użyłam Tagatesse pół saszetki) i zmieszałam z curry, obtoczyłam w tym pierś z kurczaka pociętego w małe kawałki i usmażyłam. Palce lizać. Zrobiłam też sernik na zimno - będę miała na jutro ;) 400g serka homo (u mnie niestety był 7,5%), słodzik Tagetesse 1 saszetka plus galaretka - galaretkę rozpuściłam w 100ml wody, a później zblendowałam z serkiem.

Gość gość
Ja schudlam kiedys 20 kg na tej diecie, teraz waze 45 ale nie oszukiwalam, trwalam dzielnie.

Cóż, postanowiłam wyjść poza standardy Dukana i wychodzi mi to na zdrowie, a chudnę ;) Żeby było ciekawiej - za rok albo dwa słuchacie uważnie nowości wydawniczych dotyczących zdrowego odżywiania :D Do tego czasu mam dwa inne projekty do skończenia, więc trzeba poczekać.

Gość wynica
Trzeba uważać z tą ilością białka bo wszystko co w nadmiarze szkodzi. Ja po dukanie miałam zaparcia, ale z tym łatwo sobie poradziłam, wystarczyło zastosować dicopeg. Ale żeby problem się nie powtórzył, do diety dodałam trochę błonnika.