Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

który lekarz mówi prawde.skracajaca szyjka

Polecane posty

Gość gość

Prosze,pomóżcie mi bo wariuje:-( Otwórz byłam u mojego gina, zbadał mnie i powiedział,że jest krótka szyjka ,na ok.1,5cm (jestem w 27tygodniu).Zadecydował krążek na następny tydzień. Skonsultowalam to z innym lekarzem,który zrobił mi usg od dołu,zmierzył szyjke i powiedział,ze jest ok i ma 4cm. Podpowieddzcie mi drogie mamy,przyszłe mamy czy się martwić ?to badanie usg jest chyba wiarygodniejsze?dokładnie zbadane ile ma szyjka,czy też sugerować się tym pierwszym doktorem?? Dodam,ze chodzę do jednego lekarza,ale coś mnie tknelo żeby skonsultować tą sprawę... POMOZCIE,prosze...

Gość gość
Nie mozna ocenic dlugosc***alcami. Ja zawsze mialam robione usg dopochwowe w celu zmierzenia szyjki.

Gość gość
Też bym bardziej wierzyła w usg. Też jestem w 27 tygodniu i moja lekarka badając mnie oceniała długość szyjki i stwierdziła, że jest ok ale może to potwierdzić tylko usg, które wykonała. Na Twoim miejscu poszłabym raz jeszcze na wizytę lub usg do 3 lekarza bo wolałabym dmuchać na zimne w tej sytuacji. Nikt z nas nie odpowie Ci jaka masz długość szyjki...

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. Też mi się wydawało,ze wiaeygodniejsze jest usg,tylko dlaczego ten moj gin tak ocenił??

Gość gość
Czy w ciągu 2dni się mogła wydłużyć??szczerze watpie

Gość gość
Up up

Gość gość
Mogła się wydluzyc

Gość gość
A ja bym wierzyła swojemu lekarzowi. On bada Cię regularni i nawet jeśli pomylił się w długości to zauważył, ze skróciła się od ostatniego badania. Bo nawet nie długość szyjki jest najważniejsza (niektóre kobiety z taką krótką zaczynają ciążę) a to co się z nią dzieję.