Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy odpowiadają Wam wasze typy osobowości? i jakich partnerów szukacie?

Polecane posty

Gość gość

Czy odpowiadają Wam wasze typy osobowości? i jakich partnerów szukacie? tzn. takich samych/ czy lustrzanego odbicia? potencjalosobowosci.com/istj/

Gość gość
ja szukam przystojnego i madrego faceta.

Gość gość
Ostatnio czytałam ciekawy artykuł z którego wynikało, ze najszczęśliwsze związki, to tkzw, lustrzane odbicia, przeciwieństwa się przyciągają, nie podobieństwa. Ludzie podobni do siebie mogą stworzyć związek, ale nie będą dla siebie inspiracją i jedno i drugie nie będzie się w takim układzie rozwijać.

Gość gość
Przeciwieństwa owszem przyciągają się, ale równie często są powodem do kłótni i nieporozumień. Ja mogłabym być jedynie z kimś choć trochę podobnym do mnie, z kimś identycznym bym nie wytrzymała, bo mam paskudny charakter, ale ludzi poza uczuciem musi coś łączyć, wspólne pasje, zainteresowania, poglądy, podejście do życia.

Gość gość
gość dziś Sorry, trochę to uprościłam. Chodzi o temperamenty król/królowa, wojownik/wojowniczka, czarodziej/czarodziejka, kochanek/kochanka, więcej nie napiszę, bo nie mam czasu, można wygoglować sobie o tych temperamentach i poczytać. Jak będę mieć więcej czasu, to wkleję z konta link do artykułu. Ogólnie ciekawy temat, chodzi o zintegrowanie w sobie tych wszystkich temperamentów, zawsze jeden jest w nas dominujący, ale trzeba uaktywnić w sobie też pozostałe. To wpływa też na dobre relacje z innymi.

Gość gość
a którym z typów kwck jest kobieta pracująca jako sprzątaczka?

Gość gość
zwiazek to nie druzyna siatkarska, a nie jestescie trenerami skadającymi kolejną drużynę chyba jednak trzeba szukać czegoś wiecej w tych osobowosciach

Ja szukam mojego uzupelnienia, uwazam ze taki zwiazek gdzie partnerowie sie dopelniaja moze dobrze grac.

Gość gość
ale "uzupełnianie się" jest na kilka sposobów np. jak w -klaasycznym lustrze, wtedy cechy jednej osoby mają odbicie w drugiej - co jest dobre, o ile np. nie jest tak że jeden temperament przechodzi w drugi :-( - cechy moga tez byc zamienne w dwóch osobach, początkowo ciekaweie jest, ale szybko sie wypala - dosc dobra relacja to rozbudowanie cech jednej osoby przez druga, ich rozwój, ale też do pewnego stopnia (na dłuższą metę od tych wcześniejszych), aż wystąpi niezgodność (np. lustrzana) osobowości - takie same charaktery, NUDA, NUDA do nieskończoności.. - jest jeszcze realacja w stylu: opiekun- protegoany(a), dość ciekawa, ale nie dla wszystkich, jeden partner ma bardzo ważną, niezbędną cechę dla drugiego, zapewniając mu "opiekę"- czuję się potrzebny, a dla tego drugiego jest niezbędny pojawia się jednak problem granic, jezeli ten pierwszy opiekujący się będzie sfrustrowany/a nie zrozumie drugiego, będzie miał nierealne oczekiwania (rozbieżność), z kolei ten drugi nie ma za wiele sposób żeby rownoważyć przewagę pierwszego... itd

Gość gość
Szukam silnego i zdecydowanego a może być i słaby i niezdecydowany, aby tylko lubił wladcze i nieco zwariowane kobiety. Takie które wiecznie gdzieś gonią a on lubi je łapać i ściagać czasami na ziemię a czasami z nią ulecieć.

Gość gość
Mój mąz jest moim przeciwieństwem. W żaden sposób nie idzie się dogadać. Dwa rózne światy

Gość gość
Dokładnie, przeciwieństwa są dobre na chwilę, ale nie do małżeństwa i wspólnych planów... małżeństwo to polityka, trzeba umieć się dogadać :)

Gość gość
jak widać jest to bardzo skomplikowane generalnie, JEDNAK z wszystkich możliwości: - albo od razu się wykluczają, np. skrajne charaktery - albo w sposób naturalny się wypalają np. lustrzany charakter, czy zwiazek oparty na wzajemnej aspiracji Jedynie zwiazek w rodzaju opiekun-protegowany, pomimo ze paradoksalnie wydaje sie do nie do zaakceptowania, ma jednak szanse. Dlaczego? bo już na początku obu partnerom zależy na nim, potem ma możliwości zmiany i dopasowania przy minimalnym zrozumieniu i dostosowaniu Nie ma szans na dostosowanie przy takich samych charakterach, czy ich uzupełneniu, bo jak? :-)