Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

prawdopodobieństwo ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Witam, ostatnio uprawiałam seks w drugim dniu okresu, bez zabezpieczenia jednak był to stosunek przerywany, kilkukrotny. Dodam, iż okres, który dostałam był pierwszym po pół rocznej przerwie ( spadłam z wagi, straciłam okres na 6 miesięcy , brałam tabletki antykoncepcyjne dlatego wrócił). Jakie jest ryzyko ciąży? Proszę o pomoc gdyż zastanawiam sie nad zażyciem EllaOne.

Stosunek przerywany może prowadzić do ciąży, ponieważ plemniki znajdują się również w preejakulacie, który jest wydzielany przed wytryskiem. http://tabletka.edu.pl/project/stosunek-przerywany-swietnie-chroni-przed-ciaza/ Tabletka antykoncepcji awaryjnej nie jest metodą zapobiegania ciąży do regularnego stosowania, a jedynie w sytuacjach wyjątkowych. Dlatego w przypadku konieczności jej przyjęcia zawsze warto pomyśleć o stałej, skuteczniejszej metodzie antykoncepcji.

Gość gość
stosunek przerywany to nie metoda antykoncepcji, pamiętaj o tym. jesli jednak nie chcecie się zabezpieczać to uprawiajcie seks tylko w 100% dni niepłodne. Jeśli sama nie potrafisz ich sobie wyznaczyć to kup sobie tester na ślinę np afrodytę. jest niedroga i wielokrotnego użytku.