Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jedna_niezadowolona

poczucie wyższości polskich mężczyzn

Polecane posty

Gość jedna_niezadowolona

Wiele czasu mieszkam za granicą i właśnie to rzuciło mi się w oczy. Mam wrażenie, że tutejsi (niemieccy) faceci bardziej szanują kobiety i przykro mi, że tak jest. Życzyłabym sobie parnerskiego stosunku do kobiet również w Polsce.

Gość gość
Najpierw może Polki zaczną nas traktować jak partnerów;)

Gość gość
mozesz sobie zyczyc polsckie kobiety same siebie nie szanuja...... .....wiec sory, niech na szacunek nie licza🖐️

Gość jedna_niezadowolna
I żeby dbali o siebie jak Niemcy. I parę innych rzeczy.

Gość gość
chodzili do burdeli tak jak Niemcy i jezdzili do Tajlandii jak Niemcy

Gość gość
Bo widzisz słonko, na szacunek mężczyzny trzeba sobie zasłużyć. Mieszkałem w Niemczech przez ponad 2 lata i Niemki bardzo różnią się od dzisiejszych młodych Polek, a zwłaszcza od kafeterianek... są samodzielne, nie pasożytują, są bardziej śmiałe, mniej próżne, nie pozują na księżniczki, itd. Wyobraź sobie że w DE znałem kilka małżeństw i zdziwiony byłem gdy mąż wracał z zakupów i przekazywał żonie paragon, a ona oddawała mu kasę za część zakupów, to się nazywa partnerstwo, a dla Polek taki facet byłby sknerą i nieudacznikiem.

Gość gość
ja bym swojemu nie pokazała rachunku za zakupy i się nie upomniała o zwrot połowy i tak nie zrozumiesz

Gość gość
A ja bym sobie życzył takiego partnerskiego stosunku do mężczyzn w Polsce, niestety z każdym rokiem stosunek kobiet do facetów jest coraz gorszy i coraz bardziej roszczeniowy. Szkoda że tak się dzieje, bo gdyby ludzie zrozumieli na czym polega partnerstwo, to związki byłby bardziej szczęśliwe.

Gość gość
gość dziś Dokładnie tak! Polać mu!

Gość jedna_niezadowolona
tak, wiem, że jedynym parnerstwem, jakiego życzą sobie polscy faceci to parnerstwo finansowe. pomaganie przy dzieciach, obowiązkach domowych (sprzątanie, pranie, gotowanie) nie wchodzi w grę.

Gość gość
To ty czegoś nie rozumiesz, ja też nigdy nie zażądałem od dziewczyny zwrotu kasy za zakupy czy cokolwiek innego, bo kasa nie ma dla mnie żadnego znaczenia, ale podejście polskich kobiet do mężczyzn jest zupełnie inne niż Niemek i może dlatego tamtejsi faceci bardziej szanują kobiety, bo oni nie czują się wykorzystywani.

Gość gość
pomaganie przy dzieciach, obowiązkach domowych (sprzątanie, pranie, gotowanie) nie wchodzi w grę x Dlaczego nie, sam potrafię gotować i raz gotuję ja, raz moja dziewczyna... zależy kto wcześniej kończy pracę, mieszkanie też wspólnie ogarniamy, bo razem idzie to znacznie szybciej i mamy więcej czasu dla siebie. Ja nie wykorzystuję jej, ona nie wykorzystuje mnie i o to właśnie w związku chodzi, by budować przyszłość wspólnie, a nie wykorzystywać drugą osobę... chociaż czasem się wykorzystujemy, ale to odrębny temat ;)

Gość jedna_niezadowolona
na razie to w Polsce kobiety są wykorzystywane. Po 8 godzinach pracy zawodowej odwalają drugi etat w domu. w Niemczech takie coś by nie przeszło. Wstyd panowie, wstyd.

Gość gość
jedna_niezadowolona dziś Ale bzdury gadasz. Wielu polskich mężczyzn chce pomagać przy dzieciach czy zajmować się domem. Ale kobiety nie chcą na to pozwolić.

Gość gość
No to nie miej żalu do facetów, ale wiń kobiety które na to sobie pozwalają i podtykają wszystko facetem pod nos. Gdy zamieszkałem ze swoją dziewczyną, to wyobraź sobie że ona na nic mi nie pozwalała, jak coś się rozlało na podłogę, to awanturowała się że ona to posprząta, jak trzeba było pozmywać, to ona chciała to robić... po kilku spięciach zrozumiała o co mi chodzi i że źle robi usługując mi.

Gość gość
jedna_niezadowolona dziś Nie odpowiadamy za to na jakich Mężczyzn LECICIE i WYBIERACIE!

Gość gość
O polkach mówi się dzi/wki Europy a o niemkach, że nie należą do najładniejszych ale dobrze się prowadzą.

Gość gość
Z tym dobrym prowadzeniem się to bym nie przesadzał, bo Niemki są dosyć bezpośrednie, dosyć łatwe i kochają seks, podobnie jak Szwedki, jeśli mają ochotę na seks, to po prostu to robią, różnica polega na tym że one robią to dla przyjemności, a nie korzyści finansowych :)

Gość gość
Też to zauważyłam. Pomijam kwestię polskich kobiet, bo panowie może mają na ten temat własne zdanie, ale wydaje mi się, że Polacy mają jakieś mniemanie o własnej z******tości zupełnie niewspółmierne do tego, co sobą reprezentują. Posiedzi taki przed kwejkiem, porechocze z joemonstera, pójdzie raz w tygodniu na siłkę, spróbuje dziesięciu piw rzemieślniczych i wydaje mu się, że jest nie wiadomo jak obytym superkolesiem, który ma prawo w pogardliwy lub seksistowski sposób wypowiadać się na temat kobiet. Mężczyźni z zachodniej Europy są wobec kobiet kulturalni i szarmanccy, a jednocześnie nie migają się od zajmowania się dziećmi, czy innych obowiązków.

