Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mia444

Riposty: " Nie piję, bo..."

Polecane posty

Gość Mia444

Siemka, macie jakieś dobre, sprawdzone riposty na pytanie: Dlaczego nie pijesz ? Wkurza mnie, gdy jestem na imprezie i słyszę to pytanie. Normalnie bluzgi mi się na usta cisną. Może macie coś sprawdzonego, aby solidną ripostą zamknąć taką ciekawską osobę?

Gość gość
ja mogę wypić za ciebie :,

Gość gość
tylko pedały nie piją

Gość gość
W związku z tym że jestem elegancką kobietą po 40 i nie przepadam za alkoholem i wkurza mnie namawianie i po którymś z kolei odpowiadam z milym uśmiechem łagodnie wzdychając i trzepocąc rzesami :mam wszywke.I rozmówca w garniturku wymięka .A i gucio mnie obchodzą ploty

Gość gość
Odp :bo planuje ciąże

Gość gość
Może po prostu "bo nie lubię"?

Gość gość
Nie piję,bo....N I E P I J Ę:)nie potrzebuję żadnych ripost ani nic w tym typie;zwyczajnie patrzę prosto w oczy "truciciela d**y" i uśmiecham się bezpłciowo;gdyby chciał nie odpuszczać,przestałabym się uśmiechać i tylko patrzyłabym w oczy :O a następnie ostentacyjnie można by zacząć grzebać w kotlecie :P :D

Gość gość
ale,ale...słyszałam ,że pewna bardzo elegancka zadbana kobieta,odmawiała mówiąc,że alkohol zawiera zbyt dużo kalorii,a ona dba o linię... :)

Gość gość
Bo brałam leki :) to każdy traktuje ze zrozumieiem i ucinane są wszelkie namawiające argumenty :)

Gość Mia444
Czasem irytujace jest, gdy ktoś z uporem maniaka pyta się czemu nie pije i wtedy mam ochotę mu zwyczajnie odparowac czymś glupim żeby się już zamknął, stąd mój post tutaj :D Jeszcze jakieś pomysły? Z tym planowaniem ciąży to nie takie głupie :pp Słyszałem jeszcze : Nie pije, bo jestem rowerem.

Gość gość
Jestem alkoholikiem nie pijącym jakiś tam czas. Zawsze mam stosowną odpowiedź zależy w jakiej sytuacji i z kim przebywam. Niekiedy moja odpowiedź jest tak dosadna, że idzie w pięty. To mówię zależy od wielu rzeczy.

Gość Mia444
A podalbys jakieś przyklady? Może akurat coś dla siebie wybiore. :)

Gość gość
Bo nie mam za co pić. Jestem bezrobotny. A chętnie bym się napił bo żadna dziewczyna mnie nie chce dlatego ze nie mam kasy i jestem brzydki

Gość gość
Mia musisz sama się tego nauczyć być asertywną. Powiedzieć to co naprawdę czujesz, a czujesz niechęć do picia i to jest najważniejsze.

Gość gość
A jak sie usmiecha plciowo? :D

Gość Mia444
Jasne, moi znajomi nie pytają sie oto, a jak się pytają to nie mam problemu z tym, aby im powiedzieć czemu nie pije. Jednak tu chodzi o to, ze na różnych imprezach często trafiają na cwaniaczkow, którzy jaja sobie robią z tego, że nie pije i maja dobra zabawę przy tym? Nie uważam, aby to było konieczne by informować ich o prawdziwych przyczynach mojego nie picia i po prostu potrzebuje jakiegoś zapasu barwnych odpowiedzi, aby się taki delikwent zamknął.

Gość gość
Ja nieraz mówię krótko : masz za słabą główkę by ze mną pić, a poza tym zabrakło by wam alkoholu jak zacznę. Coś w tym stylu :)