Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wypis na żądanie w 36tc

Polecane posty

Gość gość

Witam, W 31tc trafiłam do iczmp z zagrożeniem porodu przedwczesnego. Szyjka skrócona do 7mm i rozwarcie na 2cm.Dostawałam magnez, luteine i po 6 dniach zostałam wypisana do domu z lekami i zaleceniami leżenia. Niestety po 2 tyg wróciłam z lekkimi skurczami i rozwarciem na 5 cm. Znowu kroplowka, zastrzyk i skurcze ustawy. Leżę już ponad 2 tyg , jestem w połowie 37 tc. Lekarze odstawili mi nawet no spe, zalecają chodzenie i mają nadzieję że poród samoistnie się zacznie. Ja natomiast chcę bezpiecznie donosic maleństwo do terminu, żeby wszystko było ok. Dlatego też myślę nad wypisem z tego szpitala na żądanie, bo boję się że będą chcieli wymusić na mnie wcześniejszy poród. Ogólnie jest to szpital oddalony od mojego miejsca zamieszkania o ok. 100km a ja chciałabym rodzic w swoim rejonowym szpitalu, gdyż mam tam za sobą już jeden poród. Bardzo proszę czy ktoś wypisywal się w podobnej sytuacji na własne żądanie i czy są tego jakieś konsekwencje.

Gość gość
właściwie to dziwne że cie jeszcze trzymają.. no teraz jak już urodzisz to wątpie żeby traktowali twoje dziecko jak wczesniaka a znając ironie losu podejrzewam że w 42 tygodniu wstawisz sie w szpitalu na wywołanie porodu bo bedziesz 2 tygodnie po terminie :) nie życze tego ale naprawde pare razy juz slyszalam jak znajome, szwagierka miały zagrozenie przedwczesnym porodem a rodziły w 41,42 tyg i to po oksy. Na twoim miejscu bym sie wypisała jak nie chcesz tu rodzic..

Gość gość
Dziękuję za odpowiedź. A wiadomo czy są jakieś konsekwencje jeśli wpisze się na własne żądanie? Czy szpital w którym teraz chce rodzic nie będzie robił żadnych problemów?

Gość gość
konsekwencje zdrowotne dla ciebie i dziecka-jezeli jskies mialyby byc a tak to nie ma zadnych w 37 tyg jestescie bezpieczni wiec chyba lepiej wrocic do domu

Gość gość
Czuję się dobrze, nie mam żadnych dolegliwości, boli, skurczy itp tylko to rozwarcie, z którym tak naprawdę jestem już ponad miesiąc. Maleństwo ma się dobrze, wody w porządku, przepływy też. Myślałam też żeby od razu po wypisie zgłosić się do szpitala w którym chcę rodzić, żeby było bezpieczniej. Tylko czy oni wtedy nie będą mieli pretensji że mam wypis na żądanie....

Gość hgg
". Myślałam też żeby od razu po wypisie zgłosić się do szpitala w którym chcę rodzić, żeby było bezpieczniej." xx a po co? PS: Jesteś wolnym człowiekiem, możesz prosić o wypis na własne żądanie. Konsekwencje? jeśli nic nie stanie się Tobie albo dziecku to żadne.