Gość gość
Ale zwróć uwagę że dla sporej części polek taki pomagający w domu facet jest niemęski, jest wręcz cio/tą. Polskie kobiety lubią łysych facetów po siłce, którzy z kilku metrów śmierdzą piwskiem i papierosami, do tego lubią szowinistów i wulgarnych chamów. W każdym kraju faceci są tacy jakich oczekują ich kobiety, a skoro faceci są tacy jacy są, to chyba jasne że jest na nich popyt.

Gość gość
gość dziś Dla porządnej kobiety każdy będzie szarmancki ale w Polsce takich kobiet jest bardzo mało i to zresztą Wasza wina jak mężczyźni Was traktują. W Polsce jak mężczyzna szanuje kobiety to nazywany jest ciotą i uważany za niemęskiego a ile to związków gdzie mężczyźni poniża kobiety a one za nimi latają. Pełno. Jak z takimi obrazkami szanować kobiety? Mało kto będzie szanował kogoś kto sam siebie nie szanuje i nie wyobrażaj sobie zagranicznych mężczyzn jako takich ideałów bo nie są w cale lepsi od Polaków poza tym, że zarabiają w Euro i więcej. Głównie z tego powodu uważasz ich za lepszych. Bo mają więcej kasy i mogą sobie pozwolić na więcej i mogą więcej kupić kobiecie.

Gość gość
Chyba przed chwilą wymyśliłeś sobie tę teorię. Poza tym nie wrzucaj wszystkich kobiet do jednego wora, te, o których piszesz, to jakiś margines i patologia. Większość młodych kobiet obecnie ma wyższe wykształcenie, chce się spełniać i zawodowo, i rodzinnie. Nie widzą powodu, żeby to na nie spadał cały ciężar utrzymania domu. Facet zajmujący się dzieckiem w ich oczach jest bardzo atrakcyjny.

Gość gość
Widzę tu kolejne stereotypy, skoro autorko mieszkasz w Niemczech to powinnaś wiedzieć jaki jest ideał typowej Niemieckiej kobiety, a jest nim facet dość wysoki, szczupły (u nas taki byłby odebrany za chudzielca), dobrze wychowany, kulturalny, zorganizowany, raczej spokojny i przewidywalny... u nas taki facet uznany będzie za nudziarza przez większość kobiet.

Gość gość
Nie widzą powodu, żeby to na nie spadał cały ciężar utrzymania domu. Facet zajmujący się dzieckiem w ich oczach jest bardzo atrakcyjny. x Czyli mężczyzna ma wszystkich utrzymywać zajmować się domem i dzieckiem czyli robić wszystko a kobieta zajmuje się tylko sobą. no tak współczesna kobieta to egoistka :P

Gość gość
gość dziś Widzę tu kolejne stereotypy, skoro autorko mieszkasz w Niemczech to powinnaś wiedzieć jaki jest ideał typowej Niemieckiej kobiety, a jest nim facet dość wysoki, szczupły (u nas taki byłby odebrany za chudzielca), dobrze wychowany, kulturalny, zorganizowany, raczej spokojny i przewidywalny... u nas taki facet uznany będzie za nudziarza przez większość kobiet. x Dokładnie

Gość jedna_niezadowolona
Dziwaczny gust Polek to już inna sprawa :D

Gość gość
Gościu z z 20.18, Ty chyba nienawidzisz kobiet. Sprawiasz wrażenie przekonanego, że interesują się tylko kasą i są na tyle głupie, by dać sobą pomiatać jakiemuś osiłkowi. Proponuję dla własnego dobra zmienić towarzystwo albo dla odmiany spojrzeć łaskawszym okiem na płeć piękną, cieszyć się nią, celebrować kobiecość. Odnaleźć duszę niemal identyczną do własnej w płci przeciwnej to cudowne uczucie. Patrzeć na świat wspólnie jest jak największa nagroda. Wtedy każda rocznica naprawdę jest świętem, wspólne dziecko to wielkie szczęście i zdecydowanie nie patrzy się na kobiety jak na obiekty, produkty, podludzi. Ale do tego trzeba trochę wysiłku, trochę dobrej woli, trochę bardziej otwartego umysłu, niż tylko rzucania stereotypami, że kasa, że euro, że rozkładanie nóg, że coś tam jeszcze.

Gość gość
gość dziś Jak wyjadę z Polski to może zmienię zdanie bo widząc codziennie polki nie da się mieć innego zdania.

Gość jedna_niezadowolona
20:32 Pięknie napisane, zgadzam się z każdym słowem. W mentalności polskich mężczyzn świat i związek jest dżunglą, w której silniejszemu fizycznie należą się wszelkie hołdy. I tylko ich sposób myślenia, ich życzenia i marzenia się liczą, kobiety są nieważne, przeznaczone do spełniania zachcianek.

Gość gość
jedna_niezadowolona dziś kobiety są nieważne, przeznaczone do spełniania zachcianek. x To są Twoje opinie.