Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie mogę przestać tyć w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Cześć dziewczyny. Temat może nieco dziwnie brzmi, ale mam ogromny problem. Jestem w drugiej ciąży (21 tydzien). Przed ciążą ważyłam mało bo 49 kilo przy 167 cm wzrostu. Nie miałam jakichś strasznych mdłości wiec nie schudłam juz nic na początku. Teraz mam już 6 kg do przodu i mimo, że uważam na to co jem to waga rośnie w zastraszającym tempie. Powiem od razu, że nie odchudzam się oczywiście w ciąży tylko ograniczyłam słodycze i zastąpiłam je owocami, nie jem tez żadnych frytek, pizzy czy innych podobnych rzeczy. Powiedzcie dziewczyny jak sobie radzicie? Nie mogę patrzeć na to jak nogi i tyłek stają się coraz większe... I tak wiem, że taki urok ciąży, ale wiem też że zbyt dużo też nie jest zdrowo przytyć.

Gość gość
a może masz cukrzycę ciążową? Ja też tyłam , wykryto cc i dieta, od razu zeszło .

Zauwazylam po moich znajomych, że te szczupłe i bardzo szczupłe przytyly w ciąży dużo więcej od tych, które miały nadwagę przed ciąża. Ale też tym chudym łatwiej było zrzucić kg po ciąży. Zsapytaj Twojego ginekologa czy takie przybieranie na wadze jest prawidłowe. Robilas już test obciążenia glukoza?

Gość gość
Nie robiłam jeszcze glukozy. W pierwszej ciąży tez przytyłam 17 kg... Potem rzeczywiście zarzuciłam bez problemu, ale sam fakt... Obiecałam sobie, że w tej ciąży zadbam o to, żeby nie tyć aż tak, bo za pierwszym razem dałam sobie celowo spokój i stwierdziłam, że mogę sobie pozwolić na kilka kilogramów więcej.

Gość gość
Ja niestety przytylam w pierwszej ciąży 22kg nie jedząc duzo, obiecałam sobie ze w następnej tyle nie przytyje i do mniej wiecej 18tygodnia prawie nic nie przytylam, a potem nie zmieniając nawyków zywieniowych zaczelam tyć i tyje caly czas, w tej chwili 36 tydzień i +14kg niestety :( jeszcze 3 tygodnie przede mną i pewnie cos jeszcze przytyje, a niestety wiem po pierwszej ciąży ze to nie zejdzie po porodzie samo.

Gość gość
ważysz bardzo mało dlatego tyjesz ..to raczej normalne

Gość gość
Ja też obiecałam sobie,że nie przytyje tyle ile w pierwszej w ciązy. Jestem w 19tygodniu a przytyłam już 9kg!!!! mimo,że nie jem słodyczy,ćwiczę,nie jem pizzy,frytek,nawet ziemniaków. w pierwszej ciąży przytyłam 22kg! teraz chciałam 15kg...ale jak tu dopiero zbliża się połowa ,a ja już +9........... :/

Gość gość
Co do wpisu, że ważę za mało i tyje to owszem, zdaję sobie sprawę z tego, że miałam wg tych wszystkich norm niedowagę i teraz waga jest ok, ale w takim tempie to chyba nie jest w porządku... Obawiam się niestety rozstępów bo kilka juz po pierwszej ciąży mam.

Gość gość
Wiem sama po sobie, że bardzo szczupłe osoby przybierają na wadze więcej niż te, które ważyły normalnie lub powyżej. Po prostu dziecko "magazynynuje" zapasy, żeby wystarczyło na wykarmienie cycem :-) Karmiąc piersią kilogramy spadały na łeb na szyję. Przytyłam 17kg

Gość gość
No tak... Tez sobie tłumaczyłam, że przecież waga musi się jakoś "wyrównać" do tej właściwej skoro wcześniej była niedowaga i być może to głupie, że jestem w ciąży i ciągle liczę kilogramy, ale zawsze byłam szczupła i pada mi samoocena i tym samym samopoczucie niestety :-(

