Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marek32lata

jak przekonać ją do dziecka?

Polecane posty

Gość marek32lata

jesteśmy po ślubie 6 lat, a jesteśmy razem od 9, ja mam 32 lata a żona 31 lat. oboje na początku nie chcieliśmy dzieci, jednak ja 2/3 lata temu zmieniłem swój pogląd i teraz chce je mieć, ale żona dalej nie chce, ma takie samo zdanie od 9 lat i jak sama mówi nie zmieni go. Dzieci są dla niej wielkim minusem, nie lubi z nimi przebywać, jednak kiedyś moja kuzynka poprosiła nas byśmy na jeden dzień zaopiekowali się jej rocznym synkiem, żona choć bardzo nie chciała to jednak postanowiła pomóc, bardzo miło mi się oglądało jak je karmi, opiekuje się nim, bawi się, myślę że byłaby wspaniałą matką, ale ona powiedziała że wtedy była miła tylko dlatego że wiedziała że to dziecko do wieczora zniknie i dlatego że postanowiła pomóc a jak mówi jak już pomagać to całym sercem a nie na odwal się. jest bardzo empatyczną, radosną, dobrą osobą, która jak już coś robi to daje z siebie wszystko, bardzo ją kocham, chce być z nią już na zawsze. chce też mieć z nią dzieci, ale nie wiem jak mogę ją namówić, jak mogę ją przekonać?

Gość gość
To się obudziłeś💤

Gość marek32lata
da się zmienić jej zdanie?

Gość gość
Jeśli kobieta nie czuje instynktu macierzyńskiego, a nawet czuje awersję do małych dzieci to niestety, ale raczej to mało prawdopodobne, że zmienisz jej zdanie w tej kwestii.

Gość gość
zapłodnij ją jak będzie spała!

Gość gość
podgrzej jej tabletki anty w mikrofali przez ok. 30-40 sekund to stracą swoje właściwości

Gość gość
Zacznij od rozmowy z nią, mów, że 6 lat do tyłu mieliście inne potrzeby, cele, chcieliście się nacieszyć sobą jako małżeństwo a teraz pragniesz mieć z nią dziecko. Nie naciskaj na nią, ale systematycznie drąż skałę i przypominaj jej o tym. Znałam 1 małżeństwo podobne do waszego, on po latach tez chciał mieć z nią dziecko, ale za bardzo naciskał na nią, złościł się, zarzucał jej niepłodność, wyzywał i skutek taki, że się rozwiedli. Po tym on wiązał się z kobietami z dziecmi, ale związki upadały aż w końcu znalazł babkę z dzieckiem, zakochali się w sobie i obecnie maja swoje dzieci.

Gość marek32lata
wcześniej udało mi się ją nakłonić do ślubu, fakt że nie było wesela tylko mala kolacja po ślubie, a jedynymi gośćmi byli nasi rodzice, rodzeństwo i najlepsi przyjaciele, ale i tak bardzo się cieszyłem. dlatego mam nadzieje że i na dziecko da się namówić, choć wiem że to nie będzie proste, bo ona ciągle te same argumenty powtarza, ale próbuje z nią rozmawiać, nie wyzywam jej, broń boże, ani też szczególnie nie naciskam jeśli chodzi o antykoncepcje to jest bardzo ale to bardzo ostrożna, bierze tabsy, ja musze zakładać gumke i nie moge kończyć w środku, a na dni płodne czasem w ogóle się nie kochamy "tak na wszelki wypadek" :o

Gość gość
Nie sądzę byś ja nakłonił do ślubu, może do przyjęcia, ale nie do ślubu. Gdyby Cię nie kochała to by za Ciebie nie wyszła za mąż.

Gość poli32
ja mam męża od 12 lat,sama mam 32 lata i dzieci też nie chcę...z tym,że mój mąż nie naciska ani nie wspomina o dzieciach...gdyby zmienił zdanie i chciał dzieci to byłby problem bo ja zdania nie zmienię...wolałabym się rozwieść niż mieć dziecko

Gość gość
o rety, to rzeczywiscie jest mega ostrożna... szkoda mi Cie chłopie. niewielu przyszłych ojców ma takie dojrzałe podejscie do kwestii pojawienia sie dziecka.

Gość marek32lata
ona zawsze mówiła że ślub jej niepotrzebny, że po co, na co a to tylko wydatek, marnowanie pieniędzy na papierek, który nie jest potrzebny do miłości, jednak dałem jej kilka argumentów, typu że nie będzie problemu z majątkiem itp itd zgodziła się na ślub cywilny, ale nawet sukni ślubnej nie kupiła, a mojego nazwisko nie przyjęła, zostawiła swoje ale dała się przekonać na ślub

Gość marek32lata
nie wiem czy to byłoby w porządku wobec niej gdybym specjalnie ją zapłodnił