Gość gość
ja w 21t mialam juz 14 na plusie! W 24 16 kg i to byl rekord, pozniej dieta i chudniecie bo wyszla cukrzyca... Wiec nie narzekaj ;) ale przed ciaza tez mialam niedowage, po ciazy zreszta tez

Gość gość
Dzięki dziewczyny za dobre słowa :-) spodziewałam się, że mnie tu zjadą, że zamiast jeść dla dobra dziecka to ja się o figurę martwię, ale jak widać nie tylko ja mam taki problem. Czekam w takim razie na badanie glukozy :-) mam nadzieje, że nie wyjdzie mi cukrzyca no ale to by wyjaśniało wszystkie wątpliwości

Gość gość
Ja 35 tc, 6 kg na +. Jem wszystko :)

Gość gość
No to ci zazdroszczę bo wyjdziesz po porodzie pewnie ważąc mniej niż przed ciążą :-) ja urodziłam, zgubiłam jakieś 6 kg i co? Popatrzyłam na siebie w lustrze i przykro mi się zrobiło, że się spasłam. Teraz jak patrze na zdjęcia po porodzie to aż mi się słabo robi, że znów będę tak wyglądała

Gość gośćania
spokojnie bedzie dobrze:) ja przytylam 15 kg w ciazy-teraz 3 miesiace po porodzie (naturalnym)wrocilam do figury przed ciazy-nie samo karmienie piersia ale cwiczeniami, cwiczylam juz 2 tyg po porodzie -codziennie w domu-miedzy 1 karmieniem a 2 15 minut cwiczen i jest dobrze:) w ciazy cos za wiele nie zrobisz-pamietaj ze owoce tez maja sporo cukru, sa zdrowe ale w nadmiarze tez dostarczaja cukier-lepiej warzywa

Gość gość
Kurcze ja jestem w 24 tygodniu przytylam 11 kg wczeaniej wazylam 42 i jakos sie nie przejmuję. Jestem zdrowa a tyje bo duzo sportu uprawialam przed ciaza teraz nie mogę. A potem spadna nawet nie zauwaze kiedy

Gość gośćNnnn
Kobiety z niedowaga mogą a nawet powinny przytyc nieco więcej niż kobiety z prawidłową masa ciała. Jedz zdrowo, regularnie. Tycie to indywidualna sprawa.

Gość gość
Ja jestem w 20 tc, przytylam 2,5 kg :( boje się, że przytyję za dużo. Przed ciaza bylam aktywna, ale z powodu plamienia w poczatkowym okresie ciazy nie moglam cwiczyc. Moze teraz po malu wrócę do cwiczenia... najgorsze jest to, że o 21 jestem glodna tak, że burczy w brzuchu i muszę zjeść kanapki. Przeciez nie będę się godzić. Wczoraj zjadlam 3 kanapki i było mi mało, musiałam zjeść jogurt. Nie jem słodyczy, a jesli juz to rzadko. Poza tym jem jak przed ciążą, takie same porcje. Nie chcę przytyć nadmiernie :(

Gość LaMorenaInez
Wydaje mi się że nie masz się czym przejmować, w połowie ciąży +6kg to chyba w porządku wynik. :)

Gość gość
Tak to jest ze sie tyje. Nic z tym nie zrobicie. Po urodzeniu dziecka kilogramy zaczna same leciec. Po gora paru msc bedziecie takie jak przed albo i chudsze. Nie ma sie czym przejmowac

Gość gość
Tu autorka. Ja zawsze miałam taką przemianę materii, że mogłam jeść codziennie pizze i stos czekolady a waga nie drgnela. Teraz się martwię bo nawet jak jem mniej to waga rośnie... Wiem ze zgubie bo już raz to przechodziłam, ale nie chce wyglądać jak orka :-P

Gość gość
Ja przytylam 18 kg, startowalam z wagi 48, ale mi lekarz powiedzial, ze to normalne, ze kobiety chude wiecej tyja.

Gość gość
autorko...posluchaj sama siebie to normalne ze sie tyje w ciazy-nabiera kilogramów- to objaw ze ciaza rozwija sie, dziecko rosnie-wszystko wazy-wody płodowe, dziecko, cycki prawidłowy przyrost to ok 9-11 kg z niedowaga tyja wiecej z nadwaga mniej 20 kg to przesada ale 6 kg wciazy to tez przesada to fizjologiczny objaw wiec nie panikuj i miej troche oleju w głowie

Gość gość
Przeczytaj moje wszystkie wpisy zanim zaczniesz rzucać tekstami o oleju w głowie. Napisałam, że tyje zbyt szybko. 6 kilo właściwie w ostatnich dwóch tygodniach i waga leci w górę. Martwię się, że może to być cukrzyca ciążowa. Wyobraź sobie, że wiem, że w ciąży przybiera się na wadze :-)

Gość gość
Autorko, ja co miesiac mialam 2 kg do przodu, w ostanich 2 miesiacach przybylo mi az 6 kg. Waga przed ciaza-46. Lekarz mowil, ze dobrze, ze przybieram i ze nadrabiam swoja niska wage. cukrzycy nie mialam, wszystkie wyniki w normie, nawet sie gin smial, ze mam wyniki jak zolnierz, jak bym wcale w ciazy nie byla. A rozstepy? Mam wielkie na brzuchu, wewnetrznej stronie ud i teraz nawet jestem zla, ze taki chudy przeszczep ze mnie byl przed ciaza. Z tylu wygladalam jak dziewczynka, chudziutka w pasie, mala dupka, tylko duze cycki robily ze mnie kobiete :P Mam za waska miednice, wiec w zastraszajacym tempie rosl mi brzuch, bo dziecko, duze jak na moja posture (4200g, 61 cm) umiejscowilo sie z przodu, wygladalam, jak bym byla w ciazy blizniaczej. No i oprocz rozstepow mam niewstapiona skore na brzuchu, mimo wrecz maniakalnego smarowania i dbania i przed ciaza i w jej trakcie i po cizy tym bardziej.

Gość jahoda111
gość dziś Przeczytaj moje wszystkie wpisy zanim zaczniesz rzucać tekstami o oleju w głowie. Napisałam, że tyje zbyt szybko. 6 kilo właściwie w ostatnich dwóch tygodniach i waga leci w górę. Martwię się, że może to być cukrzyca ciążowa. Wyobraź sobie, że wiem, że w ciąży przybiera się na wadze usmiech.gif xxx g****o prawda autorko.... ,,Nie mogę patrzeć na to jak nogi i tyłek stają się coraz większe.." ,, Obawiam się niestety rozstępów bo kilka juz po pierwszej ciąży mam." tak sie własnie obawiasz cukrzycy ciazowej -przeczysz sama sobie:/

Gość gość
No i czemu w każdym temacie znajdzie się jakaś co się uczepi byle g****a? To chyba jest normalne, że kobieta poza zdrowiem martwi się też o wygląd. Ciąża trwa 9 miesięcy, a rozstępy zostaną do końca życia :-) napisałam wyraźnie, że pada moja samoocena i samopoczucie a to też chyba ważne żeby się kobieta dobrze czuła we własnej skórze? To, że ktoś dba o siebie w ciąży i martwi się o wygląd to nie znaczy, że zdrowie dziecka ma gdzieś. Temat nie brzmi "przyczep się autorki, wyrwij kilka zdań z kontekstu i dowal jej"

Gość gość
kazda sie martwi o wyglad ale chodzilo o to ze klamiesz- zalozylas temat bo chodzilo o wyglad a nie o zdrowie wiec nie zaprzeczaj nie ladnie sie zachowalas

Gość gość
ojej widac ze hormony w ciazy buzuja autorko daj na luz

Gość gość
Ja przytylam 36 kg z czego zostalo mi ponad 20 kg po porodzie. Masakra. Żałuję ze tak się obżeralam. Z 46 kg przed ciążą rok po mam wagę 63 i 156 cm wzrostu.